Mitä kuuluu Nokialle? Valmentajavääntö, Johansson-huhut, uusi halli…

Marko Salmela manageroi Nokian KrP:tä.

Kuva: Salibandyliiga
Kuva: Salibandyliiga

Pääkallo.fi uutisoi tiistaina, että Miro Lehtinen ja Joni Henttonen siirtyvät Nokian KrP:stä Kooveeseen. Uutinen piti vain puoliksi paikkaansa. KrP:n manageri Marko Salmela soittikin Pääkallo.fi:n päätoimittajalle oikoakseen uutista. Oikomisen ohessa asiaa riitti KrP:stä enemmänkin.

Miro Lehtisen osalta Pääkallo.fi:n uutinen piti paikkansa. Sen varmisti jo Kooveekin, eikä Salmelakaan luonnollisesti lähtenyt siirtoa kiistämään. Henttosen osalta Pääkallo.fi veti hudin.

Marko Salmela manageroi Nokian KrP:tä.
Marko Salmela manageroi Nokian KrP:tä.

– Uutinen ei pidä paikkaansa. Henttonen teki noin kuukausi sitten kahden vuoden sopimuksen KrP:n kanssa, Salmelaa oikoo.

Asia selvä. Korjataan. Nyt kun kerran asiaan päästiin, niin mikä on Henri Johanssonin tilanne? Häntä on huhuttu Sveitsiin lähteväksi.
– Henkalla on meidän kanssa sopimus, joka päättyy 2017, Salmela vastaa napakasti.

Eli hän pelaa joka tapauksessa Nokian KrP:ssä ensi kaudella?
– Pelaa.

Onko hänellä ylipäätänsä KrP-sopimuksessa jonkinlainen ulkomaanpykälä, joka mahdollistaisi Sveitsiin lähdon kesken sopimuskauden?
– On ulkomaanpykälä. Halutessaan Henkka voi siirtyä ulkomaille, mutta jos hän esimerkiksi pelaa vuoden Sveitsissä, niin sopimukseen kotimaassa tulee yksi vuosi lisää.

Lehtisen siirron Salmela nostaa kesken kysymystulituksen itse tapetille. Pääkallo.fi:n siirtouutisen mukaan Lehtinen tienasi Nokialla tällä kaudella noin 11 000 euroa.

– Te kun siitä rahasta kirjoititte, niin sen verran haluan sanoa, että Lehtinen olisi jäänyt meille ensi kaudeksikin, jos olisimme suostuneet hänen esittämiin vaatimuksiin.

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Selvä. Entä mikä on valmentajatilanne? Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Heikki Luukkonen valmentaa sittenkin KrP:tä ensi kaudella.
– Pitää paikkansa.

Neuvotteluja käytiin tiettävästi myös Ruotsin pääsarjasta kesken kauden potkut saaneen Arto Riihimäen kanssa. Pitääkö tämä paikkansa?
– Pitää. Neuvottelimme Riihimäen kanssa, mutta otimme Luukkosen. Viime kaudesta on huomioitava se, että olimme karsinnoissa. Kausi oli siis pettymys, koska pudotuspelit olivat tavoitteena. Kauden jälkeen me ja varmasti Luukkonen myös kartoitti ja mietti muita vaihtoehtoja.

Miksi Luukkonen?
– Heikki ilmoitti aluksi ennen meidän ilmoituksia, ettei ole jatkamassa meillä ensi kaudella. Hän koki raskaaksi päättyneen kauden. Ja kun saimme kuulla, että hänellä oli keskusteluja muihin seuroihin, niin lähdimme luonnollisesti kartoittamaan muita vaihtoehtoja. Kartoituksessa Arto Riihimäki osoittautui sopivaksi vaihtoehdoksi. Riihimäen kanssa oli jo yksityiskohdatkin sovittu. Ilmoitin jo muutamalle meille mahdollisesti tulossa olevalle pelaajallekin, että Riihimäki on meidän valmentaja. Riihimäen sopimus oli meidän mielestä jo satavarma, Salmelaa selostaa ja jatkaa:

– Kuitenkin kävi niin, että kun sopimus piti allekirjoittaa, niin Riihimäki halusi siirtää allekirjoituksen vielä saman päivän iltaan. Ja sitten Riihimäki halusikin sopimukseen ulkomaanpykälän tai kaksi viikkoa lisäaikaa. Samalla saimme kuulla, että hänellä oli kytköksiä Sveitsiin. Tässä kohtaa ilmoitimme, ettemme voi antaa lisäaikaa, meillä ei ollut mahdollisuutta pitkittää.

– Sitten lähestyimme uudestaan Luukkosta, koska fiilis viime kaudesta oli kaikesta huolimatta molemmin puolin ihan hyvä. Luukkoselle tärkein juttu oli se, että loppukaudesta joukkue sitoutui tekemiseen ja ryhmästä tuli todella tiivis – se ratkaisi Luukkosen mielenkiinnon. Hän halusi katsoa tätä projektia vielä eteenpäin. Luukkonen näki, että KrP oli hänen vaihtoehdoistaan mieluisin. Tässä kohtaa pääsimme hänen kanssaan hyvinkin pian sopuun yksityiskohdista ja sopimus syntyi äärimmäisen nopeasti.

