Markus Markkola lähetti mestarit laulukuoroon – A-nuorten finaaleissa vastakkain Indians ja OLS

Kuva: Juhani Järvenpää

Kuva: Juhani Järvenpää
Kuva: Juhani Järvenpää

Nuorten SM-sarjan pudotuspeleissä koettiin maanantaina pienimuotoinen jytky, kun hallitseva mestarijoukkue Tapanilan Erä nöyrtyi ratkaisevassa ja viidennessä välierässä Westend Indiasille niukasi lukemin 3–2.

Indians eteni voitoin 3–2 finaaleihin. Tapanilan Mosahallista pelatun viidennen välierän sankariksi nousi miesten Salibandyliigassakin mainiosti esiintynyt Markus Markkola, joka iski voittomaalin vain reilua minuuttia ennen päätössummeria. Ratkaisumaaliin syötön tarjoili isoveli Joel Markkola.

Kuva: Juhani Järvenpää
Kuva: Juhani Järvenpää

– Lähtökohdat sarjaan oli selkeät: altavastaajana haastamaan hallitsevaa mestaria. Erä-sarja noudatti voittojen suhteen samaa kaavaa kuin puolivälieräsarja. Ensiksi neljä kotivoittoa, minkä jälkeen viidennessä voitettiin vieraissa, Indians-luotsi Juha Seppä kommentoi Pääkallo.fi:lle ja jatkoi:

– Erä-sarjassa oli äärimmäiset pienet marginaalit. Yhtä peliä lukuun ottamatta kaikki pelit olivat täysin yhden maalin pelejä. Puolustimme joukkueena kurinalaisesti ja maalivahtimme pelasi vakuuttavasti. Voittamissamme peleissä pystyimme pitämään vastustajan maalimäärät suhteellisen alhaisina. Moni pelaajistamme pelaa ensimmäistä kertaa A:n pudotuspelejä, ja valmentajana onkin ollut hienoa nähdä pelaajien kasvavan isoihin peleihn. Uskon, että erä sarja ratkesi eniten henkisellä puolella. Uskalsimme pelata rohkeasti ja uskoa omiin mahdollisuuksiimme, vaikka välillä oli vaikeitakin hetkiä.

Kuva: Juhani Järvenpää
Kuva: Juhani Järvenpää

Toinen nuorten SM-sarjan finalistijoukkue OLS, joka selvitti jo viime viikon keskiviikkona tiensä finaaleihin. Välierissä OLS kaatoi Classicin puhtaasti voitoin 3–0.

Nuorten SM-sarja on ollut läpi kauden ääritasainen. Jotain sarjan tasaisuudesta kertoo sekin, että finalistijoukkueet sijoittuivat runkosarjassa sijoille kuusi ja kahdeksan. On siis melko poikkeuksellista, että kuudenneksi runkosarjassa sijoittunut OLS saa finaaleihin kotiedun.

– Runkosarjan perusteella OLS on erittäin paha vastustaja meille, eikä se joukkue ole varmasti ainakaan heikentynyt. Lähdemme finaalisarjaan selkeästi altavastaajina. Toisaalta pojat ovat osoittaneet jo pystyvänsä venymään parhaimpaansa aina tiukummalla hetkellä, joten mahdollisuudet meilläkin on, Seppä ennakoi Pääkallo.fi:lle finaalisarjaa.

Nuorten SM-sarjan pudotuspelien tilastoja voi vilkuilla pojot.fi-sivustolta.

19 comments

  1. Aika yllätääviä tuloksia!Indians oli nälkäisempi,tosin pientä onneakin tarvittiin.Oliko pari tolpaa Erällä ihan lopussa? Markkolan verran parempi, kun Erältä puuttu Nuutinen.Toivottavasti Indians hoitaa homman kotiin Oulussa.

  2. Markkola on ylivoimainen pelaaja näihin peleihin. OLS tulee hyytymään normaaliin tapaan kun pelit kovenevat.

  3. OLS vie mestaruuden! Olisikohan maalilla muuan Ville Mestari:D

  4. Äärimmäisen pienestä oli kiinni kumpi finaalipaikan vie. Nyt kävi näin.Onnittelut Indianseille ja kaikki kunnia #88:lle. Koko välieräsarjan Erältä tosin puuttui puolustaja ja ”C” Ossi Jalonen, joka oli loukkaantumiseen saakka isossa roolissa. Ensi vuonna uudestaan!

