Kaleva: Härmä sivuun OLS-valmennuksesta – ”Haluamme ravistella joukkuetta”

Jami Herralan (vas.) luotsaamalla OLS:lla kulkee lujaa. Arkistokuva: Jouko Kylmäoja

Jami Herrala (vas.) toimi päättyneellä kauden Jarmo Härmän (oik.) apuvalmentajana. Kuva: Jouko Kylmäoja
Jami Herrala (vas.) toimi päättyneellä kauden Jarmo Härmän (oik.) apuvalmentajana. Kuva: Jouko Kylmäoja

OLS:n miesten Salibandyliiga-joukkue lähtee ensi kauteen uudessa mutta tutussa komennossa. Päävalmentajana toimii jatkossa Jami Herrala, joka saa avukseen Kaapo Rossin. Molemmat herrat ovat tuttuja hahmoja oululaisessa salibandyssä.

Viimeiset neljä kautta OLS:n päävalmentajana toiminut Jarmo Härmä sysättiin tehtävästään sivuun. Härmän sanomalehti Kalevalle antamasta kommentista käy ilmi, että jatkohaluja olisi ollut.

– Tuntuu, että projekti jäi hieman kesken, Härmä kommentoi.

Härmän jatkosuunnitelmista ei toistaiseksi ole tietoa. Härmä nosti OLS:n Salibandyliigaan, mutta liigassa menestys on ollut vaatimatonta. Pelitapa on ollut kunnianhimoinen ja aktiivinen, mutta sarjapaikka on säilynyt kahdella edellisellä kaudella vasta karsintojen kautta.

Uuden valmennuksen alaisuudessa OLS hakee suoraa säilymistä. Myös pelitapa tulee Kalevan printtilehden artikkelin mukaan olemaan varovaisempi.

– Me haluamme ravistella joukkuetta. Muutamme esimerkiksi harjoittelurutiineja, päävalmentaja Herrala sanoo Kalevalle.

– Tavoitteena on suora säilyminen. Pudotuspeleihin pääsy on jo onnistuminen, viime kaudella OLS:n A-juniorit kultaan luotsannut Herrala toteaa.

Pelaajapuolelle ei ole luvassa suuria muutoksia. Viime kaudella sivussa ollut Jukka Lindgren sentään tekee paluun.

Kalevan artikkelissa mainitaan myös OLS:n talouskuvioista. Toiminnanjohtajan paikalta myyntiin ja markkinointiin siirtyvä Jari Turunen paljastaa joukkueen ensi kauden budjetin.

– Ensi kauteen lähdemme noin 150 000 euron budjetilla, Turunen kertoo Kalevalle.

OLS:n salibandypuolen toiminnanjohtajana toimii jatkossa edustusjoukkueessakin pelaava Timo Kukkonen.

35 comments

  1. Turunen puhuu paskaa enemmän ku maalla lapioidaan lantaa.
    luulisi tuolla budjetilla saavan hankittua jonku nimimiehen rosteriin. Ei niillä bussikustannuksilla skuitenkaan noin paljoa tule.
    Turunen näytti torniossa aikoinaan kuinka lupaillaan kuut taivalta, mutta todellisuudessa pelaajat ostavat mm.kahvinsa koppiin, omasta lompuukista.
    Härmää suolataan, mutta koko pohjois-suomen säbäpiirit tietää, että osa pelaajista ei halunnut härmän jatkavan. Muuten olisivat vaihtaneet seuraa.

  2. ”Härmää suolataan, mutta koko pohjois-suomen säbäpiirit tietää, että osa pelaajista ei halunnut härmän jatkavan. Muuten olisivat vaihtaneet seuraa.”

    Satun tietämään, sillä minulle on kerrottu ihan päinvastaista, pelaajat ovat olleet tyytyväisiä Härmään, joten eläpä jauha kakkaa.

  3. Kävin toimistolla tänään ja ei ainakaan siellä kukaan Härmää suolannut. Olivat vain ihmeissään facen purkauksesta mutta muuten ei mitään negoja miestä kohtaan. Tuo budjetti hommahan on selkeä heitto Turuselta, sama homma kuin viime vuonna. Ilmoittanut vain jonkun summan mihin tähtää, onnistuu tai ei. On se sanonut että sponssien keruu on todella vaikeaa säbään. Minusta on aivan turha foorumi alkaa täällä ruotimaan Härmän ja muiden olssilaisten toimintaa. Sillä väleissä ei näytä olevan mitään ihmeellistä.

