Tänään alkaa naisten kultajahti: kuuden mestaruuden Classic saa vastaansa kaikkien aikojen kovimman SB-Pron

Juhliiko tänä keväänä SB-Pro vai Classic? Kuvat: IFF

Juhliiko tänä keväänä SB-Pro vai Classic? Kuvat: IFF
Juhliiko tänä keväänä SB-Pro vai Classic? Kuvat: IFF

Tampereen Classic ja SB-Pro Nurmijärveltä aloittavat taistelun naisten Salibandyliigan mestaruudesta tänään lauantaina. Mestaruus irtoaa kolmella voitolla.

Joukkueet kohtaavat naisten Salibandyliigan loppuotteluissa kolmannen kerran peräkkäin. Kumpikin selvitti tiensä välieristä finaaleihin suoraan kolmella voitolla. Classic selätti OLS:n Oulusta ja SB-Pro kaatoi Jyväskylän Happeen.

Classic on hallinnut naisten salibandya viime vuodet suvereenisti ja on kasvattanut peräkkäisten mestaruuksien putken jo kuuteen. SB-Pro on taipunut kahdella edelliskaudella tamperelaisten edessä, mutta tällä kaudella Nurmijärven ylpeys on ollut hivenen niskanpäällä.

Runkosarjassa Classic ja SB-Pro pelasivat Tampereella 5-5-tasapelin, ja kotiottelussaan SB-Pro löi tamperelaiset 7-2. Seurajoukkueiden Champions Cupin välierässä lokakuussa SB-Pro kaatoi Classicin 3-2 ja Suomen Cupin finaalissa tammikuussa jatkoajalla 4-3 ja voitti myös runkosarjan kahden pisteen erolla Classiciin. Odotettavissa on tiukimmat loppuottelut vuosiin.

Pääkallo.fi raportoi paikan päältä kaikista naisten finaaleista.

Neljän ensimmäisen loppuottelun osalta ohjelma on valmis, mutta viidennen finaaliottelun ajankohta ja paikka ovat vielä avoimet ja selviävät maanantaina 31.3. johtuen YLE:n televisioinneista, joihin miesten Salibandyliigan finaalien ajankohdat sekä lähetysajat vaikuttavat.

Mikäli miesten Salibandyliigan finaalit ratkeavat kolmessa pelissä, ovat sekä naisten mahdollinen neljäs ja viides finaali TV-pelejä. Mikäli miesten finaalit ratkeavat neljässä pelissä, on naisten mahdollinen viides finaali TV-peli. Viidennet finaalipelit tulevat aikavälille 19.-21.4.

Pronssiottelussa pelaavat OLS ja Happee lauantaina klo 18. Himmeimmän mitalin kohtalo ratkeaa yhden ottelun perusteella.

Naisten Salibandyliigan finaalit (kolme voittoa)
1. 5.4. 16:00 SB-Pro – Classic (Pasilan Urheiluhalli)
2. 7.4. 18:30 Classic – SB-Pro (Tampere Areena)
3. 10.4. 18:30 SB-Pro – Classic (Tikkurilan Urheilutalo)

tarvittaessa
4. 13.4. 15:00 Classic – SB-Pro (Tampere Areena)
5. ajankohta vielä avoin

Pronssiottelu (yksi voitto)
5.4. 18:00 OLS – Happee (Linnanmaan Liikuntahalli)