Pääkalloennakko: OLS – Indians A-nuorten finaaleissa – kirkastuuko hopea kullaksi Oulussa?

Pystyykö OLS lopettamaan Indiansin juhlat finaaleissa? Kuva: Juhani Järvenpää

Pystyykö OLS lopettamaan Indiansin juhlat finaaleissa? Kuva: Juhani Järvenpää
Pystyykö OLS lopettamaan Indiansin juhlat finaaleissa? Kuva: Juhani Järvenpää

Nuorten SM-sarjan kausi mallia 2013-2014 on saapunut nyt siihen pisteeseen, missä se on enää vailla viimeistä silausta. Edessä on enää finaalisarja OLS:n ja Westend Indiansin välillä. Pääkallo.fi ennakoi tasaisen parin.

OLS selvitti tiensä finaaleihin kukistettuaan puolivälierässä Happeen voitoin 1-3. Välierissä vastaan asettunut Classic puolestaan kaatui suoraan kolmessa ottelussa, joista yksi venyi rangaistuslaukauskilpailuun asti. OLS:n finaalivastustaja Indians puolestaan pelasi puolivälierät ja välierät pidemmän kaavan kautta, sillä ottelusarjat SSV:tä ja Tapanilan Erää vastaan venyivät molemmat viidensiin otteluihin. Markkolan veljekset Markus ja Joel ratkaisivat viidennen välierän Erää vastaan ajassa 58.48.

Finaalisarjassa kohtaavat joukkueet runkosarjan sijoilta 6. ja 8., mikä kertoo Nuorten SM-sarjan tasaisuudesta. OLS:lla on kotietu paremman runkosarjasijoituksensa perusteella, ja joukkueet pelaavat kaksi ensimmäistä viikonloppua tuplaotteluina pitkän välimatkan vuoksi. Kaksi ensimmäistä ottelua siis Oulussa, ja kaksi seuraavaa Espoossa.

Runkosarjassa OLS vei nimiinsä molemmat kohtaamiset, Oulussa lukemin 9-3 ja Espoossa 2-8. Tilastojen valossa OLS:aa voi siis pitää pienenä ennakkosuosikkina sarjaan lähdettäessä, saavuttihan se jo viime kaudella Nuorten SM-hopeaa häviten finaalisarjan Tapanilan Erälle.

Seuraa heitä:
Kumpikin joukkue pystyy asettamaan tolppien väliin selkeästi Nuorten SM-sarjan kärkitorjujia. OLS:n Ville Mestari ja Hannu Koivisto muodostavat varmasti sarjan parhaan maalivahtikaksikon, jonka laadusta Indiansin Mikko Kirvesniemi ei kuitenkaan jää yhtään jälkeen. Maalivahtipeliin kumpikaan joukkue ei siis tule kaatumaan.

Oululaisille tärkeitä ja katsojille seuraamisen arvoisia kenttäpelaajia ovat joukkueen sisäistä pudotuspelien pistepörssiä johtava Veli-Pekka Turula (7+5, 6 ottelua) ja hyvän laukauksen omaava puolustaja Matias Veikkola, joka on toimittanut pikkuvalkoisen vastustajan maaliin pudotuspeleissä jo yhdeksän kertaa kuudessa pelaamassaan ottelussa.

Indiansin kärkipelaajat eivät esittelyjä kaipaa. Herrat Markus Markkola, Eino Pesu, Miika Mertaniemi ja Joel Markkola kuuluvat kaikki seuraamisen arvoisiin, huipputaitaviin yksilöihin ja oikeastaan listaa olisi helppoa jatkaa vieläkin pidempään. Nostetaan edellämainittujen lisäksi tapetille vielä puolustaja ja joukkueen kapteeni Tuomas Puhakka, joka on todellinen taistelun ruumiillistuma ja pystyy johtamaan joukkuetta esimerkillään tiukan paikan tullen.

