Miesten Salibandyliigan sarjajärjestelmään muutos – yksikään joukkue ei putoa suoraan

Peik Salmisen edustama Loviisan Tor putosi tänä keväänä Divariin. Kuva: Anssi Koskinen

Peik Salmisen edustama Loviisan Tor putosi tänä keväänä Divariin. Kuva: Anssi Koskinen
Peik Salmisen edustama Loviisan Tor putosi tänä keväänä suoraan Divariin. Kuva: Anssi Koskinen

Salibandyliiton hallitus on vahvistanut kauden 2014-15 sarjajärjestelmät miesten ja naisten Salibandyliigoihin. Naisten Salibandyliigan sarjajärjestelmä pysyy ennallaan verrattuna kauteen 2013-14. Miesten Divarin sarjajärjestelmä muuttui jo aiemmin siten, että sarjassa pelataan kahdeksan parhaan joukkueen kesken pudotuspelit.

Divarin sarjasysteemin muuttumisen johdosta Salibandyliigan sarjajärjestelmään tulee muutos. Aiemmin yhden suoran putoajan lisäksi kaksi joukkuetta karsi Divarijoukkueiden kanssa liigapaikasta. Uudessa sarjajärjestelmässä karsijoita on vain yksi.

Salibandyliigassa runkosarjan päätteeksi joukkueet sijoilta 11 – 14 pelaavat kaksivaiheisen playout-karsinnan. Runkosarjassa sijalle 11. tullut joukkue saa valita vastustajakseen joukkueen sijoilta 13.-14. Sijalle 12. tullut saa vastaansa valitsematta jääneen joukkueen.

Playout-karsinnan 1. vaiheessa otteluparit pelataan paras kolmesta -järjestelmällä. Otteluparien voittajat säilyttävät liigapaikkansa ja otteluparien hävinneet jatkavat playout-karsinnan 2. vaiheeseen.

Playout-karsinnan 2. vaiheessa pelataan jälleen ottelusarja paras kolmesta. Ottelusarjan hävinnyt putoaa Divariin, ja ottelusarjan voittaja karsii liigapaikasta Divarin finaalin hävinneen joukkueen kanssa.

23 comments

  1. Sama playout-systeemi oli jo muutama vuosi sitten kendoliigassa ja todettiin huonoksi. Kokeiluksi jäi…

  2. Eli runkosarjassa voi hävitä kaikki pelinsä ja voi säilyttää sarjapaikan. Häntäpään jengit voi huoletta tähdätä iskukykynsä helmi-maaliskuulle

  3. Mitä ihmettä!? Mitä divarin voittajalle tapahtuu? Miksi hyvä systeemi piti mennä sekottaan ihan täysin

  4. Divarin pleijarien voittaja nousee liigaan. Playout liigassa on melkein ainoa ratkaisu, ellei halua odottaa mahdottoman kauan Divarin kakkosta.

  5. Kerrankin onnistunut uudistus! Ja aikataulujen takia pakollinenkin kun Divarissa pleijarit. Jänniä pelejä tulee! Toivottavasti Divarijengillä on kotietu liigajoukkuetta vastaan.

  6. Hallelujah! Vihdoinkin tämä saatiin aikaiseksi! Tulee tekemään hyvää liigalle

  7. Komppaan sj:tä, aikataulut pitäis nyt ”osua” molempien sarjojen joukkueille, ja ehdottomasti kotietu ylöspäin karsivalle.

  8. Aika hurjaa, että 14 joukkueen sarjassa vielä 4:nneksi viimeinenkin saattaa pudota. Paras kolmesta on kuitenkin aika pieni otos. Mieluummin näin: viimeinen putoaa suoraan ja sijoille 12 ja 13 jääneet pelaavat paras viidestä -sarjan, jonka häviäjä kohtaa divarifinaalien häviäjän.

  9. Mitä ikinä tapahtuukin liigassa ja divarissa, niin jälkimmäisen voittajan pitää aina nousta liigaan. Divarin voitto on meriitti, jolla liigaan täytyy nousta. Voittajan ei tarvi karsia.

  10. Tämähän on ollut aiemminkin huhun mukaan salibandyliigassa.. Ja poistettu vastaavanlaisesta syystä:

    ”Upi
    22.5.2014 17.42

    Eli runkosarjassa voi hävitä kaikki pelinsä ja voi säilyttää sarjapaikan. Häntäpään jengit voi huoletta tähdätä iskukykynsä helmi-maaliskuulle ”

    Kyllä sen viimeisen TULEE tipahtaa suoraan. Muille voi järjestää sitten kyseisen PlayOutin. Ei taida nykyinen hallitus tuntea Salibandyn historiaa..

  11. Nopeasti katsoin, että suora putoaminen näyttäisi olleen ohjelmassa kaudesta 2002 – 2003, jolloin SBS Pori koki sen kohtalon. Sitä ennen jumbollakin oli mahdollisuus vielä kuiville olemalla keväällä iskussa.

