Pääkalloennakko: C-tyttöjen finaalit – murskajaiset luvassa?

Erika Laaksosen (vas.) SB-Pro lähtee haastamaan Taru Nordmanin (oik.) M-Teamiä C-tyttöjen SM-sarjan finaaleissa. Kuva Tapio Hämeen-Anttila

Erika Laaksosen (vas.) SB-Pro lähtee haastamaan Taru Nordmanin (oik.) M-Teamiä C-tyttöjen SM-sarjan finaaleissa. Kuva Tapio Hämeen-Anttila
Erika Laaksosen (vas.) SB-Pro lähtee haastamaan Taru Nordmanin (oik.) M-Teamiä C-tyttöjen SM-sarjan finaaleissa. Kuva Tapio Hämeen-Anttila

Taistelu C-tyttöjen Suomen mestaruudesta käynnistyy perjantaina. Selkeänä suosikkina finaalisarjaan lähtee helsinkiläinen M-Team, joka voitti myös runkosarjan. Haastajana toimii nurmijärveläinen SB-Pro. Pääkallo.fi ennakoi finaalisarjan lähtöasetelmat.

M-Teamilla on alla 18 ottelun runkosarja, missä se hävisi vain kaksi ottelua. Nämäkin kaksi ottelua joukkue hävisi runkosarjan viimeisessä turnauksessa runkosarjan voiton jo varmistuttua. M-Team peluutti näissä peleissä 3. ja 4. ketjujaan parhaimmiston pelatessa ja saavuttaessa B-tyttöjen 1. divisioonan loppusarjassa paikan SM-sarjaan. Samat ratkaisupelaajat varmistivat vahvoilla otteilla myös M-Teamin naisten Salibandyliigan paikan.

SB-Pron avain kauteen valmistautuessa oli oman juniorityön sijaan pelaajasiirrot lähialueiden seuroista. Joukkue vahvistui useamman lähialueen seuran parhaimmistolla ja saikin kasaan todella iskukykyisen joukkueen. Runkosarjan alku oli SB-Prolle yhteen hitsautumisen aikaa ja nurmijärveläiset kokivat yllättäviä pistementyksiä sarjan häntäpään joukkueille. Kevätkaudella palaset loksahtelivat lopulta kohdalleen ja vahva pelaajamateriaali siivitti joukkueen finaaleihin.

Välierissä M-Team murjoi runkosarjan nelosta PSS:aa kahdesti lukemin 9-4 ja 9-1. SB-Pro taisteli kaksi taisteluvoittoa espoolaista Westend Indiansia vastaan maalein 5-3 ja 5-4.

Seuraa heitä:
M-Teamin taitava vielä D-juniori-ikäinen Taru Nordman oli joukkueen paras pistetyttö runkosarjassa. Huiman yksilötaidon omaava pelaaja pystyy ratkomaan pelejä yksinkin. Tosin yksin pelatessa joukkuepelaaminen kärsii ja se onkin M-Teamille ainoa haaste finaalisarjassa.

Pelien tason noustua pudotuspeleissä joukkueen ratkaisijoiksi ovatkin nousseet runkosarjassa näkymättömämmät pelaajat. Runkosarjassa vain kolme maalia viimeistellyt Sanniina Henriksson on iskenyt pudotuspeleissä jo kahdeksasti. M-Teamin tärkeimmät pelaajat löytyvät kuitenkin puolustuksesta. Pallovarmat Elina Vanhanen ja Trine Sällström rakentavat joukkueen peliä ja paikkaavat hieman epävarmaa maalivahtipelaamista.

SB-Pron vahvuus on sen ykkösketju, jossa pelaavat ehkäpä sarjan kovimman laukauksen omaava Erika Laaksonen, taitava sentteri Emmi Lindh sekä vauhdikas mutta jäähyherkkä Saara Lehtonen. Välierissä Indiansia vastaan SB-Pro teki yhteensä 10 maalia ja ykkösketju vastasi niistä kaikista. Pelaajamateriaalin leveys puoltaa finaalisarjassa siis vahvasti M-Teamia. SB-Pron ykkösvahti Jannika Kiiski joutui välierissä todella kovaan pallosateeseen ja onkin siitä karaistuneena varmasti vahvalla itseluottamuksella myös finaalipeleissä.

Pääkallo.fi:n arvio:
Finaaleissa on vain yksi suosikki – M-Team. Joukkueen varmasta mestaruudesta puhuttiin avoimesti jo vuosi sitten edelliskevään finaalivastustaja Kooveen parhaimmiston vanhettua ulos ikäluokasta. Finaaleissa M-Team on itse itsensä pahin vastustaja. Pääkallo.fi uskoo vahvasti että M-Teamin mestaruuteen. Suurin jännitys onkin siinä voittaako helsinkiläisjoukkue pelit viidellä vai kymmenellä maalilla.

M-Team mestari voitoin 2–0.

C-tyttöjen loppuottelut (kaksi voittoa)
18.4. 17:30 M-Team – SB-Pro (Ruskeasuo 4)
19.4. 12:00 SB-Pro – M-Team (Maaniittu)
21.4. 17:30 M-Team – SB-Pro (Ruskeasuo 4) tarvittaessa

Pääsiäisen ratkotaan muitakin junnumestaruuksia:
Juniorisarjojen mestarit ratkeavat pääsiäisenä – näin pelataan

7 comments

  1. ei se nyt ihan omaa tuotantoa ole m-teamilläkää.pääkaupunkiseudulla osataan pelaajavärväykset!

  2. mteamin veskari oli tänään huikee, niin myös tuo nordmani. dominoi ja alivoimalla murskasi pron tytöt upealla tsippi maalilla, näytti katsomoon että eihän se voi mennä mutta meni kuitenkin.
    mestaruus huomenna mteamille!!!

  3. Voi kun oli yksisilmäisesti kirjoitettu juttu…..kantsiis varmaan seuraa enemmän pelejä ennen kuin kirjoittaa….

  4. M-Teamin tulosten valossa kannattaa varmaan miettiä aiemminkin puheena olleita valmennusmenetelmiä taas uudestaan. Koreografiset harjoitellut kuviot, tussi ja taktiikkataulu ynnä pää punaisena kentän laidalla karjuva valmentaja eivät näköjään toimi kovin hyvin.
    Yksilöllisten taitojen ja saumattoman yhteispelin harjoittelu, pelisilmän ja pelin lukutaidon kehittäminen sekä peli-ilo tuottavat ainakin M-Teamin tapauksessa loistavia tuloksia jo usean vuoden ajan. M-Teamin joukkue onkin vähäeleisyydessään loistavan valmentajansa ja hänen tiiminsä luomus.

  5. Nousujohteisella joukkueella ei taida olla hirveästi tarvetta värvätä. Tulokset ja hyvä valmennustyyli tunnetaan joten jos tilaa on niin hyviä tulijoita piisaa. Pelaajien määrä on kuitenkin koko ajan pysynyt kohtuullisena, samoin viime aikoina puheena ollut kustannustaso.

    Ensi kauden B-tyttöjen SM-sarjapaikka on plakkarissa joten nykyistenkin pelaajien motivaatio jatkaa lienee vahva eikä suurta rekrytointitarvetta taida olla.

    Vahvoja pelaajia riittää varmasti muihinkin joukkueisiin ja valmennuksen tehtävä on jalostaa potentiaali menestykseksi.