Tässä on Tapanilan Erän joukkue – Kapanen, Aro ja Kortelainen sisään, Sipilä ja Heikkinen ulos

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Tapanilan Erä lähtee miesten Salibandyliigan kauteen 2014-2015 vahvistuneella joukkueella. Viime kaudella runkosarjassa kuudenneksi yltänyt joukkue on saanut lisävoimaa niin maalivahti-, puolustus- kuin hyökkäysosastollekin.

Päättyneeseen kauteen Erä lähti nuorentuneella joukkueella, joka yllätti osoittamalla pystyvänsä voittamaan kenet tahansa. Ennen kautta alkanut uudistumisprosessi ehti edetä siihen pisteeseen, että joukkue jäi vain parin erän päähän tulevan Suomen mestarin Happeen pudottamisesta puolivälierissä.

– Haimme seuran ulkopuolelta neljää pelaajaa, joista saimme kolme. Kaikki ovat meille entuudestaan tuttuja ja kaikkien koimme vahvistavan nykyistä joukkuettamme ja he tuovat tarvittavan lisän tiukkojen pelien voittamiseen. Vanhoista pelaajista pidimme ne pelaajat, joille koimme olevan mielekäs rooli jatkossa joukkueessa. Vaihtuvuus jäi pieneksi, joten pääsemme jatkamaan siitä mihin jäimme, Erän urheilujohtaja Joonas Naava kertoo seuran tiedotteessa.

Kuten Pääkallo.fi kertoi viime viikonloppuna, Erän tuorein sopimuspelaaja on maalivahti Teemu Kortelainen. 24-vuotias Erä-kasvatti palaa sinisiin pelattuaan päättyneellä kaudella Sveitsin liigassa Rychenberg Winterthurin riveissä. Salibandyliigan kevätkaudella ja etenkin pudotuspeleissä huippuvirettä osoittanut Markus Laakso saa näin kovan kirittäjän rinnalleen.

– Molemmat maalivahtimme ovat luonteeltaan hyvin voitontahtoisia ja odotusarvo itseään kohtaan heillä on korkealla, joten kilpailu peliminuuteista tulee varmasti olemaan kova, Erän päävalmentaja Petteri Bergman kuvailee.

Puolustuksessa Erä saa tulevalla kaudella lisää maajoukkuetason kokemusta, kun Kortelaisen tapaan Sveitsissä pelannut Tommi Aro palaa Erän takalinjoille. Ja kun viime kauden avainpuolustajat jatkavat sinisissä, on Erällä tarjota myös puolustukseen kivikova, erittäin kilpailukykyinen miehistö.

– Alakerrassa tulee olemaan laatua ja leveyttä enemmän kuin pitkiin aikoihin, sillä yhteensä 11 pelimiestä taistelee peliminuuteista ja ylipäänsä pääsystä kokoonpanoon. Huomioitavaa toki on, että mukana tässä on monipuolisia ja muitakin pelipaikkoja pelaamaan pystyviä sekä varusmiespalvelua suorittavia pelaajia, Bergman arvioi.

Viime kaudella Erä iski runkosarjassa neljänneksi eniten maaleja, ja vauhti vain kiihtyy. Suomen salibandymaajoukkueen ykkösketjun hyökkääjän Lauri Kapasen paluu tuo lisää tulivoimaa Erän ykköstykkien jatkaessa Tuomas Iiskolan johdolla tapanilalaisten riveissä. Iiskolan lisäksi Erä-fanit nauttivat myös ensi kaudella muun muassa Aaron Fagerholmin, Tommi Rosendahlin, Mikko Pasasen ja Eero Nuutisen taidoista.

Viime kauden joukkueesta Erässä eivät jatka Mikko Sipilä, Ilari Heikkinen, Teemu Taskula, Santtu Strandberg ja Tuukka Vettenranta. Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Sipilän ja Heikkisen jatkosuunnitelmat ovat vielä auki. Taskula saattaa lopettaa huipputasolla, Strandbergia huhuillaan SSV:hen ja Vettenrannan pelit jatkuvat Erän A-junioreissa inttivuoden myötä.

– Meillä on tässä tasapainoinen kokonaisuus, jossa on sopivasti yhdistettynä kokemusta ja nuoruuden intoa. Tervepäisiä, fiksuja ja urheilullisia kavereita, joilla on pääsääntöisesti elämänhallinta ja perusarvomaailma hyvällä mallilla. Lisäksi veijarit osaavat vielä pelata salibandyakin. Näiden kavereiden kanssa on ilo tehdä päivittäistä yhteistyötä, Bergman kehuu Erän joukkuetta.

