Sveitsin finaalit käynnistyivät viikonloppuna – Väänäsen Wiler-Ersigen kahden voiton päässä mestaruudesta

Kuva: Unihockey.ch

Kuva: Unihockey.ch
Kuva: Unihockey.ch

Sveitsin liigan NLA:n finaalisarja Tigers Langnaun ja SV Wiler-Ersigenin välillä käynnistyi viime viikonloppuna kahdella ottelulla. Tatu Väänäsen edustama Wiler-Ersigen otti voitot molemmista otteluista, ja sillä on vahva etulyöntiasema ensi viikonlopun seuraaviin finaaleihin siirryttäessä.

Runkosarjan voittaneen Langnaun kotiottelussa lauantaina Väänänen istui kaksi kaksiminuuttista, ja hän oli syöttämässä Markus Gerberin 5-5-tasoitusta ajassa 58.41. Jatkoajalla 67 minuutin pelin jälkeen Philipp Fankhauser ratkaisi pelin Wilerille, ja avausvoitto kirjattiin lukemin 5-6. Sveitsin maajoukkueen luottoratsu ja Wiler-Ersigenin kapteeni Matthias Hofbauer iski peräti neljä vieraiden kuudesta maalista.

Sunnuntaina Wiler karkasi 941-päisen kotiyleisön iloksi avauserässä johtoon, eikä Langnaulla ollut eväitä nousta taistelemaan voitosta. Toinen kiinnitys mestaruuspokaaliin irtosi lopulta selvin lukemin 8-3, ja kahdesti runkosarjassa Langnaulle taipunut kestomenestyjä on nyt väkevästi matkalla kohti mestaruutta.

Kovimmassa iskussa sunnuntaina oli Wilerin tehokaksikko Isaac Rosén-Patrick Mendelin. Pudotuspelien pistepörssiä tehopistein 16+16 johtava ruotsalainen Rosén kirjautti tehot 3+3, ja pörssin kakkonen Mendelin rohmusi siinä sivussa 3+1. Väänäselle merkittiin toisessakin ottelussa yksi syöttöpiste.

Finaalit jatkuvat tulevana viikonloppuna kahdella ottelulla, ja mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

2 comments

  1. Inkkarien kapteeni Kainulainen menossa ko. seuraan ensikaudeksi? Omilla fanisivuilla siitä juttua. Tietääkö kukaan on asiassa perää?

  2. Sua on poika nyt viety aprillipäivänä ihan kuusnolla!