Tshekki yllätti Suomen rankkareilla

Suomen miesten salibandymaajoukkue ei kyennyt vielä toiseen voittoon Tshekin Ceska Lipassa pelattavassa neljän maan EuroFloorball Tour -turnauksessa. Eilen Sveitsin kaatanut Suomi menetti lopussa kahden maalin johtoasemansa, ja tasan 2-2 päättyneen varsinaisen peliajan jälkeen Tshekki voitti rangaistuslaukauskisan.

Sami Johansson laukoi Suomen avauserässä johtoon, ja toisessa Lauri Stenfors kasvatto eroa ylivoimalla Jussi Pihan nappisyötöstä.
Kolmas erä kuului kuitenkin isännille. Patrik Doza kavensi sen alussa, ja vain 16 sekuntia ennen loppusummeria Matej Jendrisak nosti tasoituksen kuudella viittä vastaan.

Eilen ensi kertaa salibandyhistoriassa Ruotsin kaataneen Tshekin ilta oli täydellinen kun se oli parempi kolmen parin voimin käydyssä rangaistuslaukauskisassa. Suomen laukojista Jussi Piha onnistui mutta Krister Savonen ja Mika Moilanen eivät. Tshekiltä upottivat omat yrityksensä Martin Tokos ja Jiri Curney.

Sunnuntaina Suomi kohtaa Ruotsin ja Tshekki Sveitsin.

6 comments

  1. Tsekeillä mielenkiintoinen nippu, nuoria ja nälkäisiä pelureita on lähes koko joukkue, konkareita muutama jotka eivät erottuneet edukseen.
    Suomella saman tyyppinen tilanne, norennus on vaan alkanut myöhemmin.
    Kettunen joutuu tiiminsä kanssa vaikeaan valintaan, otetaanko Kohoset, Tiitu, Hyvärinen ..pelaajien joiden parhaat päivät jo takana. Samalla suljetaan ovi monelta lahjakkaalta nuorelta jotka jo pelissä ovat parempia.
    Tsekki ja Ruotsi ovat jo luottaneet nuoriin ja pelaavat modernia, vauhdikasta salibandyä kuten Suomikin eilen kaksi erää.
    Tänään nähdään missä mennään Ruotsia vastaan, toivottavasti tasokas ja viihdyttävä matsi ja Suomi voittaa.
    Tsekki voittaa todennäköisesti turnauksen ja on varmasti MM-kisoissa tulossa Suomen ja Ruotsin rinnalle.

  2. Valitettava yhteensattuma kun salibandyväki kookoontuu nyt viikonloppuna Eerikkilässä ja miesten maajoukkue Tsekeissä. Nyt jää maajoukkueen pelit ilman huomiota vaikka juuri tämän joukkueen pitäsi olla lajin kruunun jalokivi jota myös koko salibandyväki kannustaa.

  3. Seuraajan linjoilla. Toisaalta kokemuksesta on eittämättä myös hyötyä tiukassa paikassa. Harvoin täydellinen nuorennusleikkaus kannattaa, kun mielellään ei mitalitta pelaisi yhtään MM-turnausta.

  4. Kolmelle: ei tarvise olla huolissaan mitallista kun katsoi tämän päivän peliä Ruotsia vastaan.
    Tiukkaa varmsti tulee mutta nyt Suomella joukkue jolla on myös nopeutta ja taitoa!
    Nyt voivat lähteä ansaitulle kesälomalle, hieno kauden päätös, kiitos

  5. Sattumalle: Ei tarvitsekaan, mutta ajattelinkin jos joukosta vielä lisää kokenutta kaartia halutaan ulos. Lisäksi MM-kisat on osin erilainen tapahtuma mitä EFT. Ei voi olettaa Ruotsin asenteen olevan nyt nähdyn kaltainen.