Onko sunnuntain peli Pekka Niemisen viimeinen Salibandyliigassa?

Pekka Nieminen ilmoitti uransa päättymisestä viime keväänä. Nyt hän tekee paluun Nokian KrP:n paidassa. Kuva: Esa Jokinen

Kuva: Esa Jokinen
Kuva: Esa Jokinen

Tampereen Classic kohtaa sunnuntaina Jyväskylän Happeen Salibandyliigan finaaleiden neljännessä ottelussa. Happee johtaa ottelusarjaa 2-1 ja voittaessaan Happee vie Suomen mestaruuden.

Classicin maalia vartioi totuttuun tapaan Pekka Nieminen. Kolmetoista kautta Salibandyliigassa pelannut konkari ilmoitti joitain viikkoja sitten Urheilusanomissa lopettavansa pelaamisen tähän kauteen.

Sunnuntainen peli saattaa siis olla Pekka Niemisen viimeinen pääsarjatasolla, jos Happee voiton vie. Pääkallo.fi otti puhelimen kauniiseen käteen ja päätti kysellä Niemisen tunnelmat ennen sunnuntaista peliä.

Hävisitte viime pelin ja voittamalla Happee vie mestaruuden. Mitä asioita valmentaja Jarkko Rantala on painottanut viikon treeneissä?
– Ei ole painottanut mitään, kerrankin ollut hiljaa. Ei kai, Rantala on sanonut, että ottakaa vaan rennosti jätkät. Siitä se lähtee, Nieminen kertoo.

Mikä on Happeen heikoin osa-alue mihin aiotte iskeä?
– Se vähän tässä ongelma onkin, kun ei niillä vaikuta olevan mitään mihin iskeä. Tuurilla pari peliä hoidetaan ja pytty Tampereelle.

Onko Classicilla kaikki pelaajat terveenä?
– Meillähän oli viime pelin alla vähän vatsatautia liikkeellä, tai sitten jätkiä vain jännitti, mikä varmasti näkyi kentälläkin. Nyt on pysynyt ruoat mahassa, ja valmistautuminen on muutenkin mennyt nappiin.

Peli pelataan Synergia Areenalla ja Happee on ilmoittanut myyneensä yli hurjan määrän lippuja etukäteen. Millaista peliä odotat?
– Siis, nämä on hemmetin hienoja pelejä ja vielä kun vaikuttaa, että halli täyteen tulee, niin on kyllä mieletön peli tulossa.
– Toivon, että peli on samanlaista rehtiä taistelua niin kuin kaksi ensimmäistäkin peliä oli.

Monet ovat sanoneet, että pelaat elämäsi kevättä. Oletko samaa mieltä?
– Ainahan olen tällä tasolla keväisin pystynyt pelaamaan. Mutta, kyllä siinä varmaan osa tottakin on. Varsinkin parin viime vuoden aikana kun otettiin harjoittelu mukaan harjoitteluohjelmaan, niin onhan se näkynyt.

Vieläkö pitäydyt päätöksessä, että tämä on viimeinen kausi pääsarjatasolla?
– No, miten jokainen pääsarjan määrittelee. Mulle se on ensi kaudella ikämiehet, nyt kun ei ole korvatkaan enää niin märät.

Onko sunnuntainen peli Pekka Niemisen viimeinen Salibandyliigassa?
– Ei varmana ole, siitä voin lyödä vaikka vetoa.

4 comments

  1. Saadakseen lisää mediatilaa ja julkisuutta Salibandy tarvitsee tämän kaltaisia SUURIA persoonia, jotka edustavat lajin huippua ja antavat huumorilla väritettyjä haastatteluja. Nieminen on tästä aivan loistava esimerkki toisin kuin vaikkapa Vänttinen, jolla on toimittajien läheisyydessä suu aina supussa.

  2. ”Varsinkin parin viime vuoden aikana kun otettiin harjoittelu mukaan harjoitteluohjelmaan, niin onhan se näkynyt.”

    Heh heh. 🙂