Voittomaali ajassa 59.54 – SBS Masku nousi Divariin

Kolmanteen otteluun edennyt Divarikarsintasarja kontiolahtelaisen Leba-96:n ja SBS Maskun välillä sai arvoisensa lopun sunnuntaina. Länsirannikolta Kontiolahdelle saapunut Masku vei voiton ratkaisevassa ottelussa dramaattisten vaiheiden jälkeen lukemin 7-8 (2-5, 1-2, 4-1).

SBS Maskun nousun myötä Turun seutu sai ensi kaudeksi uuden Divari-joukkueen sarjaporrasta alemmaksi pudonneen FBC Turun tilalle.

Mihin ottelu ratkesi?
Maskulaiset saivat otteluun salama-alun, kun Jarno Laaksonen pääsi viemään vieraat 0-2-johtoon jo kolmen minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen pallollista peliä hallinnut kotijoukkue hakkasi päätään Maskun tiiviiseen puolustukseen käytännössä kahden ensimmäisen erän ajan. Vierasjoukkue oli puolestaan todella terävä saamissaan vastahyökkäyksissä. Kolmanteen erään Masku lähti jo varmalta näyttävässä 3-7-johdossa. Kontiolahtelaiset eivät kuitenkaan luovuttaneet ja aloittivat kirin, mikä johti Mikko Niivan 7-7-tasoitukseen vain 15 sekuntia ennen loppusummeria. Draaman kaari ei kuitenkaan ollut vielä valmis ja yhdeksän sekuntia tasoituksesta Maskun Laaksonen pääsi niittaaman ottelun ratkaisuosuman Leba-96:n puolustajan sählättyä pallon oman maalin eteen.

Ottelun hahmo?
SBS Masku pelasi koko joukkueena mainiota puolustuspeliä lähes koko ottelun ajan. Leba-96:n painettua ottelun yhä enemmän vieraiden päätyyn nousivat Maskun maalivahdin, Joni Lehtisen, huikeat otteet avainasemaan. Etenkin kolmannessa erässä Lehtisen huippupelastukset pitivät Leba-96:n nousun pitkään aisoissa.

Ottelun puheenaihe?
Sunnuntai-iltana yli neljäsataapäisenä paikalle saapunut kotiyleisö joutui pettymään. Leba-96 on aktiivisesti hakenut Divarinousua jo usean vuoden ajan, mutta jo toisena keväänä peräkkäin matka katkesi karsintojen viimeisellä kierroksella. Tappio näkyi todella suurena pettymyksenä sekä kontiolahtelaiskatsojien että kotijoukkueen kasvoilla. SBS Masku sen sijaan pääsi pitkälle kotimatkalleen iloisemmissa tunnelmissa, ensi kauden Divaripaikka mukanaan.

Kommentit:
– Ei tullut nousua, joten ei oltu tarpeeksi hyviä, Leba-96:n päävalmentaja Juri Jolkkonen totesi lyhyesti.
– Hieno draaman kaari oli. Laskimme karvaustamme eilisestä, jolloin vastustaja tuntui tulevan läpi ovista ja ikkunoista. Eivät päässet tänään enää olleenkaan maalintekopaikoille keskelle. Puolustettiin hyvin ja viimeisteltiin hyvin paikoista. Aika tyhjä olo on vielä, joten ei osaa sen paremmin kommentoida, totesi SBS Maskun päävalmentaja Michael Fager tyytyväisenä.

Tilastot:
Leba-96: Mikko Niiva 2+2, Joonas Makkonen 1+2, Henri Lehikoinen 2+0, Juho Koskimies 0+2.
SBS Masku: Jani Kaksonen 1+3, Niko Suni 2+1, Jarno Laaksonen 2+0, Ville Tuominen 1+1.

39 comments

  1. Saako SBS Masku pelata ensikauden kotiottelunsa Hemmingillä(nykyisellä kentällään). Jossa katsomotilaa ei juurikaan ole, kentää on todella kapea.
    Jos eivät saa, niin missä mahtavat pelata?

  2. Masku saa pelata, katsomoon mahtuu noin 400 ihmistä. Uus halli myös kelpaisi maskuun. Onhan sitä suunniteltu pitkään,Mutta mistä rahat?

  3. Erittäin mielenkiintoista, meneekö länsirannikon asetelmat päälaelleen? Nythän FBC Turku voi vuorostaan olla Maskun farmi.

  4. Niin ja onhan Maskulla myös Tepsin kanssa seurayhteistyökuvioita. Voisiko Maskusta tulla siis Tepsin farmi?

  5. Maskulla tulee olemaa kivinen kausi divarissa. Nyttenkin lebaa vastaan joukkue oli ihan pesukoneessa, Kyykkäsi omassa päässä ja löi kaaripalloa leban päätyyn. käytännössä kaikki hyökkäykset tulivat vastareista, joista joukkue iskikin jäätävällä prosentilla, vaan kuinkahan tämä mahtaa toimia vielä parempia joukkueita vastaan ensi kauden aikana?

