OLS:n naiset luopuvat yllättäen sarjapaikastaan – ”Sellainen olo, etten pysty puhumaan”

Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

OLS luopuu ensi kauden naisten liigapaikastaan varsin sekavissa merkeissä. OLS:n naisten tilalle kaavailtua OFBC:tä ei myöskään nähdä ensi kauden naisten Salibandyliigassa.

OLS tiedotti aikaisemmin viikolla, että päävalmentaja Karo Kuussaari jättää seuran. Lisäksi useiden profiilipelaajien on huhuttu siirtyvän muualle.

OLS:n naisjoukkueen ja emoseuran välillä oli kärhämää jo aiemmin kaudella ja Yle uutisoi tuolloin naisjoukkueen harkitsevan emoseurasta irtautumista.

Pääkallo.fi on pyytänyt OLS:lta lisätietoja koskien naisjoukkueen tilannetta ja seura on luvannut palata asiaan perjantaina. OLS:n naisten tiedotuksesta vastaava Annukka Häkli kuitenkin vahvisti Twitterissä, että oululaisjoukkueita ei nähdä ensi kaudella naisten Salibandyliigassa.

39 comments

  1. No niin, siinä se nähtiin mihin akat pystyy sekoilemisellaan, uhollaan ja keuhkoamisellaan. Uusi joukkue piti muka laitaa pystyy, niin ympäri Suomen hajoaa kaikki palikat. Vain akat pystyy saamaan aikaiseksi tällaisen lopputuloksen 🙂

  2. Kas, Ceepeehän se taas siellä! Onkohan tämmöset naisvihaiset kommentit oikein hyvän maun mukaisia, laskevat suorastaan Pääkallon tasoa? No, Ceepeelle ei selvästikään ole nainen kovin tuttu asia, ehkä tuntematon pelottaa.

  3. ja yksi hupaisa episodi lisää naissaliabandyn tarinaan Suomessa. Sitten ihmetellään miksei hyvät ja pätevät valmentajat halua valmentamaan naisia ja tyttöjä….

  4. Haters gonna hate niinku aina Pääkallossa. Hieno tarina, tyypillinen loppu: 1-2 henkilön taustoilla ei pitkälle pötkitä.

  5. Mitäs jos et sotkeutuisi aikuisten asioihin ja menisit lukemaan vaikka Aku Ankkaa.Törkeän surullista että viime kausien kärkijoukkue hajoaa.Ei ole kenenkään edun mukaista että kaksi kärkijoukkuetta vahvistuu entisestään ja todellisia haastajia ei ole.

  6. Todella surullista 🙁 Siellä jää nyt monta liigatason peluria ilman seuraa, jos haluaisi jatkaa liigassa pelaamista.

  7. Toihan on sarjan ja naissalibandyn kannalta tosi iso juttu, kolme kautta peräkkäin pronssiottelussa ollut joukkue hajoaa. Parhaat menevät kärkipään joukkueihin. Eli ens vuonna kakkonen voittaa sarja kutosen 10-0. Tääkö nyt sitten nostaa naissalibandyn tasoa, ei Varmasti. Mitä Kuussaareen tulee on näköjään monen mielestä tehnyt paskaa työtä. Nosti naiset liigaan, Super-Sallan yhdeksi kärkipään pelaajaksi,kannattaa miettiä realiteettejä, millaista on rakentaa liigakelpoinen joukkue 25 pelaajasta, ei se ole sama kuin etelässä jossa Sb pro vie pelaajat Porvoo-Riihimäki-Hämeenlinna, nyt jopa Lappeenrannasta asti. Classic jyrää pelkillä ostoilla jne. Kannattaisi miettiä liitossa miten saataisiin pohjoisen joukkueille tukea, jotta sielläkin olisi mahdollista kyvykkäiden pelaajien pelata, kaikilla ei ole mahdollista muuttaa etelään. Olssissa on monta nuorta ja nuorehkoa liigakelpoista peluria, jolla ei ole tosiasiallista mahdollisuutta muuttaa etelään. Nyt nämä pelaajat naissalibandy on vaarassa menettää.

