Uusi naisten maajoukkuevalmennus valitsi ensimmäisen joukkueensa

Marko Paju on naisten maajoukkueen tuore päävalmentaja.
Marko Paju on naisten maajoukkueen tuore päävalmentaja.

Suomen naisten salibandymaajoukkue nähdään huhtikuussa tositoimissa sitten viime joulukuun MM-kisafinaalin. Tämän vuoden alussa naisten maajoukkue siirtyi uuteen aikaan valmennuksen osalta.

Päävalmentaja Marko Paju esikuntineen valmistautuu uuteen projektiin, jonka huipentumana on joulukuussa 2015 Tampereella pelattavat MM-kotikisat.

Eerikkilän urheiluopiston suojissa 25.-27.4. pelattava EuroFloorball Tour –turnaus on uuden projektin startti ja samalla tulikaste valmentajille.

– EFT on MM-projektin kick-off ja tärkeä tapahtuma meille. Pääsemme tutustumaan kunnolla pelaajiin ja käymään läpi pelillisiä asioita ja vaatimustasoa, tuumii siviilissä Vuosaaren lukion rehtorina toimiva Marko Paju.

Tukena hänellä on Timo Suonpää, Lasse Eriksson ja Markus Huhtimo.

Viime MM-kisajoukkueesta on mukana 15 pelaajaa. Ensikertalaisina mukaan ovat mahtuneet Silja Eskelinen, Sanni Nieminen ja Laura Hietamäki. Mielenkiintoinen nimi listassa on kuudet MM-kisat kolunnut Anne Suomalainen, joka tekee paluun maajoukkuepaitaan kahden kauden jälkeen. Vuoden 2001 MM-kultamitalisti on edustanut Suomea peräti kymmenenä kautena, debyytin tapahtuessa jo 1999-2000.

Turnaukseen valitun joukkueen lisäksi Eerikkilään tulee varapelaajia. MM-kisoihin on aikaa vielä reilut puolitoista vuotta. Pajun mukaan muutama pelaaja miettii jatkoaan, mutta tässä vaiheessa ei suljeta pois ketään.

– Alkuvaiheessa haluamme nähdä laajalti pelaajia. Sitoutuminen on tärkeässä osassa onnistuneen lopputuloksen aikaansaamiseksi, mutta tässä vaiheessa kaikki ovat vielä potentiaalisia pelaajia. Tilanne on sikäli hyvä, että kotikisat herättävät pelaajistossa laajaa kiinnostusta.

Valmennustiimin haastavana tehtävänä on palauttaa Suomen naiset kultakantaan sitten vuoden 2001. Mikäpä olisi hienompaa kuin tehdä se kotiyleisön edessä. Mestaruutta Paju ei kuitenkaan vielä kuuluta.

– Sen aika näyttää. Kaksi edelliskertaa on jääty hopealle. Joitain paloja pitää muuttaa ja niitä etsitään tiiviisti puolentoista vuoden aikana. Yhteinen näkemys on löydyttävä.

Näkemystä ja havaintoja hän on jo tehnyt viime joulukuun MM-kisojen perusteella.

– Tarvitsemme vahvaa pallollista pelaamista, pelinopeutta ja reagointia, oikeanlaista aktiivisuutta hyökkäyspäässä, tasapainoa hyökkäyksen ja puolustuksen välillä. On paljon ominaisuuksia, joita pelaajien on hallittava, Paju listaa.

Ensimmäistä kertaa salibandyn maajoukkueturnaus pelataan Eerikkilän urheiluopistolla, joka toimii varsinaisesti valmennuskeskuksena.

– Se on uusi kokemus kaikille. Täytyy toivoa, että katsojat löytävät paikalle. Olosuhteethan siellä ovat hyvät. EFT ei ole mikään kevätturnaus. Pelaajille tehdään fyysiset testit ja harjoitellaan ennen turnauksen alkua. Samalla nähdään kovimmat vastustajat. Ruotsin maajoukkueessa on myös valmennus vaihtunut. Mielenkiinnolla seuraan heidän pelillisiä asioita.

