Kaksinkertainen Suomen mestari vaihtaa Seinäjoelta Sveitsiin

SPV:n numero 14, Matti Taurama, siirtyy Sveitsiin. Arkistokuva: Juha Käenmäki

SPV:n numero 14, Matti Taurama, siirtyy Sveitsiin. Arkistokuva: Juha Käenmäki
SPV:n numero 14, Matti Taurama, siirtyy Sveitsiin. Arkistokuva: Juha Käenmäki

Seinäjoen Peliveljissä Suomen mestaruutta keväinä 2012 ja 2013 juhlinut Matti Taurama siirtyy Sveitsin liigaan nousseen UHC Thunin riveihin. Asiasta uutisoi eilen sveitsiläissivusto Unihockey.ch.

Taurama, 28, on pelannut urallaan yhdeksän kauden aikana Salibandyliigassa 216 ottelua ja tehnyt niissä 45+106=151 pistettä. Hän edusti neljä ensimmäistä liigakauttaan kasvattajaseuraansa Lappeenrannan NST:tä, mutta sen jälkeen hän on pelannut viisi kautta Seinäjoella. Peliveljiestä Tauramalle mukaan on tarttunut mennyttä kautta lukuun ottamatta joka keväänä mitali – kaikkiaan kaksi SM-kultaa, yksi hopea ja yksi pronssi.

Taurama ilmoitettiin jo aiemmin tänä kesänä SPV:n sopimuspelaajien listalle, mutta sopimuksessa oli ulkomaanpykälä, joka mahdollisti siirron Thuniin vielä tässä vaiheessa.

Sveitsin korkeimmalle tasolle NLA:han nousseen UHC Thunin päävalmentaja Matthias Gafner on varsin mielissään Tauraman saamisesta joukkueen vahvuuteen.

– Meillä on Thunissa rajoitetusti potentiaalia, joten tarvitsimme todellisen joukkuepelaajan, joka pönkittää silti kärkikentällisiämme. Matti (Taurama) tekee meistä epäilemättä parempia, Gafner kertoo Unihockey.ch:n uutisessa.

Myös seuran urheilutoimenjohtaja Michael Zoss vaikuttaa sveitsiläissivuston uutisessa tyytyväiseltä.

– Matti sopii meille täydellisesti ja vakuutti käynnillään Thunissa niin kentällä, kuin sen ulkopuolella, Zoss suitsuttaa.

Unihockey.ch:n artikkeli aiheesta.

2 comments