Suomen tyttöjen voittokulku jatkui – tähtipelaaja kannettiin paareilla kentältä

Suomen tytöt ottivat Tshekin kustannuksella toisen voittonsa MM-kisoissa. Kuva: IFF

Suomi joutui tiukille Tshekin kanssa alle 19-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa Puolassa. Vasta Oona Kaupin osuma reilu viisi minuuttia ennen loppua sinetöi Suomen 5-3 (2-0, 2-2, 1-1)-voiton.

Tykytystä aiheutti, kun Veera Kauppi vietiin paareilla kentältä toisen erän vimeisellä minuutilla, eikä häntä nähty enää kentällä. Viimeisten tietojen mukaan joukkueen tähtipelaaja on kuitenkin pelikunnossa.

Alku oli eilisen tapaan mainio Suomelta. Hukatun rangaistuslaukauksen jälkeen seuranneella ylivoimalla My Kippilä siirsi Suomen johtoon ajassa 5.08. Myös toinen maali tuli Tshekki-jäähyn aikana Kippilän syöttäessä Veera Kaupin osuman.

– Se oli kaksijakoinen erä. Eka kymppi oli hyvää, kontrolloitua ja suunnitelman mukaista peliä. Kaveri pääsi jälkipuoliskolla peliin mukaan, tuumii päävalmentaja Jukka Kouvalainen.

Tshekki tuli vieläkin nälkäisemmin toiseen erään ja ensimmäinen maali Suomen verkkoon meneillään olevassa MM-turnauksessa lähti Nikola Kucharovan mailasta.

– Toinen erä oli hätäistä tekemistä meiltä, vaikka saatiinkin pari onnistumista, Kouvalainen myöntää.

Suomen kolmas maali merkittiin Tshekin omaksi maaliksi, vaikka Veera Kauppi pohjusti sen hienolla yksilösuorituksella. Tshekki kuittasi pian Suomen 3-1-osuman, mutta seuraavassa vaihdossa Sara Piispan mahtisyöttö vapautti Ina Lemisen maalintekoon. Aivan toisen erän lopulla Veera Kauppi törmäsi vaarattoman näköisessä tilanteessa Gabriela Tozickovan kanssa ja jäi knetän pintaan haukkomaan henkeään. Lopulta Kauppi vietiin paareilla hallin suojiin, mutta pahemmin ei tilanteessa käynyt. Hänen pelipaikan otti Ella Holmberg.

– Ehkä siinä vähän ylireagoitiin järjestäjien toimesta. Veeralta lähti ilmat pihalle ja hänet vietiin varmuudeksi lääkärin luokse kolmannen erän ajaksi. Kyllä hän todennäköisesti on pelillä huomenna, Kouvalainen uumoilee.

Kolmannessa erässä Tshekki iski vielä kantaan. Suomi tiivisti kahteen kentälliseen ja pelasi ilman riskiä. Välillä puolustajat siirtelivät palloa keskenään pitkiä toveja, kun Tshekki ei lähtenyt karvaamaan yltiönä.

Lopulta My Kippilä sai pedattua maalipaikan Oona Kaupille, joka laukoi 5-3-loppulukemat.

– Pakko oli lopussa rauhoittaa, kun kaverilla oli hönkä päällä. Voitto on voitto, mutta nyt jäi pohdittavaa miksi meidän esitys oli noin hätäilevä. Johtuiko jännityksestä vai siitä että Latvia-pelissä päästiin tekemään mitä haluttiin. Aika lailla pallo poltteli ja kaveri pelasi hyvin. Ei olisi ollut vääryys, vaikka Tshekki olisi voittanut tänään, Kouvalainen tunnustaa.

Huomenna Suomi kohtaa alkusarjan päätösottelussa Puolan klo 20 alkaen. Kaikki MM-ottelut näkyvät Kansainvälisen salibandyliiton YouTube-kanavilla 1 ja 2.

Kuva: Bernard Guziałek

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat
Zbaszyn, Puola

1.5 Suomi – Tshekki 5-3 (2-0, 2-2, 1-1)
1. erä: 5.08 My Kippilä (Veera Kauppi) 1-0 yv, 16.01 Veera Kauppi (Kippilä) 2-0 yv.

2. erä: 24.55 Nikola Kucharova (Lucie Theimerova) 2-1, 30.06 3-1 oma maali, 30.45 Kamila Paloncyova (Petra Havlikova) 3-2, 31.00 Ina Leminen (Sara Piispa) 4-2.

3. erä: 42.06 Leona Mullerova (Andrea Nemravova) 4-3, 56.35 Oona Kauppi (Kippilä) 5-3.