Pääkalloennakko: B-juniorien finaalit – Pääkaupunkiseudun ennakkosuosikki vastaan itäsuomalainen yllättäjä

B-juniorien finaalissa kohtaava ennakkosuosikki Erä sekä kauden ehdoton yllättäjä Josba. Kuva: Marjo Salo

B-juniorien finaalissa kohtaava ennakkosuosikki Erä sekä kauden ehdoton yllättäjä Josba. Kuva: Marjo Salo
B-juniorien finaalissa kohtaava ennakkosuosikki Erä sekä kauden ehdoton yllättäjä Josba. Kuva: Marjo Salo

B-juniorien kausi 2013-14 on sinettiä vaille valmis. Kahdentoista SM-sarjajoukkueen ryhmä on supistunut karsintavaiheen ja pudotuspelien kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen kahteen: finaalissa kohtaaviin Tapanilan Erään ja Josbaan.

Perjantaina alkavan finaalisarjan ennakkoasetelma on selkeä: Kauden ajan sarjaa dominoinut Erä on voimakas ennakkosuosikki, mutta Josba on osoittanut Pääkallon ennakkoveikkaukset pudotuspeleissä vääriksi jo kahdesti, eikä kolmas kerta enää olisi jymy-yllätys. Runkosarjassa Erä vei joukkueiden molemmat kohtaamiset selkeästi nimiinsä – 13-3 Helsingissä ja 6-11 Joensuussa.

Joukkueiden pudotuspelit tähän asti:

Erä pudotti puolivälierissä TPS:n voittamalla kotiottelunsa Tapanilassa 6-5 ja sitten 5-8 Turussa. Välierissä vastaan asettui Oilers, jonka helsinkiläisjoukkue lähetti pronssiotteluun voittamalla ensimmäisen ottelun 11-8 ja toisen Espoossa 5-13.

Runkosarjan ylivoimaisesti voittanut Erä oli jo kauden ennakkokaavailuissa koko sarjan selkeä ennakkosuosikki ja joukkue on tähän asti vastannut korkeisiin odotuksiin tyylikkäästi.

Pääkallon pudotuspeliennakossa Josban veikattiin olevan vaikeuksissa Happee Moosea vastaan, mutta joensuulaisryhmä osoitti ennakkoepäilykset hienosti vääriksi viemällä avausottelun kotikaukalossaan 10-6 ja sitten sarjan nimiinsä Jyväskylässä 5-7-vierasvoitolla.

Välierissä joukkue kohtasi Tampereen Classicin ja yllätti kaikki toistamiseen ottamalla ensin 4-5 jatkoaikavoiton Tampereella ja sitten katkaisemalla sarjan Joensuussa 5-4-voitolla.

Molemmissa sarjoissa Pääkallon papereissa altavastaajana lähtenyt Josba on jo tässä vaiheessa suomalaisen juniorisalibandykevään suuria yllättäjiä ja sarjaa dominoineen Tapanilan Erän yllättäminen tekisi joukkueen pudotuspelitarinasta kauden ehdottoman valopilkun. Joensuulaisryhmä on kehittänyt peliään merkittävästi kauden edetessä ja pystynyt pudotuspeleissä suorittamaan hyvällä tasolla.

Seuraa heitä:
Erä pystyy tuomaan kentälle kolme kentällistä ratkaisuvoimaa, mutta erityisesti miesten Salibandyliigassakin tehokkaana tällä kaudella esiintynyt Eero Nuutinen kannattaa panna merkille. Myös -96-ikäluokan kärkipuolustaja, Sebastian Dahlström on mielenkiintoinen seurattava.

Josban maalivahti Jimi Miettinen pelaa erinomaista pudotuspelikevättä ja hänen onnistumisensa tulee olemaan avainasemassa. Mainitsemisen arvoinen on myös tehot 6+1=7 neljässä ottelussa kellottanut Samu Juvonen.

Pääkallo.fi:n arvio:
Josba on yllättänyt kaikki ennakko-odotukset etenemällä finaaliin asti. Mikäli joukkue pystyisi yllättämään vielä Tapanilan Eränkin, olisi kasassa ainekset pienen budjetin Hollywood-urheiluelokuvaan.

Molemmat joukkueet etenivät finaalisarjaan suoraan kahdella voitolla niin puolivälierissä kuin välierissä, eivätkä siis ole vielä kärsineet pudotuspeleissä tappiota. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen saattaa tästä syystä nousta entistäkin tärkeämmäksi, koska henkinen palautumisaika jää lyhyeksi sarjan jatkuessa jo lauantaina.

Paperilla Erä on selkeä ennakkosuosikki ja joukkue on toistaiseksi kestänyt roolin luomat paineet ilman ongelmia. Siksi on vaikea veikata mitään muuta, kuin helsinkiläisjoukkueen mestaruutta suoraan kahdessa ottelussa. Josban yllätysherkkyys on jo nähty kahdesti ja kolmas tekisi joukkueen tarinasta ikimuistoisen.

Erä mestariksi otteluvoitoin 2-0.

Otteluohjelma:
18.4. 15:00, Erä-Josba, Mosahalli
19.4. 15:00, Josba-Erä, IS-liikuntakeskus
Tarvittaessa
21.4. 15:00, Erä-Josba, Mosahalli

Pääsiäisen ratkotaan muitakin junnumestaruuksia:
Juniorisarjojen mestarit ratkeavat pääsiäisenä – näin pelataan

6 comments

  1. Hieno saavutus Josbalta hopeekin ottaen huomioon, että keräsivät porukan kasaan vasta vuosi sitten huhtikuussa. Taitaa olla pojat ainakin 5-6 eri joukkueessa ja seurasta + yksi jääkiekosta? AR vaan hehkutaa pitkäjänteisestä työstä, vaikka fakta on aivan toinen.

  2. Joukkueen runko ollut sama 8 vuotta, pari vuotta sitten tuli 2 Juuasta, tänä vuonna muutama lebasta ja maalivahti vehvestä.

  3. TU on surullisia nää pääkallon ”ammatti” toimittajien veikkaukset… Aina menee päin vittua!! No ei yllätys, tää on kun Erän vieraskirja; kotiin päin vedetään koko ajan!

  4. Ihan vaan kohteliaasti ja asiallisesti ilmoitan, että Josba kaatoi Erän toisessa finaalissa Joensuussa lauantaina 7-5. Kolmas erä Josballe tylysti 5-0! Voitot ovat nyt 1-1. Meillä on joukkue, jonka runko on ollut kasassa alle 10-vuotiaasta. Tiedän sen kun olen kuskannut kaikki nämä vuodet. Työtä on siis tehty ja paljon. Olisi kiva, kun nuoria kannustettaisiin eikä aikuiset aina arvostelisi nimimerkin takaa. Ei ole kovin miehekästä. Josba yllätti kaikki asiantuntijat ja elämme tämän joukkueen kanssa lajista nauttien aitoa iloa ja suurta onnistumista jo tuntien, kävipä kolmannessa finaalissa miten tahansa. Muutamat ”asiantuntijat” voisivat kyllä pyytää vähän anteeksi.