Ruotsin finaalijoukkueet selvillä – suomalaistähdet ratkaisivat jatkoajalla

Hannes Öhman laukoi Storvretan Ruotsin finaaliin. Arkistokuva: perwiklund.se

Ruotsin Superliigan finaalissa nähdään mukana suomalaisväriä, kun Mika Kohosen, Rickie Hyvärisen ja Hannes Öhmanin edustama Storvreta kaatoi vieraissa tukholmalaisen AIK:n jatkoajalla lukemin 5–6. Kuudennen välieräottelun ratkaisseen maalin teki viimeisenä mainittu Öhman. Toinen finalisti on Falun.

Storvreta meni ottelun ensimmäisessä erässä jo 0–3-johtoon, mutta AIK nousi peliin mukaan toisessa erässä. Vieraiden Joakim Olsson vei Storvretan maalin karkumatkalle, kun päätöserää oli pelaamatta reilut viisi minuuttia. Sitkeästi taistellut AIK vei kuitenkin ottelun jatkoajalle tasoittamalla trillerin ajassa 59.10. Jatkoaika ehti vanheta vain vajaat kolme minuuttia, kun Hannes Öhman iski ratkaisevan 5–6-maalin Kohosen esityöstä.

Toisessa välierässä Pixbo-Wallenstamin ja Falunin välillä nähtiin myös draamaa. Kotijoukkue Pixbo-Wallenstamin Patrik Malmström tasoitti ottelun 2–2:een päätöserässä, kun pelikellossa oli jäljellä enää 11 sekuntia. Thomas Holmgren pääsi käynnistämään Falunin juhlat jatkoajalla ajassa 60.53 iskemällä taululle voittolukemat 2–3.

Falunin ja Storvretan tulevaa loppuottelua voidaan pitää todellisena unelmafinaalina, sillä kyseessä on tämän kauden runkosarjan parhaiden joukkueiden välinen kohtaaminen. Falun vei runkosarjavoiton kolmen pisteen erolla Storvretaan.

Ruotsin finaali pelataan Malmö Areenalla lauantaina 12. huhtikuuta.