  6. Osoite: Seppäläntie 10, 21250 Masku
    Kenttä: 18*38 m, päällysteenä matto
    Parkkialue: Kyllä
    Katsomot: Ylä- ja alakatsomot, n. 300 istumapaikkaa

    Eli kenttä ei täyty kriteerejä. Pitää olla 20*40 m kenttä ja jos poikkeuslupa myönnetään, niin pitää olla vähintään 720 m2 eli vähintään 38*19 = 722 m2

  7. maskussa saa pelata divaria. asiasta on otettu selvyyttä liitolta

  8. Niin ja pelasihan SBS Wirmokin edellisellä Divari -reissullaan kotipelinsä Maskun hallissa. Silloinen Mynämäen halli ”Kylppäri” oli auttamatta liian pieni. Joten tuotakin asiaa vasten, miksei Masku nyt voisi pelata omassa hallissaan Divaria jos siellä on muutkin saaneet pelata?

  9. Kenttä on todella kapea, eikä täytä kriteerejä, mutta mitkä ovat vaihtoehdot? Ehdottomasti poikkeuslupa maskulaisille! Todella ilkeä paikka mille tahansa vierasjoukkueelle.

  10. Uskomatonta, että noita alimittaisia kenttiä sallitaan vuodesta toiseen. Seurojen tilanne tottakai vaikea, mutta jotain tulisi keksiä…

  11. Divarin sarjamääräykset ovat koventuneet siitä kun Hemmingissä viimeksi on pelattu ja tuon koon kanssa on tarkempaa. Ei lähialueella muutakaan paikkaa ole, joten se voi liitossa painaa.
    Enemmän silti huolestuttaisi mistä Masku aikoo pelaajat saada divariin. Nykyinen rosteri ei ole divaritasoa ja haluaako Laaksonen edes pelata 1.divarissa. Wirmosta, Beecesta tai Tepsistä ei tulijoita ole sen enempää mitä aiemminkaan.

  12. kyllä maskuun pelajia tulee, huippuvalmennus ja kotiyleisö upea.niin hieno kausi tulossa maskuun

  13. Miksi maskuun ei tulisi pelaajia? FBC tippui kakkoseen ja uskoisin sieltä löytyvän pelaajia jotka haluavat pelata divaria kakkosen sijaan,ja Wirmosta voisi takaisinpäin mennä vaikka suvala ja portnoj….

  14. Laaksonen ei pelaa divaria, tietää miten paljon se vaatii aikaa jne. Maskulla ei taida rahat riittää divarikauteen..
    En tiedä mitä Maskussa puuhataan, mutta toivottavasti saavat rahat kasaan.
    Kotipelit pelaavat tod.näköisesti Mynämäen HaNi-hallissa, jos pelaavat divaria.

    Mikäli Maskusta ei löydy rahaa, niin heidän divaripaikan saanee FBC Turku, jolloin Maskusta siirtyy muutamia pelaajia sinne. Toivottavasti myös FBC tajuaa antaa Fagerille valmentajan pestin, mikäli tämä skenaarioa totetuu.

  15. eiköhän se divaripaikka mene leballe sitten.jos maskussa ei ole kunnon salia niin luulisi liiton katsovan että Kontiolahdella on puitteet vaikka pelata liigaa.talouskin varmasti antaa helposti periksi divariin.nyt järki käteen liitolla.kaikki kunnia tietenkin maskulle,ne on divari paikan ansainneet oikeasti pelaamalla mutta kun se ei aina riitä..

  16. Kaiken järjen mukaan Masku pelaa Divaria ensi kaudella. Sponsoreilta varmasti saadaan tarvittava rahamäärä kerättyä, että pelireissujen kustannuksista selvitään. Hemmingin kotihalliin poikkeuslupa järjestynee, ja vaikka ei järjestyisikään, pelipaikkana Mynämäki sekä Turku sopisivat mainiosti.

    FBC:n putoamisen myötä uskon divarikokemusta omaavia pelaajia olevan tarjolla. Varmisopimusta TPS:n kanssa on uskoakseni myös potentiaalinen vaihtoehto. Viime kaudeksihan Maskun parhaat yksilöt siirtyivät Wirmoon. Nämäkin pelaajat palaavat todennäköisesti Masku-paitaan.

  17. mitä siitä hallista keskustellaan, sehän on varma juttu että liitto antaa pelata maskussa, ennen kun nousee divariin niin asiosta on otettu selvää voiko divari kausi olla mahdollista maskulaisille ja siihen päätöskeen on tultu että on. raumallakin oli pienempi kapasiteetti hallissa ja saivat pelata divaria

  18. En tiedä mistä nimim. Maskus on tietonsa kentän minimikoosta kaivanut(väh.720m2 ja 19×38),sillä liiton sivuilla on kentän minimikooksi ilmoitettu 18×36. Siihen en ota kantaa onko maskulaisilla varaa osallistua ensi kauden Divariin. Alla vielä suora lainaus liiton sivuilta.