    Välissä poikkeuksena kevät 2006, jolloin Happee oli viimeinen, mutta sarjan laajetessa 14 joukkueeseen ei kukaan lähtenyt suoraan.

    Muistanko oikein, että täällä on myös kritisoitu suoria putoamisia ja vaadittu, että aina olisi oltava tasonmittaus?

  12. Playout on harjoittelunkin kannalta mielenkiintoinen systeemi, koska nyt kuntopiikin voi huoletta ajoittaa keväälle. Ensi kaudella nähdään!

  13. Niin kuin joku jo kirjoittikin, liigassa voi hävitä jokaisen runkosarjaottelun ja silti voi säilyä. Tulevassa systeemissä ei mitään järkeä, ensin pelataan runkosarja millä ei ole väliä ja sitten alkaa tosipelit. Liigan hännänhuippu suoraan divariin piste.

  14. Eli liigaan pitäisi päästää tasoltaan huonompi joukkue, ihan vain vaihtamisen ilosta?

  15. Pääseehän jatkossakin Divarin mestari suoraan liigaan. Vai mitä tarkoitat? ^ Sehän tässä ei muutu. Joka vuosi vaihtuu vähintään se yksi jengi.

  16. Komppaan Istoa.
    Onks tosiaan siis näin, et jos voittaa kauden aikana 2 peliä, niin ei putoa?

    Runkosarjassa voi hävitä kaikki. Sit seuraavankin Play-out vaiheen molemmat, jos voittaa kaks viimeisessä vaiheessa, niin säilyy.

  17. Playout-vaiheessa peli tuskin kulkee, jos on hävinnyt kaikki aikaisemmat ottelut.. Mutta edelleen olen sitä mieltä, että neljänneksi viimeisen ei 14 joukkueen sarjassa pitäisi voida pudota.

  18. Yhden pelin finaali, divarin playoffit ja liigan uusi sarjajärjestelmä. Mitä järjetöntä liitto vielä jaksaa keksiä?

    1.Yhden pelin finaali
    Liitto on tässä ratkaisussa vain rahan perässä, eikä mieti lajin urheilullisuutta yhtään. Uskomatonta sirkusta halutaan vain tehdä ja kuvitellaan, että tällä ratkaisulla saataisin enemmän näkyvyyttä salibandylle. Totuus on, että salibandy on tällä hetkellä ainut laji jolla on tulevaisuutta jonka näkyvyys tullaan saamaan vuosien varrella eikä tämmösten käsittämättömien päätöksien avulla… Niinku tänäki vuonna finaalissa nähtiin, että ensin classic voitti iso numeroisesti ekan pelin. Sen jälkeen tiukka peli jyväskylässä happeen eduksi. Ja seuraava peli taas tampereella iso lukuisesti happeelle. Eli kolmessa ekassa pelissä täysin erinlaiset luvut. Ja nyt sitte yhteen finaaliin ja se sanomattakin selvää, että se on ihan tuurin kauppaa kumpi sitten mestaruuden vie.

    2.divarin playoffit
    Ajatuksena erittäin hyvä, mutta toteutuksena todella heikko.. Jos tällä lailla pelataan, niin se tekee runkosarjan voittajasta täysin merkityksettömän. divarin playoffeihin ainut ja oikea ratkaisu olisi se, että runkosarjan kuusi parasta joukkeutta pääsee jatko peleihin. 1 ja 2.sijat pääsevät suoraan välieriin. sijat 3-6 pelaavat puoliväliserät keskenään ja otteluparien voittajat haastavat sitten välierissä runkosarjan 1 ja 2.sijat. Otteluparien voittajat pelaavat vielä finaalin ja voittaja nousee liigaan ja otteluparin häviäjä pääsee vielä kokeilemaan liigajoukkuetta vastaan. Kaikki nämä pelaaan paras kolmesta järjestelmällä

    3.liigan sarjajärjestelmä.
    Runkosarjan viimeinen putoaa suoraan divariin. Ja runkosarjan toiseksi ja kolmanneksi viiminen pelaa keskinäiset ottelut paras kolmesta ja otteluparin voittaja säilyttää paikkansa ja häviäjä pelaa vielä liigakarsinnan divarin finaalin häviäjän kanssa.

    Tämä on ainut ja oikea järjestelmä miten tämän homman pitäisi mennä. Tietysti pientä fiilausta voi tehdä kaikkiin kirjoittamiini, mutta pääosin näin.

    HALOO!! Liiton äijät tehkää jotain järkevää älkääkä ajatelko vain sitä rahaa siellä kirstun pohjalla ja katsojamääriä. Salibandyna on lajina vielä todella nuori ja eikä sitä näkyvyyttä saada muutako ajan kanssa. Lajin urheilullisuus ja uskottavuus on ne asiat jotka tuo näkyvyyttä. Nämä kaikki kolme tehtyä päätöstä vie vain uskottavuutta koko lajilta.