  5. Ja ennustus: Kultaa vie OLS
    Hopean häviää Inkkarit
    Himmeimmät kuittaa Classic
    Pettynein on Erä

  6. Parempi jengi voitti. Inkkarit kasvoi nyt viimeistään isoksi joukkueeksi. Komeat voitot antaa uskoa. Inkkareilla oli mahdollisuus voittaa jo ekassa matsissa mutta ylivoimassa peluutettiin väärää jannua (4 YV=0 maalia). Nuutista en haluaisi verrata samana vuonnakaan Markkoloihin. Jokainen sabasta ymmärtävä näkee valovuosien eron, näihin herroihin verrattuna. Indians voittaa mestaruuden, koska tilanne ei ole uusi. Onhan jengissä monta jo kultaa voittanuttakin pelaajaa mm. PakVi 96 ja Indians 94-vuosikerrat.

  7. Linjoilla SäBäGubben kanssa lisäksi Indianssin 1-kenttä on aivan ylivoimainen.
    Pronssi taitaa tippua Erälle kuin Manulle illallinen Classikilla näyttää olevan yhtä aikaa miesten finaalipeli,A-poikien pronssipeli ja B-poikien välierä joten taitaa olla aika pieni rosteri toki päällekkäisyydestä eniten taitaa hyötyä Josba B-poikien välierässä.

  8. Jep, jep. ”Inkkarit on perseestä” vai miten päin se menikään, herra joukkueenjohtajan & co suusta kuultuna ko pelissä. Aika noloa huudella hävyttömyyksiä katsomosta vastapuolelle, saman energian voisi mieluummin käyttää omien kannustamiseen. Tämän huono käytös on kaikkien nähtävillä YouTubesta.

  9. Missä kohtaa YouTuben lähetystä tämä kuuluu?

  10. Huh huh…olipa asiaton huuto kohti Eräläisiä selostajia voittomaalin jälkeisessä yleisökuvauksessa.Kyllä nyt putosi pisteet kaverilta nolliin. Näinkö lajikulttuuri ja sivistys näyttäytyy Westendin taustoilla ylipäätään? Toivoa sopii että pohjoinen Ols puhuri riepottelee intiaanileiriä perusteellisesti!p

  11. Älkää nyt mosan veljet jaksako valittaa. Ei siellä teidänkään ”fanit” mitään pulmusia ole. Tunteet kuuluu kentälle ja katsomoon. Voi itku jos nyt joku haukkui Erää paskaksi.. Terv. Turku

  12. Ymmärtääkseni kyseessä ei ole kuka tahansa perusfani vaan ”Jojon natsoilla” toimiva kaveri. Se siitä.

  13. Huippufinaalit tulossa, seuraan jos näytetään netissä. Erä vie ronssit selkeesti. Katsoin pelisysteemin, hyvä että pelaavat kaksi peliä samalla paikkakunnalla peräkkäin, koska tulis muuten järjetöntä matkustusta junnuille. Oli kyllä huikee viimeinen v-e peli iin ja erän välillä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, pienet oli markinaalit. Parin vuoden takaiset B:n mestarit ratkaisi pelin. Tsemppiä myös Olssille, nyt on sauma, mutta Turulan ja Parviaisen täytyy olla lyökissä.

  14. Sehän on ihan miehekästä paskaksi haukkua – tai ehkä nyt jojolta hiukan huvittava ele kuitenkin. Ei siitä nyt kuitenkaan kannata nokkiinsa ottaa. Hyvä päästellä paineita ulos välillä, niin tulee uni paremmin ehtoolla.

    Kun vaan inkkarit lopettaisivat nuo heimohuudot. Niitä kuunnellessa tulee pää kipeäksi pelkästä myötähäpeästä: Aikuiset ihmiset ja jääneet G-junnujen tasolle. Kaikki kunnia esim. TPS:in fanikatsomolle.

  15. No joo. Hauskahan noita huutelijoita katsomossa on katella! Hiki päässä vanhukset innostuvat omiensa pelaamisesta, huvittavaa ainakin jälkeenpäin. En fanita erityisesti mitään joukkuetta, käynpähän huvin vuoksi seuraamassa eri ikäluokkien pelejä. Ja kyllä asia näin on, että toisilla joukkueilla on äänekkäämmät kannattajat kuin toisilla. Siinä mielessä mm Erän fanit ovat suhteessa melkoisen asiallista porukkaa. Mieleen on jäänyt vuosien varrelta muutamakin fanikatsomo, jossa ”kannustus” on mennyt yli äyräiden, esim edesmennyt Lft ja vaikkapa Rangers. Ja totta, Inkkareiden katsomon puolelta kuuluvat heimo- ja intiaanihuudot saavat sivustaseuraajan niskan punehtumaan myötähäpeästä! Mutta annetaan poikien pelata, onnea kaikille mitalitaistoon!

  16. Huvittavaa on myös lukea näitä kommentteja! Kiihkein fiilis onkin yleensä kannustusjoukkojen puolella, onneksi pojat osaavat ottaa tilanteet rennommin ja huumorilla, vaikka tietysti tosissaan taistelevatkin. Yhdyn edelliseen kommenttiin, pojat hoitakoot pelihommat ja me fanit kannustamme asiallisesti omiamme.