Miehille nihkeä voitto Sveitsistä – Tshekki yllätti iltaottelussa Ruotsin

Suomen miesten EFT-turnaus Tshekissä käynnistyi vähämaalisella taistelulla Petteri Nykyn valmentamaa Sveitsiä vastaan. Suomen voitto kirjattiin lopulta 3-1 (0-0,2-0,1-1).

Maalittoman avauserän jälkeen Suomi siirtyi johtoon toisen erän puolivälissä, kun Jami Manninen vapautti pelin penkiltä aloittaneen Jani Kukkolan maalintekoon. Erän lopulla sveitsiläispuolustaja Florian Bolligerille sattui syöttöhassi, ja Oscar Hänninen kuittasi tilanteen onnistuneesti.

Toisessa erässä Patrick Mendelin rikkoi Tomi Ikosen kuparisen vain neljä minuuttia ennen loppua, mutta Mika Moilanen sijoitti pallon tyhjään maaliin ajassa 59.57 viimeistellen loppulukemat 3-1. Ikoselle torjuntoja kertyi yhteensä vain 8, kun Sveitsin Martin Hintz ehti pallon eteen 13 kertaa.

Illan toisessa kamppailussa isäntämaa Tshekki otti yllätysvoiton Ruotsista lukemin 6-5 (1-1,3-2,2-2). Jiri Curney oli tshekkipelaajista tehokkain netottuaan 2+1. Voitto oli historiallinen, sillä se oli Tshekin salibandyhistorian ensimmäinen Ruotsia vastaan.

Huomenna Sveitsi pelaa Ruotsia vastaan, ja Tshekki kohtaa Suomen klo 18.30 alkaen.

17 comments

  1. Otetaan mallia, Salo, Savonen tappeli tosissaan. Siinä oivaa esimerkkiä. Piha pihalla, uutta hyökkäys vitjaa eteen. Nää veijarit pelaa komeesti. Onnet.

  2. Nyt sitten tapahtui se mitä on odotettu Suomen miesten maajoukkueelta mutta yllättäjä olikin Tsekki.
    Peli oli yksi viihdyttävämmistä mitä olen nähnyt. Vauhdikasta peliä ja taitavia yksilösuorituksia molemmilta joukkueilta. Pelitapa oli moderni, ei jääty omaan päätyy seisoskelemaan, käännettiin vauhdilla ja jalkaa riitti varsinkin tsekin uudella maajoukkueelta.
    Kun vertaa Suomen ja Sveitsin ottelun pelitempoon niin ero oli selvä. Ollaanko nyt Suomessa jäämässä Ruotsin ja Tsekin jalkoihin juuri pelin vauhdissa? Tänään voi sen jo nähdä, toivottavasti tulee yhtä viihdyttävä matsi.

  3. Ja Ruotsilta puuttui kokoonpanosta mm. Nilsson, Rudd, Enström ja Sunstedt… Että ei sen kovempia nimiä. Mutta hieno voitto silti Tsekeiltä. Laji menee eteenpäin.

    Suomen pelistä: Tasapaksu, mutta tasapainoinen esitys. Hyökkäyspelin kustannuksella puolustettiin. Sveitsi oli yllättävän kova, koska Suomi ei juuri hölmöillyt tai tehnyt virheitä. Tosin paras terä kokoonpanosta oli poissa.

    Piha tosiaan näytti taitonsa maajoukkueessa. Kun jalkaa ei ole, niin pelisilmä ja kädetkään eivät auta. Kaveri on nyt taas nähty. Jokohan uskottais, että maajoukkueessa pärjää vain parhaat? Kailiala ja Koskelainen todella heikkoja kauttaaltaan. Tämän tiesinkin, että Koskelaisen ajat ovat takanapäin, mutta Kailiala yllätti pehmeydellään.
    Savonen oli oman pään kunkku. Vei kaksinkamppailuja todella kovalla prosentilla. Stenfors myös ok.

  4. Pitäisikö maajoukkueelle palkata tiedottaja kun nyt esim. EFT turnauksesta tulee tietoa yhtä paljon kun jostain junioriturnauksesta..

  5. Nyt ollan hyvällä jalalla tsekkejä vastaan, kahden erän jälkeen 2-0. Pihalta uskomattoman hieno syöttö ylivoimalla. Pfitzner myös kuvissa loukkaantuneena jalka paketissa?

  6. Maaginen syöttö Pihalta ylivoimalla. Mutta mitenkäs se tsekin eka maali? Kenenkä mies se oli?

    2-2 tasoituksessa ei ollu yllätys, että just Laxilta mies unohtuu. Ennenkin on nähty tämä, mutta niin vaan Kettunen tekee samat virheet kerta toisensa jälkeen ja valitsee Laxin mukaan. Pallo asuu liian kauan lavassa ja omassa päässä merkkaus ontuu. Seuraavaan majuun Junkkarinen tai Tikka Laxin tilalle.

    Hyökkäyspäässä Kailiala jatkoi Koskelaisen kanssa siitä mihin eilen jäi. Vaihtoon molemmat. Happeesta ukkoja tilalle. Tai sitten Iiskola.

  7. Suomi alkoi varmistelemaan ja alkoi muistuttamaan sitä vanhaa pelitapaa. Niinpä tsekit tasoitti kylmästi. Huono erä Suomelta. Pihan dissaajia on aina ollut ja hän on yleensä kuitannut ne hienoilla syötöillä kuten tänään. Pitääkö salibandyn pelaajan näyttää nälkiintyneeltä suunnistajalta tai pitkän matkan juoksijalta? Fyyset testit tehdään kakille ja valmennus todennäköisesti huomio myös sen lisäksi pelitaidot.

  8. EI tarvitse olla suunnistajan kroppa. Yks syöttäri & merkkausvirhe omassa päässä on kuitenkin plus-miinus 0. Toivon Pihalle parasta, mutta fyysiset realiteetit ovat mitä ovat. Palloton peli pelottaa.

  9. Surkea esitys tsekkejä vastaan, ajatelkaa nyt väännetään tsekin ja sveitsin kanssa kun tämmöistä pitäisi olla ruotsia vastaan. Huominen jo hiukan pelottaa. Tässä joukkueessa liikaa ei mj tasoisia pelaajia. Toivottavasti saadaan Nykky takaisin maajoukkue valmentajaksi.

  10. Rauha! Tässä nyt vaan testataan tiettyjä pelaajia, pysyykö kyydissä.
    Näillä ei olla menossa kisoihin. Lätkänkin puolella on kaiken näköisiä pellejä mukana Ehteessä.

  11. Laahauskompilla syy-seuraus suhteet aika hukassa? Menisikö kuitenkin niin päin, että pelaajat tekevät omien resurssiensa rajoissa parhaansa fyysisten ominaisuuksien eteen ja valmentajan on onnistuttava valitsemaan paras kokonaisuus joukkueeseen. Se, että saa kutsun maajoukkueeseen ei muuta pelaajan nopeusominaisuuksia tässä vaiheessa yhtään, kundit kuitenkin treenannut lajia sen 10-15 vuotta.

  12. Laahauskomppi:
    Kerroppa missä joukkueessa Mika Kohonen on ollut joukkueen kovakuntoisin?