SB-Pro:n valmentaja Nino Kinnunen: ”Nyt on aikaa valmistautua siihen yhteen finaaliin”

Arkistokuva: Mika Hilska

Arkistokuva: Mika Hilska
Arkistokuva: Mika Hilska

SB-Pron valmentaja Nino Kinnunen oli luonnollisesti pettynyt neljännen finaalin käännyttyä lopulta Classicin eduksi jatkoajalla 6-5, mutta hän katsoi samalla jo tulevaan luottavaisin mielin. Vieraskäskijä oli myös tyytyväinen ottelun viihdearvoon.

SB-Pro oli ottelun alussa hieman vaikeuksissa, ja Classic tuli päälle kaksi ensimmäistä erää todella aggressiivisesti. Kinnunen näki Classicin olleen valmiimpi ottelun alussa.

– Classic oli kieltämättä hyvä alussa. Meiltä alku oli vaisu, ja toinen erä jopa huono. Kolmannessa vasta pääsimme omalle tasollemme, Kinnunen näki.

Kolmannessa erässä molemmilla oli hetkensä, ja hetken jo näytti siltä, että mitalit jaettaisiin jo tänä sunnuntaina.

– Meille tuli siinä jokunen huono ratkaisu pallon kanssa, ja vastustajalla pysyi päät kylmänä. Sen kuudella viittä vastaan tehdyn maalin jälkeen näki, että Classicin askel kepeni, Kinnunen totesi viitaten Alisa Pölläsen ilman maalivahtia laukomaan tasoitusosumaan minuutti ennen loppua.

Ennakkosuosikin viittaa ollaan kovasti oltu sysäämässä Nurmijärven suuntaan, mutta Kinnunen ei suostu sitä ottamaan vastaan.

– Kauhea hehkutus on ollut ennakkoon, että me ollaan suosikki, mutta pidän kyllä kuusi mestaruutta putkeen voittanutta joukkuetta suosikkina. Meillä on halua, ja heillä on kokemusta.

Ensi sunnuntain ratkaisuottelusta hän odottaa kovaa kapinaa, ja Suomessa paljon keskustelua herättänyt yhden finaalin systeemi toteutuu Kinnusen mukaan nyt tavallaan.

– Viides peli voidaan nähdä nyt ikään kuin yhtenä finaalina, ja meillä on aikaa valmistautua siihen. Siitä tulee varmasti kova taistelu, jossa toivottavasti molemmilla on kaikki pelaajat terveenä, Kinnunen ennakoi.

Finaalisarja on ollut odotetun tasainen, ja kotietu on toistaiseksi pitänyt. Kinnusen mukaan näitä pelejä kannattaa todella tulla katsomaan.

– Loistavaa mainostahan nämä ovat koko lajille, hyvää viihdettä. Tasaisia pelejä, joissa yleisö varmasti viihtyy, Kinnunen totesi aivan syystä.