    101 Pelikentän mitat
    1) Pelikentän tulee olla kooltaan 40 x 20 metriä. Pelikentän ympärillä on oltava kaukalo, jonka kulmat ovat pyöristetyt. Kaukalon on oltava Kansainvälisen Salibandyliiton (IFF) hyväksymä ja merkitsemä.
    Pelikentän tulee olla suorakulmainen, mitat ovat pituus ja leveys. Pienimmät sallitut mitat ovat 36 x 18 metriä ja suurimmat 44 x 22 metriä.

  19. mukakuukukalle, pääsarjoilla on omat määräykset, liiga ja divari seurat joutuvat hakemaan lisenssiä liitolta pelaamiselle ja niissä on tietyt kriteerit. Katsomo riittää kyllä maskulle, ei kentän koko 18×38. Ilmeisesti ei oikeasti ole otettu selvää ennen karsintoja, jos näitä ei tiedä?

  20. Älkää turhia stressatko. Se saattaa näyttää siltä että Maskussa ollaan peukku suussa hämmentyneinä, että mitäs nyt tehdään kun kenttä on pieni ja kukaan ei täällä kuitenkaan pelaa ja rahaakin palaa moninkertaisesti viime kauteen verrattuna. Näin asia ei kuitenkaan ole, kaikki on pääpiirteittäin hoidossa. SBS Masku pelaa ensi vuonna Divaria, tämä on sataprosenttisen varmaa. Mihin suuntaan joukkue muokkaantuu, missä se pelaa ja kuinka persaukisena Masku joutuu toimimaan, siihen en ota kantaa, jokainen muodostakoon haluamansa käsityksen. Näitäkin kaikkia on kyllä jo mietitty – uskokaa tai älkää – jo hyvissä ajoin ja kuten sanoin, isot linjat on jo vedetty. Ei kovin leveällä pensselillä, mutta vedetty kuitenkin.

  21. Miten ihmeessä nyt FBC Turku muka saisi Maskun paikan jos ne ei lähtisi sarjaan? Ja omien tietojen mukaan kyllä lähtee. Yleensä pudonneet on tuossa täyttörankingissa ihan pohjalla. Eiköhän Leba, Vantaa ja Raasepori ole ensin tyrkyllä jos paikka aukeaa.

  22. Lainaus FBC Turun toiminnanjohtajan lausunnosta seuran nettisivuilla 14.3.2014

    ”-Olemme Anden kanssa ollut kolmisen kertaa nousemassa divariin ja yhtä monta kertaa tiputtu. Aika tarkkaan tiedetäänkin mitä nouseminen vaatii”

  23. Paluumuuttajia Mynämäeltä on vaikea saada. Vehmaalla voi olla joku ykkösdivarista kiinnostunut empä tiä. Turussa on kuitenkin paljon nuoria pelaajia ja kyllä Tepsiäkin voi yhteistyö kiinnostaa yhä enemmän kun kaverina on divariseura. Pelaajat varmasti löytyy mutta ovatko he sarjan tasolla se on eri juttu.

  24. J.Laaksonen on menossa Tepsiin pelaamaan liigaa 1+1 vuotisella sopimuksella ja luultavasti myös maalivahti Riikonen. Sen sijaan Lehtinen on menossa kovalla rahalla Loimaalle takaisin, kuulemma saa kovempaa liksaa kuin Salon kaverit

    Masku saa varmasti pelata Divaria nykyisessä hallissaan, koska poikkeuslupa. Eiköhän joukkue saa vielä vahvistuksia Turun suunnilta, ehkä Mynämäeltä.

    Saa nähdä tuleeko nytten FBC:stä Maskun farmi, vai Maskusta Tepsin.

  25. Riikonen Liigaan? Ja Laaksonen? Se päivä jos koittaa, että näen noiden kahden kaverin palloilevan Liigakentällä, niin muutan Loimaalle ja alan farmariks.

    Laaksosella ei riitä jalka nyky Liigan tasolle, ei sitten millään. Ja vaikka pelisilmää ja käsiä onkin, niin vauhtia puuttuu ihan liikaa. Ei millään pahalla, mutta realiteetit esiin.

    Ja Riikosella ei kestä paikat. Eikä ole hyvistä karsintapeleistä huolimatta kuitenkaan liigatasoa, enkä usko että vanhoilla päivillä enää sellaiseksi kehittyykään.

    Mutta kaikesta huolimatta: Masku D1varissa kaudella 14-15!!!

  26. Voi voi….Suojanen lähti kotiin…Japi menee liigaan…Kaksonen on alkoholisti…KAIKKI MENEE IHAN PÄIN V****A S*****A!Ei ole rahaa,ei ole sponsoreita,ei pitäny voittaa Nurmoa,ei pitäny voittaa LeBaa….Asiantuntijat,kertokaa mitä pitää tehdä?

  27. Taitaa olla Maskun siirtyminen joko HaNi-halliin tai Turkuun. Liigapäälikkö Jyrki Paajanen ei ainakaan tukenut Hemmingin koulun divarilupaa katsauksensa jälkeen. Lisää tietoa löytyy seuran sivuilta.

  28. Maalikoostetta? Viimeinen ottelu olisi mielenkiintoista nähdä.