OLS juhlii nuorten SM-sarjan mestaruutta – Indians vakuuttavasti nurin voitoin 3–0

Kuva: Kim Westeren

Kuva: Kim Westeren
Kuva: Kim Westeren

Nuorten SM-sarjan kolmas finaaliottelu OLS:n ja Westend Indiansin välillä pelattiin perjantaina Otahallissa Espoossa. Selkä seinää vasten otteluun lähtenyt Indians oli pakkovoiton edessä, sillä OLS johti ottelusarjaa voiton 2-0. Vähämaalinen ottelu kääntyi oululaisten eduksi viimeisessä erässä ja OLS pääsi juhlistamaan seurahistorian ensimmäistä nuorten SM-kultaa 4-2 (0-1,2-1,0-2) voitolla.

OLS kirkasti viime kevään nuorten SM-hopean kullaksi kukistettuaan Indiansin finaaleissa puhtaasti otteluvoitoin 3-0.

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelu ratkesi OLS:n hyvään pallottomaan pelaamiseen. OLS vei kaksinkamppailutilanteet ja napsi palloja omassa päässä pois Inkkaripelaajien lavasta ja peitti vetoja hyvin. Oululaiset onnistuivat myös hyökkäyspäässä pallottomassa pelaamisessa.

Ottelun hahmo?
Yksittäistä pelaajaa ei kolmannessa finaalissa noussut esiin. Sen sijaan OLS puolusti joukkueena äärettömän hyvin ja maalissa Ville Mestari viimeisenä lenkkinä varmistaen kultajuhlien aloittamisen Espoossa.

Ottelun puheenaihe?
Viime keväänä OLS pelasi mestaruudesta ja hävisi finaalisarjan viidennessä ottelussa Tapanilan Erälle. Laajalla pelaajamateriaalilla finaalisarjaa pelannut OLS oli tänä keväänä valmis kultaan. Pohjoisen taitavat juniorit lupaavat hyvää myös OLS:n miesten liigajoukkueelle tulevaisuudessa.

Puhetta riitti ainakin Oulun suunnalla myös Pääkallo.fi:n nätisti täysin vihkoon menneestä finaaliennakosta – ja täysin aiheesta.

Kuva: Kim Westeren
Kuva: Kim Westeren

Kommentit:
– Meillä oli loppujen lopuksi leveämpi materiaali. Peluutettiin kolmea kenttää tasaisesti ja nyt jos olisi mennyt neljänteen otteluun, niin meillä olisi ollut matkassa vielä tuoreita jalkoja huomisellekin. Kaverilla oli hyvä ykkönen, kertasi OLS:n päävalmentaja Jami Herrala ottelun jälkeen.

– Mahtava palkinto tämä on pitkälle kaudelle. Viime vuonna hävittiin viidennessä ja sovittiin jätkien kanssa, että sitä ei enää tapahdu, tiivisti Herrala.

– Pitäisi osua maalipuiden väliin. Jos kahdessa finaalipelissä tehdään vain kaksi maalia, vaikka saumat oli paljon useampaan, niin ei näitä pelejä helpolla voiteta, kertasi Indiansin päävalmentaja Hannu Mattila ottelun jälkeen.

– Omaa peli-ideaa pystyttiin toteuttamaan tänään ja paikat oli maaleihin, siihen se sitten kuitenkin jäi, jatkoi Mattila.

Tilastohuomiot:
OLS: Matias Veikkola 2+1,
Indians: Eino Pesu 2+0, Aaro Astala 0+2

24 comments

  1. Onnia pojjaat! Pääkallolla ei oikein ollut uskoa ennustuksessa olssin poikien finaalitaipaleeseen!

  2. Parempi jengi voitti. Sarjahan oli kuitenkin tiukka ja sabajumalat olivat pohjoisen puolella. Tämä viimeinen (kaksi tolppaa) ja ensimmäinen matsi olisi pitänyt hoitaa. Tuomarit vihelsi erikoisesti ” kotona”. Jannu kaadettiin jäähyn arvoisesti mutta ei. Erää vastaan samanlainen, josta jäähy. Kaveri sai sensijaan 2 YV:tä, kovalla, sääntöjen rajamailla pelatulla tyylillä?

  3. Kuka laskee tolppia SM-finaaleissa?? Terveisin 2 Girls no CUP

  4. OLS Golden Spring:D Oi OULU on niin ihana! Veikkaan että eivät ole viimeset kultajuhulat Oulussa tänä kevväänä:D

  5. Onnea OLS! Olitte sarjasa ja koko pudotuspelleisä selekiästi parhaita! Ei menny Pääkallon ennustus Indiansin voitosta iha nappii?

    Hieno voitto myös Limingan kunnan kannalta. Täsäki joukkueesa pari kova luoka pellaajaa alakuperäsenä kasvattiseuranaan Limingan Niittomiehet. Pohojosesa tehhää jotaki oikee. Onnea vielä kerra kaikki Pohojosen pojat!

  6. OLS pelasi tuossa finaaliparissa pudotuspelien tiukimman sarjansa. Indians pakotti oululaiset tosissaan pelaamaan, siitä kaikki kunnia Indiansille.

    Mutta että sarjako olisi ollut tiukka? 3-0! Eihän tuo tuon selvempi voi olla.

