Pääkalloennakko: Erä Akatemia – FBC Raseborg – katkeaako 15 kuukauden tappioton putki?

Sinipaitainen Erä Akatemia onnistui tällä kaudella jo voittamaan Suomen cupin pikkufinaalin. Kuva: Salibandyliiga

Sinipaitainen Erä Akatemia onnistui tällä kaudella jo voittamaan Suomen cupin pikkufinaalin. Kuva: Salibandyliiga
Sinipaitainen Erä Akatemia onnistui tällä kaudella jo voittamaan Suomen cupin pikkufinaalin. Kuva: Salibandyliiga

Viimeiset kolme joukkuetta miesten ensi kauden Divariin selviävät kolmesta lauantaina ja sunnuntaina alkavasta viimeisen nousukarsintakierroksen otteluparista. Etelä-Suomen otteluparissa FBC Raseborg Knights lähtee haastajana Erä Akatemiaa vastaan. Ennen lauantain ottelua helsinkiläisillä on alla lähes 15 kuukauden tappioton putki kakkosdivarissa.

Paremmat pisteet runkosarjassa kerännyt ja sen myötä kotiedun saanut Erä Akatemia ei ole hävinnyt tällä kaudella kakkosdivarissa otteluakaan. Rasitteena runkosarjasta on vain kaksi tasapeliä. Edellinen tappio on viime kaudelta lähes 15 kuukauden takaa Indians II:lle 19.1.2013. Cupin Pikkufinaalin voittanut Akatemia kärsi Suomen Cupissa yhden tappion tiputtuaan Salibandyliigan finaaleissa pelaavalle Happeelle.

FBC Raseborg sijoittui omassa Etelä-Suomen lohkossaan neljänneksi. Se nousi Tiikereiden kanssa kahden nousukarsijan joukkoon, koska edellä olleilla Indians II:lla ja M-Team II:lla on jo joukkue liigassa tai Divarissa. Aiemmin Tapanilan Erän liigajoukkueen farmina toiminut Erä Akatemia on oma yhdistyksensä ja saa siksi karsia ylöspäin.

Molemmat joukkueet aloittivat Divarikarsinnat suoraan toiselta karsintakierrokselta. FBC Raseborg eteni viimeiselle kierrokselle kaadettuaan Juuan Coach Teamin voitoin 2-0 (11-5 ja 6-1). Erä Akatemia pudotti Pirkkalan Pirkat niin ikään voitoin 2-0 (6-2 ja 6-2).

Seuraa heitä:
FBC Raseborgin riveissä hyökkää yksi kakkosdivarin parhaista pelaajista, kolminkertainen Suomen mestari SSV:stä (2004, 2005 ja 2007) Wilhelm Wainio. Liigan runkosarjan 75 ottelussa 43 tehopistettä tehnyt taitava laitahyökkääjä pelasi kakkosdivarin runkosarjassa 19 ottelua tehoin 16+21. Wainion lisäksi kannattaa seurata niin ikään Divarin ÅIF:sta täksi kaudeksi Raaseporiin siirtyneitä Janne Holopaista ja Jimmy Svediä.

Erä Akatemiasta kannattaa laittaa merkille etenkin liigatason maalivahti Arttu Puska sekä ykköskentän tähdet: viime kaudella Espoon Oilersissa liigaa pelannut Vili Rahkonen, 156 liigaottelua Josbassa ja NST:ssä pelannut työmyyrä Petri Ikonen ja hänen pakkiparinsa, 100 liigaottelua NST:ssä pelannut Tomi Turunen. Iiro Oksasella on Wainion entisenä seuratoverina samoilta vuosilta kolme Suomen mestaruutta SSV:stä. Syötöt vanhoilla päivillä ovat edelleen juonikkaita.

Pääkallo.fi:n arvio:
Erä Akatemia on kauden aiempien pelien perusteella otteluparin selvä suosikki. FBC Raseborgin divarihaave elää Wilhelm Wainion ja Janne Holopaisen tehojen sekä tiiviin puolustuspelin varassa. Raseborgin ainoaan kotiotteluun Karjaan Sisu Arenalle odotetaan suurta yleisömäärää ja Erä Akatemian kauden ensimmäinen tappio saatetaan hyvinkin nähdä tässä huumassa. Erä Akatemia nousee Divariin voitoin 2-1.

Näin pelataan:
La 5.4. klo 15.30 Erä Akatemia – FBC Raseborg, Mosahalli Helsinki
Pe 11.4. klo 18.30 FBC Raseborg – Erä Akatemia, Sisu Arena Karjaa
Su 13.4. klo 18.30 Erä Akatemia – FBC Raseborg, Mosahalli Helsinki (tarvittaessa)

7 comments

  1. Tämän parin voittaja on melko selvä. Tapanilan Erän kakkosjoukkue palaa muutaman kauden tauon jälkeen Divariin.

    Erällä on ollut pelisilmää tehdä Erä Akatemiasta oma seura, Erä Salibandyakatemia ry, jolloin kakkosjoukkueita koskeva nousurajoite ei koske heitä toisin kuin esimerkiksi Indians II tai M-Team II, jotka sijoittuivat Raaseporia paremmin sarjassa, mutta eivät päässeet karsimaan.

    Raaseporin nousuhaaveet voi siirtää tuleville vuosille ja uusille kokoonpanoille. Wainion parhaat päivät ovat jo jääneet taakse SSV ja ÅIF-vuosille. Vastaavaa paloa voittamiseen ei ole enää kuin nuorempana. Viime kauden liigakarsinnoissakin tehot jäivät melko vaatimattomaksi. Mielialapelaaja, joka hyvänä päivänä voi dominoida vielä kakkosessa, mutta huonona päivänä ei huomaa, onko käynyt kentällä kääntymässä.

    Ottelusarja 2-0 Erälle

  2. Millä perustein olet niin varma siitä että Raaseporin nousuhaavet ovat tässä. Heillä on tänä kautena ollut kova joukkue joka pystyy mihin vaan. Erän voittoputki tulee nyt katkeamaan.

  3. Mitään ei erälle anneta ilmaiseksi!
    ei erääkään..

  4. Mä toivon raaseporia, kehäIII sisällä ihan tarpeeksi jengejä pääsarjoissa(liiga ja divari)

  5. Kyllä, Raasepori epäilemättä on kova joukkue ja täynnä raastajia. Kyllähän sillä pakalla pitääkin päästä kävellen divariin. Sijoittui kakkosen runkosarjassa omassa lohkossaan neljänneksi. Edellä ei siis ollut kuin kolme parempaa runkosarjajoukkuetta.

  6. No jaa, Erän seniorithan sinne ykkösdivariin kuuluu. Miten on Peiponen, eikö peli olisi kuitenkin se tärkeempi juttu?