Saku Lehti Urheilusanomissa lopettamisestaan: ”Kaikelle ei vain pysty antamaan sataa prosenttia”

Tässä kevään 2011 finaaleissa vääntävä Saku Lehti on pelannut liigafinaaleissa peräti seitsemänä vuotena. Kuva: Mikko Hyvärinen

Saku Lehti ja Mikko Kohonen
Tässä kevään 2011 finaaleissa vääntävä Saku Lehti on pelannut liigafinaaleissa peräti kuusi kertaa. Kuva: Mikko Hyvärinen

SSV:n monivuotinen runkopuolustaja Saku Lehti vahvistaa kuukausi Salibandyliigan pronssiottelun jälkeen Urheilusanomissa pitkän peliuransa päättyvän. Maalivahti Henri Toivoniemen jatkosta ei vielä tule selvyyttä.

SSV:n 32-vuotias puolustaja päättää uransa Salibandyliigassa nelinkertaisena Suomen mestarina. Kevään SM-pronssin myötä mitalisaldo on: 4-2-1.

– Liigassa pelaaminen kävi aikataulullisesti haastavaksi. Työ, perhe ja pelaaminen – kaikelle ei vain pysty antamaan sataa prosenttia, Lehti kertoo lehdelle.

Salibandyliigassa kolme ensimmäistä kauttaan Tapanilan Erää ja viimeiset seitsemän kautta SSV:tä edustanut Lehti pelasi välissä myös vuoden Sveitsissä Tigers Langnaun joukkueessa. Sieltä tuomisina oli liigahopean lisäksi Sveitsin cup-mestaruus.

Lehti nousi varamiehen paikalta Suomen kovaan MM-joukkueeseen joulukuussa 2008, kun Tatu Väänänen loukkaantui Tshekin MM-kisojen alla. Petteri Nykky soitti Lehden apuun ikimuistoisesti laskettelulomalta Sveitsin Engelbergistä.

Suomi voitti Tshekissä lopulta miesten maajoukkuehistoriansa ensimmäisen MM-kullan Tero Tiitun jatkoaikamaalilla. Lehti kuului Suomen joukkueen ehdottomiin onnistujiin.

– Ehkä se oli se vuoristoilma. En uskonut, että pääsen joukkueeseen. Se on ollut urani ehdottomasti hienoin kokemus.

Suomen ykkösmaalivahtina kahdesti maailmanmestaruutta juhlinut SSV:n Henri Toivoniemi oli kuukausi sitten SM-pronssiottelun jälkeen salaperäinen uransa jatkosta. Siihen ei tule selvyyttä vielä Urheilusanomissakaan.

– En ole tehnyt vielä mitään päätöstä jatkosta. Olen sanonut, että minun tekemisieni varaan ei kannata laskea mitään, Toivoniemi kertoo Urheilusanomissa.

Urheilusanomien mukaan Tomi Ikonen on jatkamassa Oilersissa, ja SSV on saamassa maalivahtiosastolleen Tapanilan Erän Santtu Strandbergin.
__

Saku Lehden lopettaminen on siirretty pelaajasiirtoja listaavassa Pääkallo.fi:n Huhumaassa vahvistettujen siirtojen joukkoon.

One comment