Naisten mestarijoukkueelle kovia menetyksiä

Laura Loisa pelasi opiskelijoiden MM-välierässä nollapelin. Arkistokuva: Esa Takalo

Laura Loisa  yrittää ensi kaudella pysäyttää ruotsalaishyökkääjiä. Kuva: Esa Takalo
Laura Loisa yrittää ensi kaudella pysäyttää ruotsalaishyökkääjiä. Kuva: Esa Takalo

Naisten tuore mestarijoukkue SB-Pro menettää kaksi kovaa pelaajaa Ruotsin pääsarjaan. Hyökkääjä Mira Wickman ja maalivahti Laura Loisa siirtyvät Rönnby IBK:n riveihin. Asiasta kertoo Rönnby kotisivuillaan.

Vuonna 1994 syntynyt Wickman hääri SB-Pron ykkössentterinä, kun Classic kaatui tämän kevään finaaleissa. Laitureina Wickmanilla oli Kujalan siskokset. Joulukuun MM-kisoista yllättäen rannalle jäänyt Wickman on noussut myös takaisin naisten maajoukkuerinkiin.

– Haluan pelata Ruotsissa, koska olen päättänyt kehittyä niin hyväksi pelaajaksi kuin mahdollista. Ja mikäs sen parempaa kuin pelata maailman parhaassa liigassa maailman parhaita pelaajia vastaan. Viihdyn Västeråsissa ja minulla on hyvä kuva kaupungista. Odotan kesän loppua ja joukkueen tapaamista innolla. Uskon, että kehityn myös ihmisenä, Wickman sanailee.

Mira Wickman vaihtaa maisemaa. Kuva: Esa Takalo
Mira Wickman vaihtaa maisemaa. Kuva: Esa Takalo

Vuonna 1991 syntynyt Loisa puolestaan torjui kevään ratkaisupeleissä SB-Pron ykkösvahtina. Hän kuului myös Suomen naisten hopeajoukkueeseen joulukuussa. Päävastuun torjunnoista MM-kisoissa kantoi kuitenkin Jonna Mäkelä.

– Hienoa päästä näin hyvään joukkueeseen ja uskon tämän olevan iso edistysaskel. Minulla on yhä parempi mahdollisuus kehittyä Ruotsin liigassa maalivahtina, Loisa kommentoi.

Rönnby kuuluu Ruotsin pääsarjan kärkijoukkueisiin. Tänä keväänä Västeråsista oleva joukkue ei kuitenkaan edennyt päätyy asti, vaan noutaja tuli välierissä voitoin 3–1. Rönnbyä kyykytti välierissä Jonna Mäkelän ja Laura Kokon KAIS Mora.

Pääkallo.fi:n siirtoja seuraavat Huhumaa-palstat:

Miesten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2014-15

Naisten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2014-15

Divarin siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2014-15

One comment