  8. Jussi puhuu asiaa. Olisko OLS:n ja OFBC:n vielä mahdollista istua alas. Liitto voisi antaa lisäaikaa selvittää sotku, ja tulla vaikkapa jotenkin vastaan muutenkin. OFBC aikoo satsata tyttöjen SM sarjaan, mutta entäs sitten, kun osalla tytöillä tulee pian ikä vastaan. Nykyinen OFBC pelaa 3 divisioonaa, ja sieltä nouseminen liigaan on kivinen tie. Oulussa myös Merikoski tekee hyvää työtä tyttöjen eteen.

    Nyt liitto apuun sopimaan riitoja, jotta juttu Oulussa jatkuisi

  9. Ei salibandyliiton tehtävä ole tekehengittää yhtäkään sählyseuraa. Jos toiminta on pelkkää riitelyä ja sotkuilua, niin sitten aloitetaan uusi arki alemmalta sarjaportaalta. Kyllä sieltä aikanaan ylös voi nousta, jos toiminta on tervettä ja opitaan pelaamaan.

  10. Surullista, on ollut hienoa seurata naisten joukkueen menestystä. Harmittaa pelaajien puolesta, kaikki eivät voi lähteä etelään pelamaan joten moni jää tyhjän päälle. Joukkueesta on tullut useampi tulevaisuuden tähti maajoukkueen käyttöön.
    Muutamat henkilöt ovat tehneet loistavaa työtä joukkueen eteen(pelaajat, valmentaja) Onko OLS tehnyt kaikkensa sen eteen, että ryhmä pysyy kasassa, tuskin! Suomen suurin salibandyseura on omalta kohdalta epäonnistunut tässä tehtävässä.

  11. Nostetaanko O2 liigakartalle? kerkeekö enään toista liiga jengiä kasaamaan yhteen kaupunkiin..

  12. Papas Kajaani Oulua lähin. Voisi kuvitella, että jokunen OLS:silainen siirtyy sinne, vaikkapa matkapelaajaksi. Papaksen valmentaja Naumanen jutteli tuossa jutussaan muutamasta uudesta liigatason pelaajasta tulevalle kaudelle.

  13. weke,

    Millä tavalla tämä on mitenkään hyvä juttu? Kyllä Pohjois-Suomessa pitäisi olla oma liigaseuransa, vaikkei Oulu nyt varsinaisesti pohjoista edustakaan.

  14. Onhan tuo naisten sarjojen tilanne tällä hetkellä lohduton niin liigan kuin divarinkin osalta. Molemmissa pelimatkat ovat tuhottoman pitkiä, ja sen myötä myös taloudellisesti raskaita joukkueille. Kun sponssirahaakaan ei juurikaan naissalibandylle yrityksiltä tipu, on joukkueiden pyörittäminen seuroille todella kallista. Monin paikoin liian kallista.

    Kun otetaan vielä huomioon molempien sarjojen sisäiset tasoerot, niin ei voi tulla mihinkään muuhun johtopäätökseen, kuin että jotain muutosta tarvittaisiin. Auttaisiko liigan joukkuemäärän kaventaminen 10 joukkueeseen, ja vastavuoroisesti divarin joukkuemäärän nostaminen esim. 16:sta, ja samalla jakaminen esim. pohjoiseen ja eteläiseen lohkoon, jolloin kuluja saataisiin alas? Fakta on kuitenkin se, että alueellisissa II-divareissa on taidollisesti täysin I-divari kelpoisia joukkueita, jotka eivät sinne kuitenkaan halua tämän hetkisten matkojen ja kulujen takia.

  15. Muutosta odotellessa. Samaa mieltä. Ei rahat riitä reissuihin. Salibandy ei kiinnosta yritysmaailmaa lajina riittävästi. Alueeliset sarjat toimisivat nykyisillä budjeteilla paremmin.

  16. Kyl nämä sarjauudistukset tappaa säbän idästä ja pohjoisesta.

    Liika bussissa matkustaminen vie paitsi rahaa, mutta erityisesti aikaa. Lopulta toimihenkilöt ei jaksa ja yleensä seuroissa on vain muutama aktiivi. Ne selät kun taittuu, rahahuolien lisäksi, niin tällaisia tuloksia on odotettavissa vielä monia lisää lähivuosina.

