Pääkalloennakko: C1-poikien finaalit – meteliä, pelikuria ja TPS niskan päällä

Poikien 98-syntyneiden SM-sarjassa on viimeisetkin jyvät karsittu akanoista ja on aika ratkoa koko sarjan voittaja. Sarjan pienistä marginaaleista on riittänyt halleilla puhetta, mutta kyllä ovat pudotuspelitkin peilanneet tätä näkemystä loppuun saakka.

Perjantaina alkavassa C1-poikien finaalisarjassa kohtaavat TPS ja Blackbirds. Pääkallo.fi ennakoi finaalien lähtöasetelmia.

Runkosarjan voittaja TPS selvitti tiensä finaaliin kaatamalla ensimmäisellä kierroksella odotetusti M-teamin voitoin 2-0. Välierissä kaatui SSV:n voitoin 2-1. Sarja huipentui huipputasaiseen kolmanteen otteluun, jota oli seuraamassa runsaasti yli 300-päinen yleisö. Kamppailussa TPS punnersi väkisin maalin takaa ja ratkoi voiton itselleen viimeisellä minuutilla.

Blackbirds taisteli itsensä finaaliin kukistamalla ensin puolivälierissä Classicin voitoin 2-1. Välierissä todella tasaisten otteluiden jälkeen kaatui Tapanilan Erä voitoin 2-0. Kumpikin ottelu päättyi maalin erolla, jälkimmäisen mennessä jatkoajalle.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat toisensa kaksi kertaa. TPS oli kummassakin kohtaamisessa parempi voittaen ensimmäisen 7-6 ja toisen 10-6.

Seuraa heitä:
TPS:n maalivahti Werneri Laaksonen äityi huimaan vireeseen SSV-sarjan kahdessa viimeisessä ottelussa, joten hyvää jatkoa on syytä odottaa. Puolustuksen majurina operoi todella fyysinen ja pallovarma, ikäluokan ehdottomiin kärkipakkeihin kuuluva Teemu Nummelin. Hyökkäyspäässä taitoduo Eero Jalo–Wili Fisk on peli peliltä nostanut tasoaan – ja mitä tärkeämmät pelit, sen kovempi poikien esitys on.

Blackbirdsilla on heittää kaksi todella kovaa ketjua kehiin. Kummassakin löytyy tarvittavat ainekset onnistuneisiin ratkaisuihin. Oikealta ampuvat Urataipale ja Horttanainen tullaan tässäkin sarjassa usein kirjatuksi tulosliuskoille.

Paakallon.fi:n arvio:
Ennen kun mennään pelillisiin asioihin, voidaan jo etukäteen hehkuttaa tulevaa meteliä. Turussa pelatun kolmannen välieräpelin aikana olisi voinut silmät suljettuna kuvitella olevansa Fenerbahcen kotiottelussa, niin kovaa oli rummutus ja huuto. Tähän halutaan varmasti vastata myös Keravalla, joten on syytä odottaa tunnelmaltaan erittäin intensiivisiä otteluita.

Joukkueiden väliset marginaalit ovat todella pieniä. TPS on sarjan taktisesti paras joukkue, joka pystyy tulostamaan laadukasta peliä läpi kolmen ketjun. Blackbirdsin hyökkäysarsenaali sen sijaan on todella kova ja pelitapa tukee heidän vahvuuksiaan todella hyvin. Tunnelman ollessa intensiivinen, nousee joukkueiden pelikuri kovaan arvoon. Jos TPS pystyy kontrolloimaan ottelusarjaa, on se vahvoilla. Jos taas intensiivisyyden ja temmon kautta peli menee coast-to-coast-pelaamiseksi, on Blackbirds vahvempi.

Kumpikin joukkue on päässyt tiukkojen otteluiden jälkeen henkisesti playoff-moodiin, joten ilmaiseksi kentällä ei tule saamaan mitään. Blackbirdsillä on viime keväästä hyvät muistot ja tiekartta valmiina, kuinka edetä mestariksi. TPS taasen on koko kauden ollut ykkösenä, joka kielii siitä, että pelin taso on pysynyt korkealaatuisena koko pitkän kauden.

Erittäin ympäripyöreä sarja kaiken kaikkiaan. Pääkallo.fi arvioi sarjan ratkeavan kolmannessa ottelussa maanantaina 21.4. Tuolloin turkulaisyleisö siivittää kotijoukkueen Suomen mestareiksi.

TPS mestari voitoin 2-1.

C1-poikien loppuottelut (kaksi voittoa)
18.4. 18:30 TPS – Blackbirds (Leaf-Areena)
19.4. 17:00 Blackbirds – TPS (Kerava Areena)
21.4. 17:00 TPS – Blackbirds (Leaf-Areena) tarvittaessa

Pääsiäisen ratkotaan muitakin junnumestaruuksia:
Juniorisarjojen mestarit ratkeavat pääsiäisenä – näin pelataan

7 comments

  1. Toimittaja näköjään Turusta ja se näkyy virheinä. Mutta kiitos jutusta kuitenkin.

  2. Kirjoittaja on alunperin kyllä Turusta, mutta asuu Helsingissä.

  3. Kirjoittajasta viis, Mustarastaat ovat ennakkoon kovempi jengi ja ryöväävät kotiedun tänään! Maanantaina ei tarvitse tulla takaisin Turkuun, kun Jalo&Fisk&Töyrylä puristavat mailaa.

  4. Kyllä ensimmäiset 2 erää oli ihan täysillä anneliin,tai BBU olla henkisesti vielä keravalla.mites se ennakkoon kovempi joukkue? Kyllä joukkueena tps on parempi,yksilötasolla ne erot voi tulla