Savonen ei hätkähdä Happeen ylivoimatehoja: “Mäkin olisin tehnyt siitä”

Kuva: Esa Jokinen

Kuva: Esa Jokinen
Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happee onnistui sunnuntain toisessa finaalissä jättämään Jussi Pihan johtaman Classicin kakkoskentällisen yhteen maaliin. Suitsutusta kerännyt kentällinen oli totutun vaarallinen, mutta onnistui tänään vain kertaalleen, kun puolustaja Nico Salo päätti vetonsa näyttävään mahaliukuun.

Happee vei toisen finaalin voiton lukemin 5–4. ”Mukulakentällisen” toinen puolustaja Krister Savonen näki ottelun juuri niin tasaisena, kuin mitä se oli tulostaululla.

– Meillä oli pientä sekoilua 2. erässä, sitten vähän turhauduttiin. Onnistuttiin vielä kääntämään itselle pelin hallintaa, mutta ei mennyt paikoista sisään. Tasakentällisillähän me pelattiin 1-4, Savonen kommentoi Pääkallo.fi:lle.

Savonen ei heti pelin jälkeen löytänyt lääkettä Happeen ylivoimatehoihin,

– En mä tiedä. Oma mielipide on, että vähän halpaa on tehdä ylivoimalla ripareista. Pitäis laittaa pallo kiertoon. Mutta kyllä siellä maalilla pitäis olla paremmin hereillä. Viimeisessä ylivoimamaalissa Happeella oli vähän tuuriakin mukana, kun pallo kimposi tolpasta Petri Kaukon lapaan. Mäkin olisin tehnyt siitä, Savonen virnisteli.

Ottelu oli odotetun vauhdikas ja fyysinen. Kumpikaan joukkue ei väistellyt tai vältellyt mustelmia. Savonen tunnustaa, että summerin soitua tuntee luissaan, että nyt pelataan Suomen mestaruudesta

– Kyllähän se vähän painaa, mutta kun on näin kovassa kunnossa, niin äkkiä sitä palautuu. Tässä on kuitenkin kuuden päivän huili seuraavaan peliin.

Classicin nuorisoryhmän edustajalla onkin selvät sävelet tulevalle viikolle.

– Mä oon, Savonen selvensi viikko-ohjelmaansa.

Eli?
– No, käyn treeneissä ja varmaan joku hieronta täytyy varata.

Sunnuntain ottelussa Classicin vielä juniori-ikäiset profiilipelajat näyttivät jälleen kerran, että nuoret miehet ovat pelanneet kovia pelejä ennekin. Savosen olemuksesta huokuu, että pelimies ei turhia hermoile.

– Ei finaaleja kannata jännittää. En ota ressiä ja pelaan vaan. Jyväskylään on muutenkin kiva tulla. Katsomo on lähellä kenttää ja yleisö hyvin mukana.

2 comments

  1. Hauskaa huudatusta, mutta siltikään savonen ja kova kunto eivät sovi samaan lauseeseen.