Sekasorto Vaasassa ohi – joukkue seisoi päävalmentajansa takana

SB Vaasa hankki joukkueeseensa liigakokemusta Tampereelta. Arkistokuva: Elmeri Elo

SB Vaasa jatkaa kuin jatkaakin tutussa komennossa. Arkistokuva: Elmeri Elo
SB Vaasa jatkaa kuin jatkaakin tutussa komennossa. Arkistokuva: Elmeri Elo

Divariseura SB Vaasa pelasi loistokauden ja ylsi sesongin päätteeksi Salibandyliigan karsintoihin Nokian KRP:tä vastaan. Liiganousu jäi saavuttamatta ja kauden loputtua Vaasan suunnalta kuului huhuja, että joukkue olisi kaaoksen partaalla. Nyt tilanne näyttää kuitenkin rauhoittuneen, sillä vaasalaista Divari-salibandya jo pitkään luotsannut Marko Luoma on allekirjoittanut jatkosopimuksen seuran edustusjoukkueen päävalmentajana.

Pääkallo.fi:n kommenttipalstoilla ja muun salibandyväen keskuudessa on liikkunut tarinoita, joiden mukaan SB Vaasa ei välttämättä edes ilmoittautuisi ensi kauden Divariin, koska emoseuran ja edustusjoukkueen sukset ovat niin pahasti ristissä. SB Vaasaa ja sitä edeltänyttä vaasalaista Divari-seuraa, Woodcuttersia, yhteensä neljä kautta tähän mennessä luotsannut Marko Luoma ilmoittikin jo viimeisen liigakarsintaottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, ettei varmasti jatka edustuksen päävalmentajana, eikä halua kommentoida asiaa sen kummemmin.

Sosiaalista mediaa myöten on pyörinyt huhumylly, jonka mukaan syyt SB Vaasan seurajohdon ja Luoman ristiriitoihin olisivat vankat näkemyserot vaasalaisen salibandyn tulevaisuudesta. Näin ollen Luoman jatko seurassa ei olisi mahdollista. Pääkallo.fi:n tietojen mukaan SB Vaasan edustusjoukkueen pelaajat ovat seisoneet päävalmentajansa takana, mikä on terävöittänyt ristiriitoja entisestään.

Nyt näkemyseroista on näemmä päästy yhteisymmärrykseen, kun Luoman jatkosopimus julkistettiin tänään seuran nettisivuilla. Pääkallo.fi myös tavoitti Luoman puhelimitse ja herran kommentoimaan tilannetta.

Onko SB Vaasan juna nyt raiteillaan?
– Kyllä se raiteillaan on. Asiat tässä ovat riidelleet, eivätkä ihmiset. Kaikki eivät ole olleet välttämättä koko ajan asioista samaa mieltä, mutta henkilökemioista tämä ei ole ollut kiinni. Kaikki tulevat toimeen toistensa kanssa ja haluavat viedä toimintaa eteenpäin, Luoma valottaa.

Luoman mukaan seuran edustusjoukkue tarvitsee junioreita ja toisin päin, joten näiden kahden tahon välistä yhteistyötä tiivistetään entisestään.

– Jos näin isossa seurassa ei ole junioreille edustusjoukkuetta, johon kasvaa tai edustusjoukkueella junioreita, joista ammentaa pelimiehiä, niin se on mielestäni hälyttävää. Tätä koko hommaa on paisuteltu turhan paljon.

Lähiaikoina on tiedossa sopimusuutisia. Tilanne näyttää vaasalaisten näkökulmasta Luoman mukaan nyt hyvältä.

– Runko on kasassa. Sekä valmennus että pelaajat kokevat, että tämä projekti on vielä kesken. Neljän vuoden aikana käyrä on ollut koko ajan ylöspäin, enkä olisi lähtenyt tätä hommaa jatkamaan, ellei kaikki olisi nyt kondiksessa, Luoma päättää.

SB Vaasan uutiseen Luoman jatkosopimuksesta pääsee tästä.

17 comments

  1. Voi elämä! Jos Vaasassa keskityttäisiin kerrankin tekemiseen tuon ainaisen kinastelun sijaan, niin voisitte joskus saavuttaakin jotain. Nimim. 2 vuotta Vaasassa riitti.

  2. Tämä tieto tietää katastrofia 100 kilometriä pohjoisempana. Blue Foxin pakka hajoamassa. Rynnäs ja Vaasassa asuvat ketut soitelleet Luomalle. Ainut, jonka puheluun Luoma ei ole vastannut, on Saaristo. Jaksaako papparaiset Isomäki ja Ojala vielä yhtä tuskaista kautta? Tuskimpa.

  3. Tuskimpa on soitellut. Eiks tää koutsi oo soitellu ite pitkin viime kautta noille… Öisin…

  4. On pakko metsästää öisin,ei niitä päivällä näy missään,sen takia Luoma on varmaan yrittäny öisin saada kiinni.
    Eikös kettu oo yöeläin?

  5. Vaasa haluais kettufarmareita joukkueeseen,ku ei yksikään pelaaja oo sen tasoinen että kannattais ottaa,ei tuu mahtumaan Vaasan kovaan joukkueeseen!!

  6. Jaaha ei uskaltanut Vaasa ottaa askelta vakavasti otettavaksi seuraksi. Tuolla keulahahmolla sb Vaasalle nauretaan myös Vaasassa, mutta Sport ja VPS kiittää. Olen kuullut samoja huhuja noista öisiltä häirikköpuheluista.

  7. miksi kukaan tekisi tuollaisia häirikkö puheluita?????? huhuja pahoja huhuja

  8. Jahas vaasalaiset nousee taas poteroistaan kun on paikka ennen kautta haukkua kaikki. Menestyksen hetkellä on pikkusen hiljaisempaa.