Yle: SalBalle ei liigamitat täyttävää areenaa

Rauman SalBa voitti keväällä Divarin ja nousi kaudelle 2014–2015 Salibandyliigaan. Kuva: Elmeri Elo

Rauman SalBa voitti Divarin ja nousi kaudelle 2014–2015 Salibandyliigaan. Kuva: Elmeri Elo
Rauman SalBa voitti Divarin ja nousi kaudelle 2014–2015 Salibandyliigaan. Kuva: Elmeri Elo

Ylen verkkouutisen mukaan miesten Salibandyliigaan nousseen Rauman SalBan toiveet liigan vaatimukset täyttävästä pelipaikasta jäänevät haaveiksi.

Salibandyliiga vaatii joukkueilta, että katsomoon mahtuu vähintään 800 katsojaa. Tällä hetkellä SalBan nykyiseen halliin eli Rauman Kauppaoppilaitokseen mahtuu 280 katsojaa. Rauman kaupungin suunnitteleman laajennuksen myötä kapasiteetti kasvaa, mutta vain 500 katsojaan.

Ylen mukaan Rauman kaupunki kuitenkin uskoo, että SalBa saa ensimmäisen liigakauden pelata poikkeusluvalla pienemmällä areenalla.

Ylen alkuperäinen uutinen aiheesta.

13 comments

  1. Ketä nämä liigan vaatimukset hyödyttävät. Suurin osa joukkueista ei saa edes playoff peleihin 800 katsojaa halliin niin miten sitten runkosarjaan. Tuskin 500 hengen halli on kaudelle kovin montaa kertaa loppuunmyyty.

  2. Toimittaja voisi käydä SalBan kotisivuilta lukemassa aiheesta sekä uudesta peliareena -hankkeesta.

  3. Sinällänsä hauskaa että liigan vaatimukset noinkin kovia, huomioonottaen että tämän kauden runkosarjassa koko sarjan yleisökeskiarvo oli niinkin kova kuin 489. Tätä numeroahan tietysti nostaa Classic yli tuhannen katsojan keskiarvollaan, joten siitä voi laskea nopeasti että ei se jengi peleissä käy. Raumalla mennään nyt ihan hyvässä nosteessa pelin suhteen, joten voi olla että siellä täyttä tupaa voidaan katsellakin.

    Ihan jatkokysymyksenä, minkäkokoiset hallit nykyisillä liigaseuroilla on, kuulostaa muutaman seuran kohdalta vähän kaukaa haetulta että halliin tuo 800 mahtuisi?

  4. Keskiarvoja nostaa osaltaan ainakin parin pirkanmaalaisen joukkueen systemaattinen katsojaluku liioittelu (Classic ja KrP). Samaa ilmiötä muuallakin varmasti ilmennyt, mutta tampereella joka pelissä. Todellinen katsojakeskiarvo liigassa varmasti alle 400. Nuo katsojapaikkavaatimukset siten aika ylimitoitettuja. Pleijareissa kapasiteettia tarvitaan.

  5. Eikä todellakaan ole pelkästään Tampereen ongelma, muutaman kerran huuli pyöreänä katsonut Tapiolan urheilupyhätön ilmoitettuja katsojamääriä itse paikalla olleena. Samaa ongelmaa myös Pasilassa. Tottakai pleijareihin kapasiteettiä enemmän tarvitaan, mutta myöskään tämän vuoden playoffien yleisökeskiarvo ei ole noussut tuonne 800 yli, Pasilan kestomenestyjillä päätähuimaavat 533.

    Oliko jollain sitä tietoa mistä löytyisi kätevästi yleisökapasiteetteja liigaseurojen halleista, ihan vain kiinnostuneena vielä kyselen?

  6. Kyllä Raumalla riittää 500 katsojan katsomo sillä , viime kauden Divari keskiarvo oli noin 220 katsojaa ja uusi profiili kun katsomo laitetaan pystympään pitäisi kelvata tulevan kauden peleihin.

  7. Kyllähän noita keskiarvoja ihan systemaattisesti liioitellaan esim. Classicin peleissä, ja ollaan hiljaa siitä että niistäkin katsojista melkoinen osa on yleensä ilmaislipuilla paikalla.

    Hankala on lisäksi nähdä, miten esim. Kooveen kotiareena Spiral-Halli täyttää mitään vaatimuksia, puhumattakaan nyt KrP:n areenasta joka on ehkä karmivimpia halleja, mitä olen nähnyt.

    Ainiin, jokos Mosa mainittiin?

  8. Ja vielä jatkona edelliseen – katsojakapasiteettien sijaan minusta pitäisi enemmän kiinnittää huomiota itse ottelutapahtumiin. Niistä voi saada mielestäni erittäin onnistuneita ja ammattimaisia pienelläkin katsomolla.

    500 on aivan tarpeeksi, jos katsomo on täynnä ja esimerkiksi kuulutukset, musiikit, sisääntulot ja huutosakit on hoidettu antaumuksella.

  9. Millä tapaa ilmaisliput vaikuttavat yhtään mihinkään, ja miksi helkkarissa niistä pitäisi erikseen mainita? Ilmaislippujen jakaminen on liian hyvä keino saada ihmisiä paikalle, joten sitä ei lasketa?

  10. Höpö höpö näitä katsomokapasiteetteeja tai olosuhdejuttuja. Niinkauan kuin Mosalla, Kaukajärvellä tai Raholassa pelataan, niin noi olosuhdevaatimukset on pelkkää höpötystä. Liiga Oy on olevinaan tuima ja vaativa, mutta todellisuudessa se on puuhatelukerho.