Kevään odotetuin listaus on tässä: Pelaajasiirtoja kokoava Huhumaa julki

Kuva: Topi Naskali

SM-hopeajoukkue Classic saattaa menettää kokeneesta kaartistaan Lassi Vänttisen lisäksi Mika Savolaisen. Kuva: Topi Naskali
SM-hopeajoukkue Classic saattaa menettää kokeneesta kaartistaan Lassi Vänttisen lisäksi Mika Savolaisen. Kuva: Topi Naskali

Pääkallo.fi:n viime vuoden luetuin teksti oli miesten Salibandyliigan siirtohuhuja ja vahvistettuja siirtoja listaava Huhumaa. Tulevan kauden päivitys julkistetaan nyt miesten liigan osalta. Jo ensimmäisestä listauksesta löytyy kovan luokan siirtoja.

Salibandyliigan mestari Happee havittelee huhujen mukaan takaisin hyökkääjä Peter Kotilaista. Jyväskyläläisseura on menettämässä mahdollisesti Joonas Pylsyn Sveitsiin ja Lassi Kotovaaran Turkuun, mutta kovimman menetyksen joukkue kokee kuitenkin valmennuspuolella: Jyri Korsman ei tiettävästi ole jatkamassa joukkueessa.

Classic julkisti cup-finaalitapahtuman yhteydessä jo kahden lahjakkaan ruotsalaispelaajan siirrot Tampereelle. Classic nostaa liigaan ainakin viisi omaa lahjakasta junioria. Lähtijöistä huhut vievät Peter Kotilaisen lisäksi muualle muun muassa Lassi Vänttistä ja Mika Savolaista. Uusista pelaajista Kooveen Joni Järviö ja TPS:n Tino Salminen ovat tiettävästi ensi kaudella ”Familyn” miehiä.

SSV:n havittelemien pelaajien lista on totutun nimekäs. Helsinkiläisseuraan ovat ehdolla muun muassa maajoukkuepelaajat Tomi Ikonen, Juha Kivilehto, Tero Tiitu ja Kari Koskelainen. Kahden MM-kullan Henri Toivoniemi pohtii tiettävästi lopettamista, mikä toisi liikettä maalivahtiosastolle.

Liiganelonen Oilers katselee kesken viime kauden puikkoihin astuneen Teemu Variksen johdolla Turun suuntaan. Oilers värväsi jo Teemu Aaltosen ja Janne Nurmisen Palloseurasta.

SPV saattaa menettää jatkoa pohtivan Juha Kivilehdon lisäksi vähälle peliajalle jääneen Matti Tauraman takaisin NST:hen. Ensi kaudella Seinäjoella nähdään kuitenkin jälleen kova ryhmä, sillä kaksi edellistä mestaruutta voittanut runkomiehistö on pääpiirteittäin jatkamassa.

Happeelle vasta viidennessä puolivälieräottelussa taipunut Tapanilan Erä on jo vahvistanut kovat paluumuuttajat Sveitsistä: Lauri Kapanen ja Tommi Aro Alligator Malansista. Nokkimisjärjestyksessä Markus Laakson taakse pudonneen maalivahti Santtu Strandbergin ensi kauden osoite saattaa olla SSV.

Hienon kauden myötä pudotuspelejä pelannut NST saattaa saada ensi kaudeksi Matti Tauraman ohella uusia vastuunkantajia ainakin seuran A-junioreista. Lopettamista pohtivan Arto Vainikaisen lisäksi NST on vaarassa menettää opiskelupaikoista riippuen Joona Aurosen sekä viime kauden pistekunkkunsa Jarkko Nurmelan Josbaan. Etenkin Nurmelalle olisi vahvan viime kauden jälkeen ottajia muuallakin.

Viime kesänä vain pientä vaihtuvuutta kokenut Westend Indians on jatkamassa Mikko Laurikaisen komennossa samalla linjalla. Espoolaiset ovat olleet Divariin pudonneen Loviisan pelaajien perässä. Joukkueeseen on siirtymässä ainakin sähäkkä ja pallovarma puolustaja Teemu Venäläinen.