  4. Ihan normaalia toimintaa urheilumaailmassa. Seura odotti toiselta liigakaudelta enemmän, ja päättivät sitten uudistaa vähän valmennusta ”joukkuetta herätelläkseen”. Muitakin vaihtoehtoja varmaan mietittiin, mutta koska Ouluun asti ei ole helppo saada oikeita vahvistuksia, niin päädyttiin tällaiseen ratkaisuun. Taustalla ei välttämättä mitään sen dramaattisempaa.

  5. Kyllähän on selvä, että kaikki ei menny niinku ois pitäny. Oishan tuo ens kauden paketti ollu kiva nähä. Siis se paketti mikä oli suunnitteilla.

  6. Mikä paketti? Onko jotain jo aiemmin julkaistu? Miten oon paikallisena näin pahasti asioista pihalla..Onko aihetta koskevia uutisia ollut täällä aiemmin?

  7. Härmä suolattiin kalevan toimittajan toimesta totaalisesti.
    Mitä on keltaisen aitan huhuihin uskominen, niin osa pelaajista halusi Härmän jatkavan, kun osa taas ei. Ilmeisesti nämä tärkeimmät pelaajat eivät halunneet Jamon jatkavan. Mikä muu syy voisi olla ”nobody” Herralan ja Kaapo Rossin tulemiseen valmentajiksi.
    Suola-aitan patiolla puhuttiin myös Härmän menevän limingan divari jengin päälle päsmäriksi.

    Varainkeruussa aina puhutaan, että on vaikeaa, niin se on muuallakin päin suomea.
    ”Oulussa on kärpät, se vie kaiken”.
    Helsingissä on varmaan 100 salibandyseuraa + Hifk, Jokerit ja HJK.
    Firmojakin on enemmän.

    Kyllähän Ols:n toimintatavoissa on jokin toimintahärö.
    Miten sitä seuraa siellä myydään, jos joka vuosi jäädään budjetista?
    Ei saada pelaajia, ei saada yrityksiä mukaan… Selityksiä täynnä.
    Keskityttäisiin enemmän ratkaisemaan ne ongelmat.
    Ei mulla muuta.

  8. Kuuleman mukaan Turunen lupailee aina vaikka ja mitä mutta mitäään ei saa aikaan… Rahaa olssilla varmasti on mutta pelaajat eivät saa mitään pelaamisestaan.. Olisikos aika oulussa ruveta jo heräileen. Tuskin johtavat pelaajat ja lahjakkaat junnut kauan jaksavat tuollaista toimintaa..

  9. Aika kovaa tekstiä. Satun tietämään että toimistolla kaikki painavat kovasti töitä ja Turusen aika menee miltein kokonaan valotaulumyyntiin. Minä en kyllä itse lähtisi tuohon hommaan ollenkaan, sillä tiedän että keräävät 2-3 hengen voimin rahaa salibandyyn, jääpalloon ja futikseen. Ilmeisesti siksi tuli Kukkonen mukaan toimintaan kun huomasivat että ei voi revetä kaikkialle. Mutta yrittäkää nyt vielä savustaa tätä Turusta pois, sen jälkeen tilanne varmasti paranee taloudellisesti. Iso seura ja monta edustusjoukkuetta, niin rahan kerääminen on varmasti helppoa.

  10. Haiskahtaa pahasti nuo jutut ex-olssilaisen karvaalta tilitykseltä. Ei kannata välittää, tsemiä toimistolle. Valmentajajulkaisusta nousee pääkallon keskustelussa ainoastaan Turunen esille, joten kummasti haiskahtaa katkeruudelle. Vaikka 99% jutusta koskee muuta. Sen tietää myös Härmä, että laiskuudesta ja saamattomuudesta ei voi syyttää ketään olssin toimistolla. Olssin näkyvyys on parantunut taulujen myötä todella paljon.

  11. Laji kuin laji niin valmentajan vaihdos tekee välillä hyvää joukkueelle! Mielestäni täysin oikea päätös olssilta tämä. Ei sitä missään lajissa kovin kauan katsella samaa valmentajaa jos menestystä ei tule.

