Kuopiossa joukkue lähes valmis – paljon tulijoita kakkosdivarista

SB Welhot julkaisi tämänhetkisen joukkueensa. Arkistokuva: Jari Turunen

SB Welhot
SB Welhot julkaisi tämänhetkisen joukkueensa. Arkistokuva: Jari Turunen

Viime kaudella liigakarsinnoissa Oulun Luistinseuralle hävinnyt kuopiolainen SB Welhot on julkaissut tämänhetkisen joukkueensa.

Tällä hetkellä Welhojen runko Divarikaudelle 2014-2015 on pääosin kasassa, sillä joukkuueella on sopimus 18 kenttäpelaajan ja 3 maalivahdin kanssa.

Kokenutta maalivahtiduoa Joonas Kristiansson – Petri Lesch, kirittää tänä talvena entistä enemmän Roni Tuononen.

– Roni saa tulevalla kaudella varmasti aikaisempaan enemmän näyttöpaikkoja. Hänellä on kyllä kaikki ominaisuudet haastaa kokeneempi kaksikko, Welhojen valmentaja Jani Lipsanen kertoo seuran tiedotteessa.

Puolustuspäässä tapahtuu muutoksia, sillä joukkueen jättävät hyvän kauden pelanneet Jani Liimatta ja Niko Mäkinen. Uutena nimenä rinkiin nousee akatemiajoukkueesta Aatu Suihkonen, mutta lisäuutisia saattaa valjeta myöhemmin.

– Pakiston lopullinen muoto ratkeaa, kun saadaan opiskelupaikkoihin selvyys, paljastaa Lipsanen Welhojen tiedotteessa.

Hyökkäyspäästä joukkueen jättävät Timo-Tuomas Koivisto ja Jarno Nikulainen. Uusia nimiä on muutama ja tulijat ovat pääasiassa kakkosdivisioonasta. Etenkin Jesper Kauhaselta (VehVe) valmentaja Lipsanen odottaa paljon.

”Jeppe on -97-syntyneenä mielenkiintoinen tapaus. On osoittanut, että hänellä on kaikki mahdollisuudet napata jo ensi kaudella rooli Divarista, jos vain työmoraali säilyy korkealla. Pallollisena erittäin lahjakas kaveri”, Lipsanen kehuu.

Valmentaja Lipsanen kertoo seuran tiedotteessa, että joukkueen lopullinen muoto selvinnee joukkueen omatoimisen treenijakson jälkeen, elokuun alkuun mennessä.

– Julkaistujen lisäksi tässä on sellainen 6-9 jätkää, jotka vielä tappelevat paikasta joukkueesta tai odottavat siviiliasioiden järjestymistä, Lipsanen avaa sopimustilannetta Welhojen tiedotteessa.

Maalivahdit:
Joonas Kristiansson
Petri Lesch
Roni Tuononen

Puolustajat:
Riku Tuononen
Iiro Pitkänen
Jonni Koskinen
Joonas Toikkanen
Roni Väänänen
Lauri Heikkinen (Papas 2.div)
Aatu Suihkonen (Welhot-akatemia 3.div)

Hyökkääjät:
Tero ”Josse” Korhonen
Janne Pitkänen
Olli Taskinen
Matti Turunen
Aleksi Viinikainen
Heikki Koivisto
Eero Vepsäläinen (Happee liiga)
Kalle Keränen (Papas 2.div)
Jesper Kauhanen (VehVe 2.div)
Manu Rytkönen (Pisaba 2.div)
Henri Putkonen (Welhot-akatemia 3.div)

Valmennus:
Jani Lipsanen
Pasi Purhonen

3 comments

  1. Missä viime kauden divarin paras pakki Iiro Lankinen? Todella kova menetys welhoille jos ei jatka.

  2. Jesper Kauhanen? Pallollisena lahjakas? Jos se jannu pärjää Divarissa menetän uskoni suomalaiseen salibandyyn. Fritsut kaulaan Jeppe ja takas kakkoseen..

  3. Jeppehä pelaa jo nyt aivan teini-ikäsenä kakkoses hyvin. Sitäpaitsi hänen kohallaan hän enemmälti pelaa pelinsä Vehven B-junnuissa, eka wellihousukausi menee ihan opetellessa. Potentiaaliahan tolla kaverilla on aivan hurjasti.