Tyttöjen SM-sarjan mestari ratkesi vasta viidennen finaalin rankkareilla

PSS pääsi juhlimaan tyttöjen SM-sarjan mestaruutta. Kuva: Jaakko Aho

Kun finaalisarja ratkeaa viimeisen finaalin viimeisen laukojan maalilla ja joukkueiden finaalisarjan yhteismaalit ovat 18-17 hävinneen eduksi, voinee sanoa, että finaalisarja on ollut tasainen. PSS ja Koovee tarjoilivat tänään Tampereella Spiralin reilulle 350 katsojalle huikean taistelun mestaruudesta. Kooveen johdettua alussa ja PSS:n noustua tasoihin, porvoolaiset voittivat lopulta kauden 2013-14 mestaruuden Noona Björkmanin onnistuessa rangaistuslaukauskilpailun viimeisenä laukojana.

Varsinainen peliaika päättyi tänään lukemiin 2-2 eikä jatkoaikakaan tuonut ratkaisua, vaikka PSS pääsi yrittämään maalia ylivoimallakin. Koovee oli niskan päällä ottelun alussa ja johti toisen erän lopulle asti 2-0 Tuulia Ahon ja Veera Kaupin maaleilla. PSS toi pelin kuitenkin tasoihin erän lopun tehohetkellä. Enempää maaleja ei nähty ennen rankkarikisaa, jossa Kooveen onnistujia olivat Oona Kauppi ja Tiia Leppänen, PSS:n onnistujia Ella Holmberg, Kristiina Järvinen ja Noona Björkman.

Ottelun ratkaisu?
Toisessa erässä Koovee painosti kovasti ja johti pitkään. Momentum oli kotijoukkueella etenkin, kun Veera Kauppi oli vienyt Kooveen alivoimalla 2-0–johtoon. PSS nousi taisteluun mukaan nostettuaan karvaustaan toisen erän lopulla ja tekemällä nopeassa tahdissa kaksi maalia. Vahva ote jatkui ja PSS olikin aavistuksen lähempänä voittoa kolmannessa erässä ja jatkoajalla.

Voittolaukauskilpailu on raaka tapa ratkaista tällainen ottelusarja ja siinä PSS:n runkopelaajien rutiini riitti ja hermot kestivät.

Hyvin pelanneista joukkueista on vaikea yksilöitä nostaa esiin, mutta varsinaisella peliajalla yhden maalin tehnyt ja muutenkin vahvasti esiintynyt Noona Björkman nousee esiin rankkarikisan ratkaisijana. PSS:n toinen voimahahmo tänäänkin oli Ella Holmberg tehoilla 1+1.

Kooveen puolelta maalivahti Noora Laakso otti tukun huipputorjuntoja ja piti joukkuetta pystyssä etenkin kolmannessa erässä. Viimeistä junioriotteluaan pelannut Tiia Leppänen oli alakerran toinen hahmo hopeamitalistien puolella.

Molempien joukkueiden kannustajaryhmät olivat runsaslukuisina paikalla. Tunnelma Spiralilla oli ehdottomasti kauden paras ja jopa parempi kuin neljännessä ottelussa Porvoossa. Kaiken kaikkiaan ottelusarja ja viimeinen finaalipeli olivat mitä parhainta mainosta tyttö- ja naissalibandylle. Pelaajien taitotaso nousee koko ajan ja tulevaisuus näyttää hyvältä. Toivottavasti seuraavina vuosina myös muut joukkueet nousevat haastamaan näitä kahta joukkuetta, jotta taso saadaan nousemaan ja kovia pelejä lisää.

Teksti: Jaakko Aho