Suomen tytöille murskavoitto avausottelusta – Kippilä sivusi yhden ottelun piste-ennätystä

Veera Kauppi
Veera Kauppi iski avausottelussa viisi osumaa, joka sivuaa yhden ottelun maaliennätystä. Ketjukaveri My Kippilä syötti kuusi maalia, joka taasen sivuaa yhden ottelun syöttö- ja piste-ennätystä. Kuva:IFF

Suomen alle 19-vuotiaat tytöt aloittivat MM-kisat Puolassa vakuuttavasti lyömällä Latvian peräti 17-0 (8-0, 3-0, 6-0). Huomenna luvassa on monta astetta kovempi vastus kun vastaan juoksee Tshekki.

MM-kisojen ensimmäisen ottelun jännityksestä ei ollut tietoakaan, vaan Suomi otti komennon heti ensimmäisessä vaihdossa. Ina Leminen laukoi Suomen avausmaalin vain 22 sekunnin jälkeen. Seuraavaksi osui Veera Kauppi ylivoimalla, sitten Roosa Salmela ja taas Veera Kauppi. Ottelu oli käytännössä ohi jo kymmenen minuutin kohdalla Ella Sundströmin siirtäessä Suomen jo 5-0-johtoon. Ennen erätaukoa taululla komeili 8-0-luvut.

Etenkin Suomen tehonyrkki Veera ja Oona Kauppi sekä My Kippilä oli hurjassa vireessä ja loi joka kerta kentällä käydessään maalitilanteita. Vaikka kolmikko pelasi vain kaksi erää, pisteitä ropisi laariin. Kippilä saalisti kuusi syöttöpistettä, joka sivuaa yhden maaottelun syöttö- ja piste-ennätystä. Veera Kaupin viisi maalia sivuaa puolestaan yhden ottelun maaliennätystä. Oona Kauppi tehoili 3+1 ja hattutemppuun ylsi myös Ella Sundström. Ina Leminen, Roosa Salmela ja Silvia Hahl merkkauttivat ensimmäiset maaottelumaalinsa.

Maiden välisestä tasoerosta loppulukemien ohella kertoo myös torjuntatilasto. Tiia Mustoselle merkittiin vain yksi ja jälkipuoliskon pelanneelle Alisa Levälammelle kaksi torjuntaa. Latvialaisten maalivahdit ehtivät pallon tielle 33 kertaa.

Päävalmentaja Jukka Kouvalainen suhtautuu murskavoittoon tyynesti.
– Pelisuunnitelman mukaan lähdettiin pelaamaan ja siinä pysyttiin. Maalien muodossa tulos on hyvä, mutta ei tämä mitannut vielä meidän tekemistä. Hieno voitto joka tapauksessa ja ensimmäinen MM-ottelu on jännittävä tilanne monelle uudelle pelaajalle. Jokainen hoiti hommansa hyvin.

Suomi peluutti kaikkia 20 pelaajaa.
– Sekin kuului etukäteissuunnitelmaan. Nyt saatiin henkisellä puolella peli auki ja ensijännitys pois. Kaksi kenttää huilasi tänään. Olen tyytyväinen, että meidän herhiläisosasto, nopeajalkaiset Emili Kumpuniemi, Emma Hartwall ja Silvia Hahl esittivät todella energistä tekemistä ja toteuttivat roolinsa.

Kaupit ja My Kippilä näyttivät jälleen kerran vaarallisuutensa.
– Jos heille antaa vähänkin tilaa, niin tulos on tuonkaltainen kuin mitä tänään nähtiin, päävalmentaja luonnehtii.

Huomenna vastaan asettuu Tshekki. Siitä päävalmentaja odottaa aivan toisenlaista kamppailua.
– Varmasti tulee vastus, joka testaa meitä enemmän. Näin halvalla kuin tänään maaleja ei saada, Jukka Kouvalainen tietää.

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat
Zbaszyn, Puola

30.4. Suomi – Latvia 17-0 (8-0, 3-0, 6-0)

1. erä: 00.20 Ina Leminen (Salla Suomela) 1-0, 1.12 Veera Kauppi (My Kippilä) 2-0 yv, 3.38 Roosa Salmela 3-0, 5.53 Veera Kauppi (Oona Kauppi) 4-0, 10.58 Ella Sundström 5-0, 11.59 Veera Kauppi (Kippilä) 6-0, 12.31 Sara Piispa (Leminen) 7-0, 19.09 Oona Kauppi (Kippilä)
8-0.

2. erä: 26.44 Sundström 9-0, 32.56 Sundström (Kristiina Järvinen) 10-0, 34.52 Sanna Salonen (Emma Hartwall) 11-0.

3. erä: 42.07 Oona Kauppi (Kippilä) 12-0, 43.27 Veera Kauppi (Kippilä) 13-0, 44.58 Oona Kauppi (Salonen) 14-0, 49.23 Järvinen (Hartwall) 15-0, 55.51 Silvia Hahl (Leminen) 16-0, 56.59 Veera Kauppi (Kippilä) 17-0.

Suomen parhaana palkittiin Ina Leminen.

Maalivahtien torjunnat:
Tiia Mustonen, Suomi 1+0+0= 1
Alisa Levälampi, Suomi 0+0+2= 2

Kristine Kirilova, Latvia: 17+0+5=22
Jana Filipsone, Latvia: 0+9+2= 11

Jäähyt: Suomi 0 min, Latvia 2 min.

Erotuomarit: Martin Petrik ja Tomas Podlesny, Tshekki

Yleisöä: 220

Huomenna Suomi kohtaa Tshekin klo 17 alkaen. Kaikki MM-ottelut näkyvät Kansainvälisen salibandyliiton YouTube-kanavilla 1 ja 2.

 

4 comments

  1. Miten kippilä ei mahdu naisten majuun? Täytyy vaan kysyä,on meillä niin kova rosteri,että aikakautensa lahjakkain pelaaja on varaa jättää pois

  2. Mahtuu. Tulee varmasti mukaan rinkiin kun tyttöjen kisat ohi.

  3. Gumbo, jos samaan aikaan on tyttöjen valmistautuminen MM-kisoihin ja naisten EFT, niin millä ilveellä saat Kippilän myös tuohon naisten ryhmään. Kannattaisiko sun hieman miettiä noita sun ihmettelyjäs, ennen kuin julkissti itsestäs hölmön teet. Eiköhän se Kippilä tuolta kisoista sinne naisten porukkaan suoraan siirry.

  4. Hilipili sanoikin jo kaiken olennaisen, komppia tolle ja valoja päälle gumbo…