  17. Miten on mahdollista, että joukkueet voivat keskenään sopia sarjapaikkojen siirroista? Antavatko liiton muutenkin sekavat kilpailusäännöt tähän mahdollisuuden? Tässä tilanteessa paikka olisi ehdottomasti kuulunut joko SB Vantaalle tai Turun Fbc:lle.

    Johtaako tämä jatkossakin siihen, että karsinnoissa pelaa joukkueita, joilla ei ole aikomustakaan nousta? Johtaa. Ja mihin se johtaa? Huippusalibandyn näivettymiseen.

    Koska Liitto mahtaa saada aikaiseksi puolivaltakunnallisen kakkosdivarin, jolloin hyppäys ykköseen ei olisi niin suuri? Helsinkiläiset voisivat pelata samassa lohkossa Turun tai Tampereen kanssa yms. Vähän futiksen malliin.

  18. Naisten liigan tasoerot ovat todella suuret. Viime kaudella runkosarjan voittaja ei hävinnyt yhtään ottelua ja vastaavasti viimeiseksi jäänyt ei voittanut yhtään ottelua. Olisihan mahdollista syyskierroksen jälkeen jakaa sarja ylä ja alasarjaan. Alasarjan panoksensa olisi 2 viimeistä pudotuspeli paikkaa.ja karsinnat. Näin saataisiin tasaisempia ja kiinnostavampia pelejä.

  19. Puolivaltakunnallisen kakkosdivarin? Oletko tosissasi?

    Kuten tuossa aiemmin totesin, tällä hetkellä realismia on se, ettei 1.divari tai edes liiga kiinnosta kaikkia joukkueita/pelaajia, koska niihin tärväytyy aikaa ja rahaa törkeän paljon jo pelkän matkustamisen vuoksi. Mitenkähän mahtaisi kiinnostaa puolivaltakunnallinen kakkonen?

    Naissalibandyn ”huippu”taso Suomessa on todella ohut, joka pitäisi huomioida myös sarjajärjestelmissä. Miksi pelata 12 joukkueen pääsarjaa ja 12 joukkueen divaria, kun niihin ei löydy tästä maasta riittävästi tavoitteellisia/taidollisia pelaajia? Tai sen paremmin ammattitaitoisia/sitoutuneita valmentajia?

  20. Miten tää menee taas ihan niinkuin jalkapallossakin. Joukkueista lähtee innovatiiviset perustamaan joukkueita kun vanhoissa ei saa sanaa perille. Sitten tehdään yhteistyötä mutta hedelmä on = kolmas tai jopa neljäs uusi joukkue joka taas kasaa kaikki ja tekee jotain uutta ja hedelmällistä = mätä hedelmä 🙁 ???

  21. Onko tämä siis liiton vai OLS:n kommentti:

    ”OLS:n naisten tiedotuksesta vastaava Annukka Häkli kuitenkin vahvisti Twitterissä, että oululaisjoukkueita ei nähdä ensi kaudella naisten Salibandyliigassa.”

    Ihmettelen vaan???

  22. Steelers on päättänyt vastaanottaa heille tarjotun liigapaikan. Valitettavasti taustat ei ole liigatasolla. Hieno halli valmistumassa ja pelaajat tulevat tekemään kaikkensa. Voi tulla kausi liigassa kalliiksi pelaajille Vaihtuuko nimi taustalla taas vuoden kuluttua?

  23. Karo oli mukana OFBCn c-tyttöjen toiminnassa mukana tänäviikonloppuna ja alkaa valmentaa kyseisen joukkueen sm-tyttöjä ensi kaudella. Ei se minnekkään Oulusta lähde, jos lähtisi niin katumaan jäisi.

  24. Siis tosiasiassa monikaan ei tiedä taustoja koko sopalle. Siel o tosiaan ollu emoseuran ja naisten välillä sotkuja… Jokainen joutui viemään 80€ joka bussimatkan aluksi tuomaan että pääsee mukaan… Opiskeliatytöt haluavat pelata eikä maksaa/ressata näitä raha asioita kun meneekin kuukauden rahat salibandyn peluuseen… Karo valmentaa nykyääm ofbc:ssä tyttöjä ja aika näyttää mitä muuta hän siellä hommaa… Karohan sanoi radiossa asioista melko suoraanja esim. Kaleva oli väännellyt hänen sanojansa ”Ols teki voitavansa” ei ollut todellakaan suoraan karolta!