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Huh. Tulipahan asiaa. Miten muuten tilanne näyttää joukkueen osalta?
– Meiltä lähtee varmuudella Matti Koskela ja Lukas Meister Sveitsiin. Lisäksi meillä on kaksi pelaajaa, jotka miettivät vaihtoehtona Sveitsiä. Mutta myös me olemme heille edelleen vaihtoehto. Tällä hetkellä meillä on aika paljon virityksiä joukkueen täydentämiseksi, mutta niistä ei voi vielä kertoa. Moni asia ratkeaa lähiaikoina.

Mennään joukkueesta vähän toisiin asioihin. Pääkallo.fi:n korviin on kantaunut tietoja, että Nokialle puuhataan uutta liigamitat täyttävää hallia. Onko näin?
– Joo, tilanne on itse asiassa käsittämätön. Jos kaikki menee hyvin, niin Nokialla saattaa pian olla kaksikin hallia. Minulle on kaupungin puolelta ilmoitettu, että Harjunniitylle rakennetaan joka tapauksessa palloiluhalli, jossa on täysimittainen kenttä. Halliin tulee katsomokapasiteettia joko 300, 500, 1000 tai 1500 ihmiselle. Siinä on siis neljä vaihtoehtoa. Jos tulee vähintään 800 hengen katsomo, niin voimme pelata kotiottelut siellä.

Entä sitten se toinen halli, josta mainitsit?
– Toinen halli on vielä enemmän vielä sunnittelutasolla, mutta hyvällä pohjalla. Toisen hallin takana on nokialaiset isoimmat urheiluseurat sekä mahdollisesti kaupunki.

Mikä on aikataulu? Milloin ensimmäinen halli voisi olla käyttövalmis?
– Harjunniityn halli on näillä näkymin valmis kauden 2015–2016 aikana.

Haastattelun ”virallisen osuuden” loputtua tarinaa riitti vielä paljonkin Salmelan omista intohimoista lajiin ja muun muassa seuran junioreista, joista Salmela tuntuu olevan erityisen ylpeä.

– Vaikka sanoin tuossa aiemmassa vastauksessa, että kausi oli pettymys, niin täytyy sanoa, että juniorien hieno menestys auttaa jaksamaan. Seura myös kasvaa kovasti. Tulevallekin kaudelle tulee 60–70 uutta junioria. Junioripuoli on tosi tärkeä juttu. Ei se Luukkosenkaan valintaa vaikeuttanut, että hän on nuorten maajoukkueen valmentaja. Ei heikennä meidän vetovoimaa nuorten pelaajien keskuudessa. Luukkonen on muutenkin meidän viime aikaisista edustusjoukkueen valmentajista eniten nostanut junioreita liigaan, Salmela sanoo.

10 comments

  1. Koska Krp julkistaa kohusopimuksensa ensi kaudelle? Nimittäin Koljosen Ricen tulon Joukkueen valmennustiimiin. On se vaan upeeta nähdä taas tuttu musta pipo penkin takana.

  2. Uutisesta vois helposti ymmärtää, että Henttonenkin tehnyt jatkosopimuksen kun luullut Japin tulevan valmentajaksi.

    ”Ilmoitin jo muutamalle meille mahdollisesti tulossa olevalle pelaajallekin, että Riihimäki on meidän valmentaja” kertoo Salmela.

  3. Eiköhän lähiseudun joukkueista saa ylijäämä pelaajia, jotka on oikeesti pelimiehiä. Ken tietää, mutta Ken ei kerro, niin kuin en minäkään. Tampesterista on pelaajia tulossa, ketä, malttakaa!

  4. Pelkkää sekoilua koko KrP. On aina ollut, tulee aina olemaan.
    KrP lienee kiva ja kallis harrastus managerille?
    Touhussa ei tunnu olevan mitään järkeä, ei pysyvyyttä, – ei siis perinteitä, eli kulttuuria.
    Ilman H.Johanssonia koko seuraa ei edes olisi liigatasolla.
    Tönkkö seuran nimi, karmeat pelipaidat, hirveä kotistadion, ja katsomossa ne 163 uskollisinta: hiiren hiljaa.

    ps. Meillä on Maskun kalusteet

  5. Tästä jutusta puuttuu pelaajasopimukset. Onko niitä yli viisi vai alle? Jatko vanhassa hallissa ilman pelaajia? Pysytäänkö sarjassa vielä silloin kuin mahdollinen uusi halli on valmis? Positiivista junioritoiminta.

  6. Oletko ikinä vilkaissut Nokian peliasuja, tässäkin jutussa löytyy muutamia kuvia. Sieltä löytyy tuollaisia värikkäitä merkkejä, joita kutsutaan sponsoreiksi. Eiköhän he kustanna tämän lystin eikä manageri Salmela, toki varmasti hänen suhteillaan hankitut sponsoritulot. Sinun logiikallasi tämä on kallis ja kiva harrastus myös muunmuassa Peltolalle, Koposelle, Kurrelle yms. Tuskin kukaan on Suomessa yhtäaikaa rikas ja niin tyhmä että sijoittaa salibandyjoukkueeseen omia rahojaan (ainakaan runsaasti)! Eiköhän niille rahoille löydy käyttöä hieman isommissakin lajeissa, joissa voi jopa saada jotain rahallista hyötyä sijoituksista.

  7. Kurre, Koponen ja Passo ovat saaneet ammattitaidollaan seuraansa sijoittamalla myös urheilullista menestystä.
    KrP ei sitä tule ikinä saamaan.
    KrP on Kankkulan Kaivo.
    Seura saa ne pelaajat, jotka muilta yli jää.

    Sellainen VIP-katsomo kuin koko seura: Kruunukalusteelta lunastamatta jäänyt plyyshisohva.