TPS on kokemassa viime kesän tapaan kovia menetyksiä. Espooseen jo siirtyneiden Nurmisen ja Aaltosen lisäksi maalitykki Mikko Hautaniemi on lähdössä takaisin Sveitsiin ja Tino Salminen Classiciin. Tilalle on tiettävästi tulossa ainakin Artis Raitums Porvoosta. TPS etsii kehityskelpoisia Divari-löytöjä, jollainen oli TPS:ssa maajoukkueeseen noussut ja nyt Oilersiin siirtynyt Teemu Aaltonen.

Koovee on liigajoukkueista ainoa joka on jo julkaissut tulevan kauden joukkueensa. Ryhmässä on taitoa ja tamperelaisseura havittelee toden teolla paluuta pudotuspelijoukkueeksi. Koovee vahvistuu muun muassa Henri Mäenpään, Miro Lehtisen, Kimmo Kontiaisen ja Aapo Mutasen myötä. Maalivahti Joni Järviön menetys naapuriseura Classiciin tulee olemaan iso menetys.

Josbassa odotellaan vielä tuloksia opintopaikoista. Etenkin NST:n Jarkko Nurmela olisi joensuulaisseuralle todella kovan luokan vahvistus. Tatu Erosta, Tomi Lautasta ja Petri Väänästä ei todennäköisesti Josban paidassa ensi kaudella nähdä. Junioripuolella salibandypiirejä Joensuussa hämmentää lajilegenda Antti Ruokosen perustama seura SC Karelia.

Nokian valmentajana sittenkin jatkavalla Heikki Luukkosella on tällä hetkellä pelinappulat vähissä. Kuva: Mikko Hyvärinen
Nokian valmentajana sittenkin jatkavalla Heikki Luukkosella on tällä hetkellä pelinappulat vähissä. Kuva: Mikko Hyvärinen

Nokian KrP:n pakka on kesän korvilla liigajoukkueista pahiten sekaisin. Pelaajasopimusrintamalla ei ole juuri mitään julkistettavaa, vaikka muutamille pelaajille on tarjottu tiettävästi rahakkaitakin sopimuksia. Manageri Marko Salmela myönsi Pääkallo.fi:lle avoimesti, että päävalmentajana jatkava Heikki Luukkonen oli vasta seuran kakkosvaihtoehto. Miro Lehtinen, Eero Peiponen, Matti Koskela, Lukas Meister ja kumppanit ovat jättämässä seuran ja muutamaa pelaajaa houkuttaa kakkosdivarin Ilves.

Karsinnoista sarjapaikkansa säilyttäneeltä Oulun Luistinseuralta on lupa odottaa ensi kaudella paljon enemmän. Lupaava pelaajisto A-junioreiden mestarijoukkueen rungon ohella on jatkamassa. Maalivahtiosastolla tulevaisuus on pedattu maalivahtikaksikon Ville Mestari – Hannu Koivisto varaan.

Yllätysnousija Rauman SalBa on ehtinyt hääriä ahkerana muuallakin kuin kotihallinsa Rauman Kauppiksen katsomokapasiteetin nostamisessa. Porista Raumalle ovat tiettävästi siirtymässä Tatu Ruohonen ja Ville Salonen. Huhuissa seuraan on liitetty myös TPS:n Lauri Liikanen, Happeen Benjamin Lepola ja kakkosdivarissa pelannut Jonne Haapasalo.

Miesten Salibandyliigan pelaajasiirrot löytyvät joukkueittain listattuna Pääkallo.fi:n Huhumaa-blogista osoitteesta: paakallo.fi/huhumaa, jonne miesten liigan siirtoja päivitetään tasaisin väliajoin. Tässä listaus kokonaisuudessaan:

Huhumaa – Miesten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2014-15