Rankat Ankat nousi Divariin – ”Monelle pelaajalle viimeinen kausi”

Kuva: Oulu Flying Monkeys

Kuva: Oulu Flying Monkeys
Kuva: Oulu Flying Monkeys

Oululainen SS Rankat Ankat voitti SB Vantaan kolmannessa ja ratkaisevassa karsintaottelussa lukemin 10-4 (3-1, 1-2, 6-1) ja nousi kaudeksi 2014-2015 Divariin.

Kotijoukkue otti otteluun terävän alun ja meni erän puolessa välissä jo 3-0-johtoon. Siitä hetkestä kolmannen erän alkuun SSRA eteni rauhallisesti käsijarru päällä ja SB Vantaa tuli kahteen kertaan jo maalin päähän. Viimeiseen erään SSRA jätti kentälle kaiken mitä pelaajista irtosi, eikä vieraat pysyneet enää vauhdissa mukana.

Mihin ottelu ratkesi?
SSRA päihitti yksilötaidossa ja pallollisessa pelissä SB Vantaan todella selkeästi. Kotijoukkue löi viimeisessä erässä kaasun pohjaan ja meni menojaan. Täysin ylivoimainen erävoitto tennislukemin 6-1 ratkaisi pelin villin yleisön edessä syttyneelle ankkalaumalle.

Ottelun hahmo?
Karsintojen pistepörssin kärkipaikkaa hallussaan pitävä Matias Luokkanen ei jäätynyt, kun ottelua piti ratkaista, vaan teki hattutempun viimeiseen erään erinomaisesti esiintyneiden kenttäkavereiden Joonas Koskelon ja Matias Moilasen avustaessa. Myös laajalla rintamalla onnistuneen SSRA:n Jani Siurua tuki kärkivitjaa taustalta tehden avauserän maalin lisäksi viimeiseen erään tehot 1+2.

Ottelun puheenaihe?
Miten käy SSRA:n tulevaisuuden valtakunnallisessa sarjassa? Hurjalla tahdilla sarjoissa ylöspäin menneellä joukkueella ei vieläkään näy rajoja menestyksen suhteen. Kevyellä harjoittelulla ei välttämättä pärjää enää Divarissa, eikä matkustuskilometritkään pysy lähellekään samana kuin 2. divisioonassa. Jatkuuko voittokulku jopa ylimmälle sarjatasolle asti?

Kuva: Oulu Flying Monkeys
Kuva: Oulu Flying Monkeys

Kommentit:
– Ensimmäinen erä oli aivan maaginen, mutta toisessa peruuteltiin ja päästettiin kaveri peliin mukaan. Viimeiseen erään päätettiin antaa kaikkemme, sillä tämä oli monelle pelaajalle viimeinen kausi ja kaveri jäi aseettomaksi, kommentoi SSRA:n tähtipelaaja Matias Luokkanen
– Nyt on tyhjä olo, neljän vuoden projekti päättyi tähän. Meille on ollut vaikeaa pelata täyttä 60 minuutin peliä, eikä siinä tänäänkään onnistuttu. Tällä kaudella ollaan onnistettu voittamaan useasti pelaamalla hyvin vain yksi erä ja tänäänkin onneksi kävi näin. Toisessa erässä vastustaja pääsi keskustaan liian helposti ja ei pystytty pelaamaan sitä pois, kertoo SSRA:n manageri, valmentaja ja päähenkilö Jani Laukko, jonka ura ainakin valmentajana päättyi tähän peliin.
– Olen antanut sen verran oululaiselle salibandylle, että nyt on aika siirtyä pois kuvioista, jatkaa Laukko.

Tilastohuomiot:
SSRA: Matias Luokkanen 3+1, Jani Siurua 2+2, Matias Moilanen 1+3, Ari-Matti Leino 21 torjuntaa.
SB Vantaa: Sami Verkkoperä 1+1, Lari Sorsa 1+1.

Twiittejä ottelusta:

9 comments

  1. Siinä se onkin haaste purtavaksi, kun puhutaan esim. juuri Oulusta, josta on lähes kaikkiin vieraspeleihin pitkä matka. Mistä löytyy korvaajat jos nousun aikaansaaneet ei jaksa lähteä bussiin istumaan?

  2. Tää on vaan sählyä, ketä kiinnostaa sinkoilla ympäri suomea pallon perässä??

  3. Nii siis tarkoittaako projektin päättyminen ettei sarjapaikkaa oteta vastaan??