    Indians johti ottelua tässä sarjassa yhden kerran, kotiottelussaan, jonka OLS lopulta käänsi voitoksi.

    Ensimmäinen ottelu Oulussa, tolppia saattoi olla molemmin puolin, mutta torjunnat maalivahdeilla: OLS 13 ja Indians 30. Toinen Oulussa: OLS 14 ja Indians 16. Kolmas Espoossa: OLS 13 ja Indians 25.

    Indians takoi kymmenessä puolivälierä- ja välieräottelussa yhteensä 44 maalia (eli keskimäärin 4,4 per ottelu), ottaen välillä selviäkin voittoja. Finaalisarjassa Indians teki keskimäärin kolme maalia pelissä. Ei riittänyt.

  7. Kyllä Olsissa jotain tosiaan tehdään oikein, jos vähinkin seuraa noita seuran jäsenmääriä, niin silläkin saralla olsilla hyvin pullat uunissa! Vain ajan kysymys milloin äijissä kilpailukykyinen jengi.

    Mut comoon ennustukset on ennustuksia ja niitä pitääkin tehdä, jälkeen päin kuittailut vässykän touhua;-)

  8. Upeeta Mahtavaa Heimo!
    Miehet ensimmäisellä liigakaudella pleijareihin ja A-junnut historian ekat sm-hopeat – tästä on hyvä jatkaa ensi kaudelle.

  9. Vanhat & kokeneet voitti nuoret, tällä kertaa. Ensi kausi mielenkiintoinen! Inkkarit vahvistuu roimasti! Sitten kultajuhlat pystyyn!!

  10. Inkkarit taitaa ennemmin olla kokematon kuin nuori. Onhan siellä nuoriakin, mutta keski-ikä esimerkiksi ekassa play-off pelissä oli noin 25. Lienee itse asiassa nuorennusleikkaus edessä. A-junnuikäisiä pari Markkolaa, Pesu ja kakkosmolke.

  11. Aivan suvereeni esitys OLS:lta 9-1 pleijareissa kertoo kaiken. En usko et OLS pelasi parasta mahdollista peliään tässä sarjassa missään vaiheessa. Inkkareillekin myös häts off!

  12. Oottelinki jo näitä kommentteja, joissa sanotaan, että OLS voitti tuurilla. Inkkarit oli kaikissa kolmessa pelissä huonompi ku OLS, sanoo yllä oleva nimimerkki mitä tahansa. Tää kolmas peli oli selvästi Inkkareitten paras tässä sarjassa. Mutta kun eivät osanneet tehdä maaleja, niin tulos on tämä. Mun mielestä jos voittaa finaalisarjan 3-0, niin ei se ihan tuurilla käy. Samoin jos voittaa pleijareissa yhdeksän peliä putkeen, niin ei se voi olla pelkkää tuuria. Onnea OLS! Näytitte etelän vetelille, että pohjosessakin osataan pelata säbää.

  13. Erot tosi pieniä, sitä tarkoitin. Lue oikein! Jos kolmesta matsista kaks voittaa maalilla ja yhden neljällä(kaks ilman mokkee ja kaks YV-maalia), niin kyllähän onneakin tarvitaan. Siitä kunnia nuorelle Inkkarille, et pisti erittäin tiukoille wanhan kokeneen Luistinseuran! Pienet oli mariginaalit! That’s it!!

  14. Lisäys äskeiseen = 3-0 otteluvoitot. Jep mutta kun mennään pintaa syvällisempään analyysiin niin…? Olis sama kun mietittäis asiaa runkosarjan perusteella: OLS voitti VAAN 11 MATSIA!? Tekeekö Se siitä siis surkean jengin!???

  15. Oot oikeassa, kaksi peliä kolmesta oli numerollisesti tiukkoja. Mutta kerrohan mulle yksi asia. Montako peliä näit oikeesti paikan päältä livenä? Ku nuo sun analyysit tuntuvat perustuvan vain ja ainoastaan otteluiden tilastoihin. Ekassa pelissä OLS vei Inkkareita kuin laskiämpäriä. Vain Inkkareiden huikea veskari ja OLS:n surkea viimeistely piti pelin nuinki jännänä. OLS oli kahdessa ekassa pelissä liikkeessä paljon Inkkareita edellä. Espoolaisilla oli suuria vaikeuksia pelin avaamisessa. Tuossa viimesessä pelissä Inkkareilla oli mahdollisuus jopa voittaa. OLS pelasi kaksi erää melko hermostuneesti. Kolmannessa OLS tuli sitten rinnalle ja ohi. Paikkoja oli lopussa tasoitukseenki, mutta pallot viuhuivat vain takana roikkuneeseen Indians- banderolliin, tai OLS- veskari Mestarin näppeihin.

    Indians oli hyvä joukkue. Huono joukkue ei pudota SSV:tä ja Erää pleijareissa. OLS oli kuitenkin tänä vuonna parempi. Ehkä ensi vuonna on Inkkareiden vuoro juhlia.

  16. Suvereeni, suomen ykkönen, OLS. Vaikken alkukaudesta paljon nähny olssin pelejä niin playoffeissa OLS oli yksinkertaisesti ylivoimaisesti paras joukkue koko sarjassa.

    ”juoksuvoimainen OLS” itse kehtaisin sanoa että erittäin taitava ja pallollinen joukkue, vaikkain juoksuvoimaa myös löytyy.