Yksittäistä finaalia käsitellään tiistaina – vain kaksi seuraa puoltaa ehdotusta

Kuva: Jari Turunen

Juhliiko Happee vuoden päästä yksittäisen finaalin jälkeen? Kuva: Jari Turunen
Juhlitaanko Salibandyliigan mestaruuksia ensi vuodesta lähtien yhden finaaliottelun jälkeen? Kuva: Jari Turunen

Pääkallo.fi teki gallupin miesten liigaseuroille koskien suhtautumista yksittäiseen finaaliotteluun. Gallupissa kysyttiin yksi kysymys: ”Pitäisikö Salibandyliigan siirtyä yksittäiseen finaaliin vai ei?” Vastaajilta pyydettiin myös perusteluita vastauksilleen.

Kysymys on varsin ajankohtainen, eikä todellakaan yksiselitteinen, ja tämä näkyi myös vastausten seikkaperäisissä perusteluissa. Aihepiiriä on ruodittu aikaisemmin esimerkiksi Pääkallo.fi:n blogikirjoituksessa ”Yksittäinen finaali: 3000 katsojan farssi, vai täpötäyden Hartwall Areenan urheilujuhla?”. Myös Yle on nostanut asian esille gallupin muodossa sekä Näkökulmassa: ”Mallia Ruotsista”.

Salibandyliigan puolelta on esitetty, että yksittäiseen finaaliin siirryttäisiin jo ensi kaudella ja tästä on tehty ensimmäinen ehdotus liigaseuroille. Seurat kokoontuvat huomenna, eli tiistaina, keskustelemaan aiheesta Salibandyliigan kanssa. Useat vastaajat totesivat perustelujen ohessa, että huomisella kokouksella on suuri merkitys seurojen lopulliseen kantaan.

Tällä hetkellä liigaseurat vaikuttavat olevan selkeästi ehdotusta vastaan. Gallupin perusteella 10 seuraa on sitä mieltä, että yksittäiseen finaaliin ei tulisi nykyisillä ehdoilla siirtyä ensi kaudella. Vain kaksi seuraa näytti yksittäiselle finaalille vihreää valoa, yhdellä ei ollut selkeää mielipidettä ja yksi ilmoitti olevansa myönteinen, jos ehdot ovat kunnossa.

Pääkallo.fi julkaisee vielä tämän päivän aikana seurojen vastaukset perusteluineen.