– Jatkuvuus ja seurauskollisuus ovat toimintamme keskeisiä peruspilareita ja siksi koko joukkue on rakennettu monivuotisilla sopimuksilla, joista valtaosa on 3-vuotisia, Bergman jatkaa.

Viime viikolla yhteiset harjoitukset aloittanut liigajoukkue valmistautuu siis jo kovalla tohinalla ensi kauden mestaruustaistoon. Onko nyt niin, että Pääkallo.fi:n huhupalstalla ei tarvitse enää Erän pelaajaluetteloa arvuutella?

– Saa nähdä. Tulevan kauden osalta emme kuitenkaan tällä hetkellä aktiivisesti hae uusi pelaajia, mutta totta kai silmät ja korvat on aina pidettävä auki ja seurattava mitä ympärillä tapahtuu, päävalmentaja vinkkaa.

Urheilujohtaja Naava lupaa osaltaan, että Erästä kuuluu.

– Muillakin sektoreilla ja joukkueen taustoilla vahvistuminen ja uudistuminen jatkuvat, niistä tiedotamme varmasti myös lähiaikoina. Kaiken kaikkiaan nyt on erittäin hyvä maaperä isojen asioiden toteutumiselle.

Tapanilan Erän miesten Salibandyliigan joukkue 2014-2015

Maalivahdit
Teemu Kortelainen
Markus Laakso

Puolustajat
Aku Aarnio
Tommi Aro
Ossi Jalonen
Miikka Kareinen
Aaro Koski
Ilkka Koski
Jussi Kosola
Sami Lehtinen
Janne Salonen
Kasper Vainikka
Valtteri Vapola

Hyökkääjät
Antti Aarnio
Tuure Ailio
Aaron Fagerholm
Tuomas Iiskola
Miika Iskanius
Janne Jaanus
Lauri Kapanen
Eero Nuutinen
Jere Oksanen
Tomi Palin
Mikko Pasanen
Tommi Rosendahl
Tom Strömsten

9 comments

  1. Hyvä ja tasavahva nippu on Mosanmäellä kasassa.

    Tuohon kun vielä lisätään Korsmanin saapumisen penkin taakse ja muistetaan, miten vahvasti Erä pystyi jo tämän kauden pleijareisakin haastamaan mestariksi edenneen Happeen voipi olla, että ensi kauden musta hevonen on tässä…

  2. Onko Petteri Bergmanin visio saada mahdollisimman paljon pelaajia rosteriin jotta saadaan kilpailutilanne peliminuuteista? Eikö ainakin kahdelle kentälliselle kannattaisi antaa rauha hioa kuvioitaan eikä antaa jatkuvan kilpailutilanteen raastaa pelaajien hermoja kuukaudesta toiseen?

  3. Hilipillillä ei näytä olevan käsitystä mitä on valmennus. Bergmannin, Olympiamitalli valmentaja Saari ja nyt Korsman,maan kovin valmennuskolmikko.Lisäksi näyttää olevan oman mäen poikia kolmea(Fagerholm, Rosendahl, Salonen) lukuunottamatta. ”Home grown” on nyt totta. Erä yllättää taas monta säbäfania tällä kaudella.

  4. No ei oo kyl oman mäen poikia kaikki muut kun noi kolme. Mm. Lehtinen, Strömsten tullu ihan muualta kuin Erästä alkujaan..

  5. hienoa nähdä, että erän kohdalla nämä kaikki edes vuoden erän junnuissa pelanneet lasketaan ”omiksi” junnuiksi, toisin kuin esim ssv:stä puhuttaessa on tehty. Aarniot, iskanius, Jaanus, Vapola, nuutinen ja kumppanit on kyllä junnu-urastaan suurimman osan viettäneet ihan muualla.

  6. Näistä asioista puhuttaessa kannattaa erottaa kaksi asiaa; omat junnut/omat kasvatit.

    Jos kaveri tulee seuraan alunperin juniori-ikäisenä ja nousee sieltä lopulta miehiin, ei ole väärin pitää kaveria ”omana”.
    Pelaaja on silloin kuitenkin siirtynyt liigaan omasta organisaatiosta, eikä ”ostettu” valmiina pelaajana ulkopuolelta.

    Eihän se missään kirkossa ole kuulutettu, että kaikki ulkopuolelta tulleet junnut nousisivat lopulta liigaan.

    Se on kuitenkin totta, että ei kaikki yllä mainitun kaltaiset pelaajat ole välttämättä omia kasvatteja.

  7. Iiskola Tiikereistä, Fagerholm Oilersista, Oksanen Tiikerit/SB Vantaa, Palin Tiikerit/SB Vantaa näin äkkiseltään ”oman ikäsistä” mieleen. Toki Oksmani kävi tiimissäkin A-junnuissa ja divarissa pyörähtämässä.