Naisten maajoukkue, EuroFloorball Tour 25.-27.4. 2014
Suomi, Ruotsi, Sveitsi ja Tshekki, Eerikkilän Urheiluopisto

Maalivahdit
Laura Loisa, 22, SB-Pro, Nurmijärvi
Jonna Mäkelä, 29, KAIS Mora (SWE)

Puolustajat
Silja Eskelinen, 20, SB-Pro, Nurmijärvi
Mia Karjalainen, 26, Piranha Chur (SUI)
Laura Manninen, 20, SB-Pro, Nurmijärvi
Laura Mertsalmi, 24, Djurgården (SWE)
Sanni Nieminen, 22, SC Classic, Tampere
Tiia Raitanen, 20, SC Classic, Tampere
Anne Suomalainen, 32, SC Classic, Tampere
Jenni Tikkanen, 21, Pixbo Wallenstam IBK (SWE)
Tiia Ukkonen, 30, Piranha Chur (SUI)

Hyökkääjät
Eliisa Alanko, 25, SC Classic, Tampere
Ella Alanko, 24, TPS, Turku
Juuli Hakkarainen, 24, NST-Lappeenranta
Laura Hietamäki, 23, SB-Pro, Nurmijärvi
Elina Kujala, 27, SB-Pro, Nurmijärvi
Karoliina Kujala, 27, SB-Pro, Nurmijärvi
Katri Luomaniemi, 29 SC Classic, Tampere
Alisa Pöllänen, 20, SC Classic, Tampere
Nina Rantala, 25, SC Classic, Tampere
Hanna Sipiläinen, 24, SC Classic, Tampere
Hanna-Mari Uimonen, 22, OLS, Oulu
Mira Wickman, 19, SB-Pro, Nurmijärvi

Varapelaajat
Tiia Ijäs, 24, SB-Pro, Nurmijärvi
Henna Ilmola, 22, OLS, Oulu
Kristiina Kauppila, 22, OLS, Oulu
Inka Lampinen, 23, NST-Lappeenranta
Katri Sainio, 27, SB-Pro, Nurmijärvi
Tiltu Siltanen, 24, SB-Pro, Nurmijärvi

Päävalmentaja: Marko Paju
Valmentajat: Lasse Eriksson, Timo Suonpää ja Markus Huhtimo (fysiikka)
Fysioterapeutti: Mika Laakkonen
Huoltaja: Tuija Levälampi
Joukkueenjohtaja: Marjo Liljelund

Naisten EFT-turnauksen ottelut

Perjantai 25.4.
klo 16 Ruotsi – Sveitsi
klo 19 Suomi – Tshekki

Lauantai 26.4.
klo 15 Tshekki – Ruotsi
klo 18 Sveitsi – Suomi

Sunnuntai 27.4.
klo 11 Tshekki – Sveitsi
klo 14 Suomi – Ruotsi

7 comments

  1. Missäs se kuussaari vannotti että oman seuran pelaajia ei suosita ja ollaan paljon kriittisempiä muin muiden seurojen pelaajia kohtaan? No nyt kuitenkin OLS pelaajien määrä vähentynyt majussa, tais karo vaan vähän vedättää kaikkia.

    Nyt valittu hyvä tulevaisuuden joukkue. Tästä on hyvä lähteä uuteen projektiin!

  2. Voi ei. Täyty sitten jotenkin saada puukotettua kuussaarta vielä vaikka tekivät maksimaalisen tuloksen omilla pelaajavalinnoillaan. Voi ei. Jos nyt annetaan pajun rauhassa testata omia valintojaan ja sitten nähdään kisoissa kuitenkin samat pro, clasu, ols pelaajat +kauppi v

  3. Eikö pronssi-Happeesta tosiaan löytynyt edes varapelaajia? Vissiin aika tasainen ”JOUKKUE”, jos ei ketään kelpuuteta maajoukkueeseen.

  4. Se on aivan sama kuka koutsaa, kunhan pelaajille saataisiin yksi vaihde nopeutta lisää gear boxiin,yksi newton lisää vääntöö nainen vs nainen tilanteisiin, ja jerkkua vetoihin sekä mielellään ykkösellä sisään syötöstä, joka ei ole kuin lehmän henkäys.

  5. Mihin on valmennukselta unohtunut Emmi Niemelän nimi papereista? Kuitenkin paljon muutamia listalla olevia pelaajia edellä. Ja täysin totta tuo kommentti happeesta. Ja kyllä kahta liigan kärkijoukkuetta suositaan, ei mahtuis esim eskelinen joukkueen mukaan jos pelais jossain muualla. . Käsittämätöntä.