Maajoukkuedebytantti Nieminen: ”Aluksi jännitti aika paljon”

Kuva: Mia Alén

Kuva: Mia Alén
Kuva: Mia Alén

Suomen naisten maajoukkueessa pelasi voittoisassa EFT:n avausottelussa Tshekkiä vastaan kolme ensikertalaista. Puolustajat Silja Eskelinen ja Sanni Nieminen, sekä hyökkääjä Laura Hietamäki pelasivat ensimmäiset ottelunsa sinivalkoisissa.

Ensikertalaiset saivat kehut myös päävalmentaja Marko Pajulta ottelun jälkeen.

– Joukkue pelasi aika tasapainoisesti, ja ensikertalaiset olivat hyviä. Sanni Nieminen oli pirteä ja ei olisi uskonut että hän pelasi ensimmäisen maaottelunsa tänään, Paju totesi.

Tamperelaista Classicia edustava Sanni Nieminen pelasi vakuutti Suomen 6-3 –voittoon päättyneessä ottelussa.

– Aluksi jännitti aika paljon, mutta sitten päätin että nautin ja peli lähti rullaamaan. Kyllä vähän vaikutti että pelasin samassa ketjussa muiden Classicin pelaajien kanssa, vaikka Anne Suomalaisen kanssa en pakkiparia paljon olekaan pelannut, Nieminen kertoi pelin jälkeen ensimmäisestä maaottelukokemuksestaan.

– Ensimmäisessä erässä huomasi että karvaus oli uusi, mutta kyllä sekin sitten lähti toimimaan. Treeneissä on lisäksi käyty läpi kääntöpeliä, mutta koska ensimmäinen päivä meni testeissä, ei ihan hirveästi uusia asioita ole vielä opeteltu. Pelin aikana avausta alettiin käymään läpi, Nieminen kertasi loppuverkan jälkeen muun joukkueen lähtiessä kohti kylmähoitoja.

Alku oli odotetusti hieman nihkeä, mutta pikkuhiljaa peli alkoi löytää uomiaan.

– Ensimmäisessä erässä emme olleet vielä riittävästi pelissä mukana, mutta pelin lähdettyä käyntiin aloimme paremmin tekemään niitä asioita joita oli sovittu. Tulostakin syntyi sen mukaan, Nieminen nosti voiton avaimiksi.

Maajoukkueen ensikertalainen yllättyi kutsusta pelaavaan joukkueeseen.

– Toivoin että olisin saanut kutsun maajoukkuerinkiin, mutta yllätyin kyllä tosi paljon kun soitto tuli. Positiivinen yllätys ja olin kyllä tosi iloinen kutsusta, Nieminen kertoi tulikasteen jälkeen.

One comment

  1. Sannissa on potenttiaalia ! Hienoa, että annettiin mahdollisuus. Varmaan löytää lisäkipinää reenamiseen maajoukkuepestistä ja sitämyötä kehitystäkin tulee tapahtumaan.