Maajoukkuevalmentaja Jäntin pika-analyysi: näihin asioihin ratkesi toinen salibandyfinaali

Kuva: Mika Hilska

Kuva: Mika Hilska
Kuva: Mika Hilska

Suomen maajoukkueen valmentaja ja Ylen asiantuntijana lauantaina ollut Jussi Jäntti kertoi Pääkallo.fi:n haastattelussa toisen finaalin ratkenneen erikoistilannepelaamiseen. Jäntin mukaan Happeen tekemät muutokset peluutuksessa toimivat myös erittäin hyvin.

– Happeella oli tänään erittäin hyvä ylivoima, ja viisikko oli ratkaisevassa osassa. Huomioitavaa on myös Heikkisen alivoimaosuma, joka käänsi ottelun kulun. Tasakentällisin pelatessa Happeen pelaaminen ei olisi välttämättä riittänyt Classicia vastaan tänään, Jäntti niputti.

– Peluutuksen kannalta kun katsotaan, niin Happee oli lukenut Classicin kakkoskentällisen vaarallisuuden, ja peluutti jarrukenttää heitä vastaan lähes koko ottelun ajan. (Jyri) Korsman oli varmasti tehnyt tarkat analyysit.

Yksilöistä Jussi Jäntti nosti esille maalivahtipelaamisen, joka oli sunnuntaina molempien joukkueiden osalta vakuuttavaa. Ratkaisijan viittaa kantanut Happeen Petri Kauko sai niin ikään maajoukkuevalmentajalta kehut.

– Kauko pelasi fiksua ja rauhallista peliä, ja oli erikoistilanteissa erityisen ratkaisevassa asemassa. Johannes Jokisen nosto Pylsyn kakkoskenttään oli mielestäni myös oikea ratkaisu. Molemmat veskarit olivat erittäin hyviä tänään, ja varsinkin Pekka Nieminen oli monta kertaa mies paikallaan Classicin maalilla, Jäntti hehkutti.

Vaikka Jussi Pihan johtama tehoketju olikin tänään pimennossa, niin Jäntti halusi muistuttaa Classicin materiaalin laajuudesta.

– Pihan kakkoskenttä oli tänään pihdeissä, mutta Kotilaisen veljekset esittivät tänään erittäin teräviä otteita. Se kuvastaa hyvin sitä, miten leveä pelaajamateriaali joukkueella on.