Kahden maalin Nico Salo: ”Kun saadaan vauhti päälle, niin vastustaja on liemessä”

Classic metsästää kauden avausvoittoaan sunnuntaina. Arkistokuva: Olli Laukkanen

– Ollaan aika yksinkertaisia jätkiä. Ei mietitä liikoja ja tehdään vaan sitä omaa juttua, Nico Salo (vas.) veisteli. Kuva: Olli Laukkanen
– Ollaan aika yksinkertaisia jätkiä. Ei mietitä liikoja ja tehdään vaan sitä omaa juttua, Nico Salo (vas.) veisteli. Kuva: Olli Laukkanen

Classicin kakkosketju näytti tänään, miten nuorten miesten pää kestää finaalipainetta. Classicin niin kutsuttu juniorikentällinen teki neljä maalia ja saivat täpötäyden Tampere Areenan huokaisemaan useammankin kerran näyttävillä syöttöketjuilla. Markus Kulmala ja Sami Johansson onnistuivat molemmat kertaalleen ja puolustaja Nico Salo kahdesti.

Classic voitti miesten Salibandyliigan ensimmäisessä finaalissa Happeen lukemin 7–3.

Kahden maalin mies Nico Salo oli odotetun maltillinen kommenteissaan, vaikka olikin tyytyväinen omiensa otteisiin.

– Normikliseet, että eka täplä vasta ja matka jatkuu. Hyvää oli se, että vaikka paikkoja oli eikä mennyt, niin ei turhauduttu. Uskottiin, että maali tulee ja sitten itseluottamus kasvoi. Yleensä kun saadaan vauhti päälle, niin vastustaja on liemessä, Salo kommentoi Pääkallo.fi:lle.

Classicin kakkoskenttä kulkee mm. Twitterissä nimikkeellä ”mukulat”. Perusteita onkin, sillä kentällisestä neljä viidestä voisi pelata yhtä hyvin A-poikien pudotuspelejä. Valmentaja Jarkko Rantala toivoi, ettei nuorilla, sen paremmin kuin vanhoillakaan, miehillä nouse niin sanotusti hattuun. Salo vakuuttaa, että leijumisen vaaraa ei ole.

– Ei tämä nouse päähän, mutta kyllähän se positiivista itseluottamusta tuo. Nollata silti täytyy, mutta me ollaan aika yksinkertaisia jätkiä. Ei mietitä liikoja ja tehdään vaan sitä omaa juttua, jossa pallo liikkuu ja pelaajat liikkuu.

Landefinaalien toinen koitos on sunnuntaina Jyväskylässä. Nico Salo tunnustaa, että hirviteatteri on tunnetusti paha paikka pelata, ja jossa kotijoukkueen hurmos syttyy helposti.

– Happee hävisi myös SSV-sarjassa ensimmäisen pelin ja sitten voittikin 6-0. Tämä ilta nautitaan ja huomenna kännetään katseet Jyväskylään. Ihan varmaa on, että hirvilauma tulee vielä kovaa sieltä.