Kolmannen finaalin yllätyssankari: ”Vähän skarpataan vielä sunnuntaille”

Kuva: Esa Jokinen

Kuva: Esa Jokinen
Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happeella on sunnuntaina ensimmäinen sauma napata historiansa ensimmäinen Salibandyliigan mestaruus. Hirvijengin työhevonen Joonas Kaasalainen oli ratkaisevassa roolissa viime lauantaina Tampereella pelatussa kolmannessa finaalissa kurittaen isäntiä 1+2 -pisteillään.

Kaasalaisella oli selvät teesit siihen, miksi runkosarjan ykkönen jäi Happeen jyrän alle.

– Liikuttiin ja puolustettiin paremmin, haluttiin myös enemmän, runkosarjassa tehot 10+3 nakuttanut jarruketjun hyökkääjä totesi Pääkallo.fi:lle.

Vaikka jyväskyläläiset olivatkin täysin suvereeneja kolmannessa finaalissa, on joukkueella Kaasalaisen mukaan silti pientä petraamisen varaa edelleen.

– Aina oman pään puolustamista voi parantaa. Vähän skarpataan vielä neljänteen finaaliin.

Tampereella edellisessä kamppailussa tuhoisaa jälkeä yhdessä Panu Kotilaisen ja Janne Hoikkasen kanssa tehnyt Kaasalainen osaa kertoa Happeen suurimmat vahvuudet kevään pudotuspeleissä.

– Isoin vahvuus on laaja materiaali ja mahtava joukkuehenki.

Loppuotteluiden aikataulu on herättänyt kummastusta. Ensimmäinen ja toinen finaali pelattiin kolmen päivän sisään. Näiden jälkeen oli viikon tauko ja nyt edellisestä koitoksesta on kulunut taas viikko. Neljäs osa pelataan siis sunnuntaina Synergia-areenalla Jyväskylässä ja mahdollinen viides pääsiäismaanantaina Tampereella.

– Taukojen aikaan treenataan normaalisti ja haetaan harkoista hyvää fiilistä. Pelataan kun on pelit, tietysti nopeammalla aikataululla olisi kivempi pelata.

Ratkaisevaan mittelöön valmistautuminen ei eroa Kaasalaisen mukaan tavallisista ruutineista mitenkään.

Neljäs loppuottelu väännetään JYP:n kotihallissa sunnuntaina. Tästä Kaasalaisella on pelkkää hyvää sanottavaa.

– Siitä saa hirveän määrän energiaa ja virtaa. Katsomossa on tuttuja, joka vaikuttaa pelaajaan hyvällä tavalla, Kaasalainen päättää.

Teksti: Miska Miettinen

3 comments

  1. Ceelle etu ettei pelata monnarilla. Hieno tapahtuma tulossa.
    Täällä ei onnistus ikinä. Kiakkoo, mustamakkara, tyyppejä jotka mököttää ja haukkuu omiaan. Hakametsä? Hiljasin halli koko suomessa.
    Ei ole häpee olla hämäläinen, vähän:)

  2. Se on hienoa, että kerrankin nämä joukkueelle elintärkeät pelaajatkin huomataan! Ei koko jengi voi olla täynnä tehomiehiä, vaan röytäjillekin on paikkansa. Aivan loistavasti pimentäneet familyn kakkosen. Toivon kuitenkin etteivät pelaa niin hyvin ens matsissa, että saadaan viideskin finaaliottelu.