TPS C1-poikien Suomen mestari – ”Kova-asenteinen ja laadukas ryhmä”

Kuva: Juha Laaksonen

TPS kaatoi finaalisarjassa Blackbirdsin.
TPS kaatoi finaalisarjassa Blackbirdsin. Kuva: Juha Laaksonen

Turun Palloseuran C98-juniorit ovat voittaneet Suomen mestaruuden kaatamalla finaalissa viime vuoden mestarin, keravalaisen Blackbirds Unitedin, suoraan kahdessa ottelussa. TPS vei sarjan ensimmäisen ottelun perjantaina Turussa nimiinsä 11-5 ja lauantaina Keravalla pelattu toinen ottelu päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen 6-10 (2-4, 2-2, 2-4). SM-kulta on TPS Salibandyn historian kolmas poikajunioreissa.

Mihin ottelu ratkesi?
Blackbirds aloitti tämänpäiväisen ottelun selkeästi ensimmäistä paremmin, mutta TPS onnistui paremmin maalipaikoissaan. Turkulaisjoukkue oli maalitilastossa askeleen edellä käytännössä läpi ottelun ja onnistumisia syntyi laajalla rintamalla – TPS:n yhdeksän ensimmäistä maalia syntyivät eri pelaajien lavoista. Blackbirds ei ottelusarjan aikana onnistunut murtamaan turkulaisryhmän viisikkopuolustusta.

Ottelun hahmo?
TPS:n Eero Jalo dominoi ottelua pallollisena ja kellotti mallikkaat tehot 1+2. TPS-puolustajat Ilari Oksanen ja Teemu Nummelin ansaitsevat erityismaininnan hyvästä puolustusvalmiudestaan läpi ottelun.

Ottelun puheenaihe?
Runkosarjan voittajana pudotuspeleihin lähtenyt TPS oli paljon suuremmissa vaikeuksissa välierissä SSV:tä vastaan kuin finaaleissa Blackbirds Unitedia vastaan. Turkulaisjoukkue vaikutti ottelusarjassa nälkäisemmältä osapuolelta. Kenties keravalaisryhmän pahin menestysnälkä oli tyydytetty edellisen vuoden mestaruusjuhlissa.

Kommentit:
– Näittekö minkä voiton kaveri iskee? Ollaan aikataulussa. Ei voi kuin kiittää joukkuetta ja taustahenkilöitä mahtavasta kaudesta. Tässä on ollut kasassa harvinaisen kova-asenteinen ja laadukas ryhmä, joka asetti SM-kullan kauden tavoitteeksi elokuussa. Mitalit eivät sinänsä ole junioritoiminnan absoluuttinen tavoite, mutta mielestäni tämä ryhmä ansaitsi palkinnon tekemästään työstä, TPS-valmentaja Jonne Lehtimäki kommentoi.

– SSV-välieräsarjan jälkeen oli vahva tunne, että käsissä oli jotain suurta. Päivittäisen työn laatu näkyy nyt kaulassa, TPS:n pääkäskyttäjä Turkka Kytöhonka totesi.

– Upeat fiilikset. Kaikki uskoivat mestaruuteen ja tämä oli pitkän työn tulos, TPS-kapteeni Ilari Oksanen kommentoi onnellisena.

– Kaikki pelaajat antoivat kaikkensa. Ottelussa oli tänään hyvä meininki ja joukkueen yhteishenki oli loistava, Rymättylän Viikinki Juho Jalava totesi.

Tilastohuomiot:
TPS: Riku Niemi 2+1, Jimi Lehtonen 1+2, Eero Jalo 1+2. Werneri Laaksonen 20 torjuntaa.
Blackbirds United: Mikko Levänen 2+1. Aleksi Törnberg 32 torjuntaa.

3 comments

  1. Huhut kertoo et paljon oli pientä sikaa ja tönimistä turkulaisilla ja keravalla tarvittiin jo järkkäriä paikalle..ei näin