Kooveen naisten nuori joukkue jatkaa – ”Tavoitteena on pitää arjen tekeminen laadukkaana”

Kuva: Koovee

Kuva: Koovee
Kooveen naisten tuore päävalmentaja Matias Ramstedt lähtee luottavaisena tulevaan kauteen. Kuva: Koovee

Historiansa parhaaseen suoritukseen Naisten salibandyliigassa yltänyt Koovee jatkaa uuteen kauteen tutulla kokoonpanolla. Nuoren joukkueen viime kauden tehokkaimmat pelurit ovat kaikki mukana, joten iskukyvyn voi odottaa paranevan entisestään. Kiitettävästi koossa pysynyt joukkue saa vahvasti uusiutuneen, mutta tutun ja kokeneen valmennustiimin.

Päävalmentaja Matias Ramstedt on tyytyväinen niin pelaajistoon, valmennustiimiin kuin huhtikuussa alkaneeseen harjoittelukauteenkin. Liigan terävimpään kärkeen kuuluvat Veera Kauppi (28+26), Senni Hietanen (28+14) ja Oona Kauppi (26+9) pelaavat Kooveessa myös kaudella 2014−2015. Loukkaantumisten vuoksi viime kauden lähes kokonaan menettäneet Juulia Lintula ja Emma Rantanen palaavat kokoonpanoon. Vuonna 1997 syntyneet Roosa Salmela ja Mia Vallenius ovat sitoutuneet seuraan kolmen vuoden sopimuksin. Nyt nimetyistä sopimuspelaajista vain Jenna Vierijärvellä (FBT Karhut, s. 1993) ei ole aiempaa kokemusta Kooveesta ja liigasta.

− Sopimuspelaajien lisäksi kesän harjoitusvahvuudessa on myös seuran omia junioreita hakemassa kokemusta sekä pari aikuista, kuntoutusvaiheessa olevaa pelaajaa. Tilanne eri pelipaikoilla on hyvä, mutta pidämme kyllä silmämme auki täydennysten suhteen, sillä kuntoutujien tilannekin pitää ottaa huomioon, päävalmentaja Matias Ramstedt sanoo.

Koovee sijoittui viime kaudella runkosarjassa viidenneksi ja pelasi puolivälierissä. Cupissa joukkue eteni välieriin. Pelien tauottua kullakin pelaajalla oli parin viikon huili ennen harjoittelukautta. Syksyllä alkavan liigakauden tavoitteen joukkue asettaa myöhemmin.

− Valmennuksen tavoitteena on pitää arjen tekeminen laadukkaana ja harjoitusmäärät riittävinä, jotta tavoitteisiin voitaisiin päästä. Pyrimme sulkemaan pois jossittelun mahdollisuuden, päättyi kausi sitten mihin sijoitukseen tahansa. Olen hyvillä mielin siitä, miten pelaajat ovat ottaneet vastaan uuden valmennuksen ja joiltakin osin uudet toimintatavat. He ovat myös halunneet viedä itseään ja joukkuetta koko ajan eteenpäin, Ramstedt kehuu.

Uusi mutta kokenut valmennustiimi Kooveen naisten uuden valmennustiimin muodostavat päävalmentaja Matias Ramstedt, valmentajat Hanna Palomäki ja Tiina Röning, fysiikkavalmentaja Marika Hillberg sekä maalivahtivalmentaja Olli Tuomarla. Hillberg oli mukana joukkueen valmennuksessa viime kaudella ja Palomäki kaudella 2011−2012. Ramstedt, Röning ja Tuomarla ovat pitkästä Koovee-taustasta huolimatta uusia kasvoja naisten edustuksen valmennuksessa.

Valmennustiimi on mielenkiintoinen yhdistelmä erilaisen taustan omaavia ihmisiä. Tilillä on liki 600 runkosarjaottelua pelaajana pääsarjoissa (Palomäki 213, Röning 84, Tuomarla 279), ja valmennuskokemusta on sekä aikuisten että juniorien sarjoista. Ramstedt valmensi sarjanousija Kooveen tyttöjen SM-kultaan kaudella 2011−12 ja Röning hopealle viime kaudella.

Palomäen pitkä liigakokemus tuo tiimiin pelaajien näkökulmaa. Viime kausien tapaan joukkueessa on runsaasti juniori-ikäisiä pelaajia, ja Röningin erityisvastuuna onkin toimia yhteistyössä Kooveen Tyttöakatemian kanssa ja huolehtia nuorten pelaajien siirtymisestä liigaryhmään. Hillberg vastaa edelleen fyysisestä valmennuksesta, ja miesten edustuksen maalivahtivalmentajana toiminut Tuomarla ottaa vastuulleen saman tehtävän naisten puolella.

Päävalmentaja Matias Ramstedt teki keväällä kahden vuoden sopimuksen naisten edustusjoukkueen valmentamisesta.
Juniorivalmennuksen lisäksi taustalla on yksi kausi miesten liigajoukkueen valmentajana.

− Halusin ottaa seuraavan askeleen valmentajauralla, ja tämä oli luonteva askel minulle. Kahden vuoden sopimus antaa mahdollisuuden rakentaa joukkuetta pitkäjännitteisesti ja tuoda omia juttuja pelitapaan. Miesten liiga toi kokemusta liigatason peleistä ja harjoittelusta. Arto Riihimäen tapa kehittää peliä joukkueen kanssa muokkasi siltä osin merkittävästi valmennusfilosofiaani, Ramstedt kertoo.

Kooveen naisten joukkue naisten Salibandyliigassa
(sopimustilanne 11.6.)

PELAAJAT
Viivi Ahola (1+1 v)
Senni Hietanen
Johanna Homi
Annastiina Intala
Taija Jaakkola (1+1 v)
Oona Kauppi
Veera Kauppi
Veera Korkki
Annika Kulmala
Helene Kynäsniemi
Noora Laakso (mv)
Tiia Leppänen
Anna-Maria Linnoinen (mv)
Juulia Lintula (2 v)
Emma Rantanen (2 v)
Roosa Salmela (3 v)
Siru Torkki (1+1 v)
Jetta Uotila
Mia Vallenius (3 v)
Jenna Vierijärvi (FBT Karhut, 1-div.)
Milla Vähälä

VALMENNUS
Päävalmentaja
Matias Ramstedt (2 v)

Valmentajat
Hanna Palomäki
Tiina Röning

Maalivahtivalmentaja
Olli Tuomarla

Fysiikkavalmentaja
Marika Hillberg

Suluissa on mainittu yli vuoden mittaisten sopimusten kesto. Muut sopimukset ovat yhden kauden mittaisia