Pääkallo.fi:n arvio:
Heti alkuun on todettava Nuorten SM-sarjan finaalipariin olevan mahdotonta nimetä ennakkosuosikkia, sillä joukkueet ovat kaikin puolin erittäin tasavertaiset ja vaikka OLS voittikin molemmat runkosarjakohtaamiset, on Indians vahvistunut liigapelaajilla hieman oululaisia enemmän pudotuspelien aikana. Kumpikin joukkue on hyvä omassa päässä, mutta hieman paremman maalivahtipelin johdosta vaaka kallistuu OLS:n puolelle puolustuspelin suhteen.

Hyökkäyssuuntaan Indians on nykyisessä kokoonpanossaan oululaisia vaarallisempi ja yllätyksellisempi, sillä rosterista löytyy hirvittävä määrä timanttista yksilötaitoa ja ratkaisuherkkyyttä. Toisaalta OLS:n suoraviivaisuus saattaa tuottaa ”Heimolle” hankaluuksia. Erikoistilannepelaamisenkin on oltava ennakkoon tasaisessa ottelusarjassa huipussaan ja mielenkiintoista on myös se, ettei kumpikaan joukkue ole pudotuspelejen aikana vielä hävinnyt kotihallissaan.

Finaalit tulevat varmasti olemaan tasaisia. Kahden kokonaisvaltaisen, yhtenäisen ja urheilullisen joukkueen välisistä väännöistä ei varmasti huippuhetkiä puutu ja kummaltakin ryhmältä löytyy valtavasti nälkää. Oulussa halutaan kirkastaa viime kevään hopeiset mitalit kultaisiin ja Indians on tähtisikermänsä johdolla tappavan tehokas saalistaessaan seurahistoriansa ensimmäistä A-nuorten SM-kultaa ja mitalia ylipäätään.

Ottelusarja ei missään nimessä mene poikki kolmessa ottelussa. Toivottavasti ei vielä neljässäkään, sillä viisi ottelua tasaista finaalivääntöä olisi hieno huipennus tasaiselle Nuorten SM-sarjan kaudelle 2013-2014. Marginaalit joukkueiden välillä ovat niin pieniä, että mestaruuteen nousee ryhmä, joka kliseisesti haluaa voittoa enemmän ja pystyy suorittamaan tiukoissa otteluissa tasaisemmin, eli säilyttämään oman tasonsa vaihdosta ja ottelusta toiseen. Mestaruuskannu matkaa tänä keväänä Espooseen Indiansin mukana voitoin 3-2.

Näin pelataan:
12.4. 15:00 OLS-Indians Linnanmaan LH
13.4. 18:30 OLS-Indians Linnanmaan LH
18.4. 18:00 Indians-OLS Otahalli
19.4. 18:00 Indians-OLS Otahalli (tarvittaessa)
22.4. 18:30 OLS-Indians Linnanmaan LH (tarvittaessa)

21 comments

  1. Pohjoinen puhuri puhaltaa ja etelän pojat jää nuolemaan näppejään. Miska on pahasti hakoteillä, kun sortuu ajattelemaan OLS:n olevan stereotyyppisesti ei niin taidokas joukkue, vaikka taitoa on tosiadiassa ihan hirvittävä määrä rosterissa. OLS pesettää selkäänsä epäilijöillään ja ottaa sen mikä heille kuulu!

  2. Montako oululaista tarvitaan nostamaan etupyörää, että saadaa moponraato keulimaan? Pelkääkkönnä inkkaria? Pian te ootta kaikki PESUkoneessa! Korvantaustat Oulussa sekä märät että puhtaan 😉

  3. Viisaita sanoja Miskalta! Vaikka hivenen dissaa PlayOffsien tämän hetken kovinta mokkea: Kirvesniemeä (torj: 87,05%). Inkkareilla on tällähetkellä sarjan kovin ykköskenttä ja sitä voi vielä parantaa, jos kapteeni vaihdetaan liikkuvampaan, peittävämpään puolustavaan pakkiin (ei nousevaan)! Puolustus on toiminut rautaisesti yleisesti ottaen. Ns. kovista runkosarjan maalikunkuista SSV:ssä ja Erässä on tehty taviksia.
    Edelleen kokemusta löytyy tämänkin sarjan voittamiseen kovista aikaisemmista finaaleista/voitoista SM-tasolla, Storvretacupeista ym. monella pelaajalla. Inkkarit voittaa kultaa!