  12. Kyl se vaan niin on, et jos koko joukkueen budjetti on 150 tonttua, niin napeilla pelataan. Summalla saa yhden lätkämiehen Kärppiin.

  13. pikkusumma varsinki ku oikea budjetti luokkaa 75-80t. ketä turunen on onnistunut tuomaan? joka vuosi 4-5 uutta kaveria luppaa tuua mutta mittää ei tapahu ja paskanpuhuminen jatkuu aina vaa

  14. Luin jutut läpi tältä kaudelta Kalevasta ja muualta. En löytänyt viitteitä että olisi luvattu tuoda pelaajia. Tiedän ettei hän edes työskentele salibandylle vaan saa palkkansa ihan muualta. Joten voit lopettaa. Tavoitteet voi olla 150th ja ei siitä voi ketään tuomita. Onhan toimistolla tällä kaudella 2 myyntimiestä kun aikaisemmin oli vain yksi. Nyt on Kukkonen töissä, joten keskitytään uuteen kauteen.

  15. Sisältä kuultuna juttu meni näin

    Härmä olisi halunnut jatkaa mutta turunen ja osa pelaajista oli sitä vastaan. Muutos haluttiin mutta tilalle valittu kaksikko oli askel taaksepäin. Herrala on joo joo mies ja rossi sopii d junnujen vetäjäksi. Pelaajat ja turunen ovat varmasti nyt tyytyväisiä kun saatiin härmä ulos mutta valmennus heikkeni ja on arvoitus miten herrala joka pokkasi a sm kultaa pelaajien omalla valmentamisella ja rossi joka tietää c junnujen valmentamisesta kaiken pärjäävät kovassa liigapaineessa!? Kinnusen jukkakin veti omat johtopäätöksensä ja teki huhujen mukaan sopimuksen olssin sijasta kakkosen jengiin. Hienoa ols ja turunen!

  16. Rossilla on liigakokemusta usealta vuodelta, samoin A-junnuista, jos oikein muistan? Herrala taitaa olla kokematon mutta hyvät junnunäytöt ja joskus jokainen liigavalmentaja on eka kauden liigavalmentaja. Rossi-Tevio -kaksikko olivat päävalmentajina ja pitivät OLS:n liigassa. Ihan tasan samat näytöt kuin Härmällä..?
    Kylläpä valmentajavalinta nostaa Oulussa tunteita.

  17. Tuskin kinnusta kiinostaa mikää 2 divari jos mahdollisra pelata liigaa… ei ehkä olssissa mutta muualla… kely pelkkää huhua

  18. Toivottavasti suunnanmuutoksen myötä seurasa todistetusti kovatasoset junnut saa enemmä vastuuta ja pääsee näi kehittymmää. Näyttöjä mone osalta kyllä riittää. Pohojoissuomalaisen salibandyn jatkuvuuen kannalta aiva ehottoma tärkiää.

  19. Miesten pelit ovat kyllä pikkaisen eri maailma kuin junnupelit. Todella harva pystyy heistä hyppäämään miesten saappaisiin. Ei ols tule pärjäämään jos pelkillä junnuilla ens kausi. Onneksi on edes muutama vanha kaveri vielä mukana

  20. Meleko väheksyvä kommentti junnupelejä kohtaa. Puhutaa kuitenki SM-sarjan pudotuspelleistä. Totta kyllä on, että SM-kullan voittamine junioreisa o vähä kovema luoka saavutus ku hissiliike Divarin ja Liigan välilä. Eri asia jos näilä OLS:n vanahoila kavereila ois kokemusta tosipelleistä kute pudotuspelleistä.

    Toki iha oikiasti kova luoka pellaajia o vanahoisaki pellaajisa. Palijo ois joka tappauksesa karsittavvaa.

    Aika moni junnu kuitenki ansaittis jo ny pelipaika mieste joukkueesa ja vielä usiampi pienelä harjottelula. Ei varmaa junnut saa koskaa kokemusta ku ei anneta vastuuta.

    Junioreila o sentää kokemusta kovista pelleistä ja mikä tärkeintä _voittamisesta_.

  21. Ja aika hyvihä nuo junnut, jokka o peliaikaa saanu, pelanneet. Monesa tappauksesa palijo paremi ku ”kokemusta” ommaavat kaverit.

