Arja Koriseva, Lenni-Kalle Taipale, Risto Kaskilahti, Kurt Westerlund, Jori Lehterä.. – mikä heitä yhdistää?

Kurre Westerlund pitää SSV:n kausikorttitempausta onnistuneena. Kuva: Juhani Järvenpää

SSV-manageri Kurre Westerlund löytyy tottakai salibandyjulkkisten listalta. Kuva: Juhani Järvenpää
SSV-manageri Kurre Westerlund löytyy tottakai salibandyjulkkisten listalta. Kuva: Juhani Järvenpää

Salibandysarjoissa on pelannut vuosikymmenten aikana tukku eri aloilta tunnettuja ihmisiä. Paljon on myös heitä, jotka ovat menestyksellisesti yhdistäneet kaksi lajia. Antti O. Arponen käy Pääkallo-blogissaan läpi salibandykenttien julkkiksia ja salibandyn ohella muista lajeista tuttuja menestyjiä.

Salibandya aktiivisesti seuranneille moni Arposen mainitsema julkisuuden henkilö on entuudestaan tuttu.

– Jazzpianisti ja säveltäjä Lenni-Kalle Taipale lienee kuuluisin salibandyä vuosikausia intohimoisesti pelannut julkisuuden henkilö ja kulttuuripersoona. Lenni-Kalle pelasi ykkösdivisioonassa 1999–2000 LiTo:n joukkueessa 11 ottelua tehoin 2+0=2. Sen jälkeen hän pelasi ainakin FB Falconsissa kakkosdivarissa.

Arposen listalla on monelle varmasti yllättäviäkin nimiä.

– Arja Koriseva pelasi naisten liigassa kaudella 1991–92 viisi ottelua. Joukkue oli m/s ICS ja tehot jäivät lukuihin 0+0=0, mutta tiettävästi Arja kuntoilee salibandyn parissa edelleen 2010-luvulla.

– Purjehtija Thomas Johanson voitti Laser-luokan EM-kullan 1991 ja 1992 sekä MM-kullan 1993. Maailmanmestari pelasi salibandyä Erän ja Oilersin joukkueissa 1993–97 ja päätti pääsarjauransa SM-pronssiin. Johanson pääsi urheilun historiaan voittamalla 49er-luokan olympiakullan Jyrki Järven kanssa Sydneyssä 2000, Arponen kertoo.

Arponen kaipaa apua myös Pääkallon lukijoilta, jotta listaa saataisiin jatkettua entistäkin kattavammaksi.

Arposen kattava kirjoitus kokonaisuudessaan:
Salibandykenttien julkkikset