Peliveljille paluumuuttajia? – Suomen mestaria ja Oilers-sentteriä huhutaan Seinäjoelle

Niko Raunio palaa Espoosta Seinäjoelle. Kuva: Mika Hilska

SPV-kasvatti Niko Raunio on palaamassa kotiin. Arkistokuva: Mika Hilska
SPV-kasvatti Niko Raunio on palaamassa kotiin. Arkistokuva: Mika Hilska

Tällä kaudella puolivälieräpettymykseen kautensa päättänyt kaksinkertainen Suomen mestarijoukkue Seinäjoen Peliveljet on Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan naaramassa riveihinsä profiilipelaajia Jyväskylästä ja Espoosta.

SPV:n kokoonpano ei ole vuosikausiin juuri muuttunut. Pienen vaihtuvuuden kautta päävalmentaja Tommy Koposen painottamaa pitkäjänteistä työtä on ollut helppo jatkaa vuodesta toiseen. Huhumaassa vihjaillaan kuitenkin jo Juha Kivilehdon neuvottelevan pronssimitalit tänä keväänä pokanneen SSV:n kanssa, sekä Matti Tauraman mahdollisesta muutosta takaisin kotikonnuille Lappeenrantaan ja NST:n riveihin. Jukka Keskisipilän tai Tommi Aholan jatko Seinäjoella ei niin ikään ole kiveen hakattu.

Huhuja uusista hankinnoista kuitenkin on, sillä huhut kielivät juuri Suomen mestaruuden Happeen riveissä voittaneen Jalo Kouvosen siirtymisestä SPV:n paitaan. Viimeiset kaksi kautta Jyväskylässä viettänyt Kouvonen on pelannut aiemmin SPV:n paidassa A-junioreissa, silloin hyökkääjänä. Junnuvuosien jälkeen paikkaa ei Koposen kokoonpanosta löytynyt ja mies siirtyi keski-Suomeen, profiloitui puolustuspään spesialistiksi ja on nyt kenties palaamassa Seinäjoelle uudessa roolissa.

Kouvosen lisäksi Seinäjoelle on suuntaamassa Oilersissa viime kaudet pelannut, joskin loukkaantumisista paljon kärsinyt SPV:n oma kasvatti Niko Raunio. Öljymiesten sentteriosaston kulmakiviin neljä viimeistä kautta kuulunut Raunio on pelannut Seinäjoella Salibandyliigaa kaudet 2004-10 ennen siirtymistään Espooseen.

Peliveljet jäi tällä kaudella tyhjin käsin tavoitellessaan kolmea(Suomen mestaruus, TEHO Cup ja Champions Cup) pokaalia, pääosin todella ailahtelevien pelisuoritustensa ja varsin värittömän Oilers-pudotuspelisarjansa myötä. Näin ollen ensi kautta ajatellen ja mahdollisten lähtijöiden korvaamiseen kaksikko olisi Peliveljille oiva lisä. Kouvonen ja Raunio ovat olleet nimittäin joukkueilleen tärkeitä pelaajia viime kaudet, vaikka eivät olekaan niitä tunnetuimpia pelimiehiä, joiden edesottamukset näkyvät vaikkapa hirmutehoina pistetilastossa.

Huhumaan siirtorulettia pääset tarkastelemaan kokonaisuudessaan tästä.

8 comments

  1. porukkaa UH:lla kun saatiin jo vastaus. Vai viittasiko tämä enemmänkin siihen yhteen pyhään ja yhtenäiseen kun niin osasit vastata?

  2. Varmaan liigan sivuilta näät paljonko UT:lla porukkaa käy. Ja ne luvut on ihan todenmukaisia…
    Raunio ja Kouvonen on SPV:n vanhoja junnuja ja yleisö heidät kyllä tietää. Sen puolesta oli varmaan helppo vastata että ovat tervetulleita.

  3. Eiköhän Kouvonen ole rehellisesti ottaen kuitenkin vasta vanhempana junnuna siirtynyt Seinäjoelle ja varsinainen juniorityö on tehty siellä Jyväskylän ja Seinäjoen välimaastossa.

  4. SPV:n vanha junnu silti kun siellä junnupelejä pelannut 🙂 Tarkkuutta…

  5. Sehän Kouvosesta pelimiehen on tehnyt, että ainoastaan KÄVI siellä piipahtamassa. Jos olisi viipynyt pitempään, olisi tämäkin talentti siellä saatu turmeltua. Mäntässä tehtiin pohjat, ja Jyväskylässä hiottiin kaverista pelimies. Iso menetys meille Hirviteatterin faneille.