    Jos o oikeesti käytösä hyviä resursseja, nii miks niitä ei täysmittasesti käytetä hyväksi? Tulevaisuus o junioreisa. Varsinki nimeommaa ny ku ne o oikeesti kyvykkäitä pellaa kovia pelejä. Yks syy, miks pohojone o tähä asti ollu aina jälesä etelää o se, että junioreita ei oo muutamia poikkeuksia lukkuuottamatta päästetty kehittyy liigaporukkaa. Ja nimeommaa annettu _pelata_ sielä.

    Ei oo vanahala systeemilä tähänkää asti pärjätty. Jippijaijei jos pohojone joka vuosi karsii alaspäi. Sekö o muka joku saavutua, että pysytää hädi tuski sarjasa? Jos halutaa parempaa, o pakko muuttaa toimintatapoja. Ny tähä muutoksee ois tarjola työkaluja hyvie junnuje myötä.

  22. Samalla linjalla itsekkin olen, että junnuille pitää peliaikaa saada. Mutta tottahan on, että kovuus on junioripeleissä ihan eri luokkaa kuin miesten peleissä. Vaikka taitavia osa junnuista varasti on niin tuolla saralla on paljon vielä parannettavaa….

  23. Dienten super talentti poika jääny ilima liigapaikkaa?
    Kattoin olssin kokkoonpanua ja menneellä kauvella oli nuin puolet a tai b ikäisiä Palijoko niitä pittäis olla enempi? Ja vastuuta eivät saa?Molemmat moloket, yköskentäsä kolome, kakosesa kaks tai kolome
    ihan älytön juttu sulta Diente Viittisikkö valottaa lissää mistä tää sun näkemys tullee?

  24. No en tiiä niistä ”super talenteista pojista” ku en satu olemaa isä millekää lapsele : ——- D Ja tuo su isä-kommentti o ad hominem argumentum -virhe.

    Oha nuita junnuja kokkoopanosa ja pellaamasa. Sais vaa pelata vielä enemä ja olla vielä enemä kokkoopanosa. Sielä o kyllä palijo kavereita, jokka ansaittis sen. Ei oo kyse siitä onko junnu vai vanaha. Kyse o siitä kuka ois kykenevin pellaa. Kyllähä nuita junnuja sitte pelluutettiinki _pako eestä_ ku haluttii _voittaa_.

    Perustan näkemyksen sille, että OLS:n liigajoukkueen sijotukset o junnanu paikalaa mone vuoje aja. Hissiliikettä Liigan ja Divarin välilä tai ainakkaa karsimissee joutumista ei oo pyssäytetty näilä vanahoila kavereila. Ei siinä, jos ei oo tavotteita. Mutta jos oikeesti halutaa menestyä Liigasa joskus nii o _pakko_ tehä uusia ratkasuja. Tulokset puhhuu puolestaa. Eiköhä esim. ne molemat junnumoket oo iha ite ansainnu paikkasa liigasta. Mitä sun mielestä pitäs tehä pohojosen parhaa puolesta?

    Tää o tietenki vaa mu mielipide ja sulla o oikeus ommaas.

  25. Jos vaikka lopetatte sen murteella kirjoittamisen heti alkuun. Varmaan don guiotellakin oli paljon asiaa viestien pituudesta päätellen, mutta en jaksanut typerällä murteella kirjoitettua tekstiä lukea!

  26. Vihhaajat vihhaa. Emmuute varmana lopeta murteela kirjottamista.

    Onko vaa etelän ihimisilä oikeus kirjottaa murteela? Sanat ”miks”, ”vaik”, ”mä” ja ”sä” o kaikki murretta. Niitä kirjotettaa jatkuvasti.

    Mu ei tarvi totela su asenteelista näkemystä kirjottamisesta. Kirjotan tasa nii palijo murteela ku haluan.

  27. Ettei mene liian offtopiciksi ni luovutan tämän juupas eipäs väittelyn heti alkuun. Kirjoita sinä murteella, mutta olisi hieman helpompi lukea tekstiäsi, jos se ei olisi murteella kirjoitettua.

    ps. olen savosta, en etelästä

  28. En väittäny koskaa, että oisit etelästä.

    Savon murre o hieno murre. Ei haittais mua, vaikka sitä kirjottasikki.