  4. OLS juoksujengi kuten myös seuran liigajengikin. Indians pallollinen joukkue kuten myös sen liigajengikin. Eka tämän sarjan matsi jo näyttänee kumpi tapa pelata salibandya vie tämän sarjan. Molemmilla tavoilla pärjää, koska ei muuten nämä joukkueet olisivat finaaliin saakka itseänsä selvittäneet.

  5. Olipas hyvä ennakko Miska. Nyt kun sais vielä live streamiä otteluista.

  6. Tiukat pelit tulee. Pari nimee heitän ketä seurata, Maaliruisku Parviainen ja ikiliikkuja Rautio, myöskin Vuollo on salainen ase Olssilla. Jotenkin tuntuu että B:n mestaruuden kaksivuotta sitten voittanut inkkarit voittaa nyt, lähes samoilla miehillä A:n mestaruuden. Oululaiset joutuu juhliin Kärppien mestaruutta tänä vuonna. Erälle ronssia.

  7. Kommentti! Inkkareiden 94:sethan ovat loistavan mestarijoukkueen Loiskeen junnuja. Voittivat kaiken aikanaan. Aivan kuten saman ryhmän 96:set! PakVin exjunnut! Samalla lailla kultaa SM:ssä + Storvreta värisuora ym. Eli ei tätä sarjaa sentään kuitenkaan yhdellä ketjulla voiteta. Tarvitaan joukkue.

  8. Kyllä inkkarit vie, nyt ei juoksemalla pärjää. Terveiset kaikille loiskeen kavereilla, hienoja hetkiä koettu;) Tietysti koko teltalliselle, unohtamatta bussin kuljettajaa;)

  9. Miettii kun on noita finaaleita kattellut, pelaiskohan classic finaalissa jos olis ajoissa tippunut? Olis melkonen orkesteri kasassa?

  10. ET ole tainnu nähdä vielä Inkkareiden ”pikkupoikia”?? Kyl taitaa olla isoimpia joukkueita sarjassa, sekä fyysisimpiä. Saas nähdä, kelle Se itku tulee!?

  11. Indians täysin purjeissa. Maalivahti pitää täysin tota porukkaa pystyssä.

  12. Kyllä tääl taitaa ö-junnut avautua ja kommentoida , varmaan olis ylläpidolle olla töitä , tää jäääääääää kaveri on kyllä todella sekaisin .

  13. Niinpä! On lääkitys unohtunut! Kävi Oululaisille joulu, viimeisessä byyrissä. Tasaista vääntöä. Inkkareitten ykkösellä köyhä esiintyminen. Tuskin toista samanlaista odotettavissa.

  14. höpöhöpö täysin vieraiden maalivahdin ansiota että näin tiukalle meni matsi.

  15. Höpökatsoja457 on oikeassa! Inkkareilla ON pudotuspelien ylivoimaisesti kovin mokke! Mutta Höpökatsoja EI ole viitsinyt tutustua Inkkareiden pelikirjaan. Samalla kaavalla on menty ja mennään päätyyn asti. Huippu mokkemme on torjunut lähes joka pudotusmatsissa n. puolet enemmän kuin vastapäätä oleva kolleega. Ja mihin se on johtanut!? Finaaliin!! Laatu korvaa määrän!

  16. Olipas tiukka tämäkin! Jos poistetaan YV & TM-maalit = 5-4 Luistinjengille. Kun en paikalla, niin menikö tuomiot oikein? Jäähyt auttoi Olssia ajoituksellisesti enemmän (Inkkarit sai toisen YV:n ajassa 60:00).