Nokialta neljä pelaajaa Sveitsiin – korvaajia Classicista, Kooveesta, Ilveksestä ja Tshekistä

Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

 Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Nokian KrP:n miesten Salibandyliiga-joukkue on julkaissut tämänhetkisen sopimustilanteensa.

Nokialta lähtee peräti neljä pelaajaa Sveitsiin. Kapteenina toimineen Matti Koskelan uusi seura on Kloten ja Lukas Meisterin Wiler-Ersigen. Lisäksi Jani Rajala ja Miika Nieminen siirtyvät Sveitsin liigasta tippuneeseen Olteniin. Visa Rikala puolestaan siirtyi opiskelujen perässä Helsinkiin ja liittyi M-Teamiin vahvuuteen.

– Oikeastaan vain Miro Lehtinen oli lopulta sellainen lähtijä, joka menetettiin kilpailijalle, siirryttyään takaisin vanhaan seuraansa Kooveehen. Loput poisjääneet joko lopettivat pääsarjatasolla tai eivät olisi saaneet jatkosopimusta, Nokian KrP:n tiedotteessa kerrotaan.

Tiedotteen mukaan ensi kauden joukkueesta lähdettiin rakentamaan sitoutuneempaa ja laajempaa.

– KrP on harjoitellut päävalmentaja Heikki Luukkosen johdolla noin 40 pelaajan miehityksellä toukokuun alusta alkaen monipuolisesti. Joukkuetta tiivistetään toki lähempänä harjoituspelikauden alkua, mutta on ollut hieno mahdollisuus antaa useammalle juniori-ikäiselle mahdollisuus haistella edustusjoukkueen tuulia ja samalla valmennus on päässyt hyvin kartalle A-juniorien mahdollisuuksista liigatasolle, seuran tiedotteessa kerrotaan.

KrP:n maalivahtiosasto meni kokonana uusiksi. Uutena nimenä joukkueeseen saapuu nuorten maajoukkueessa Joni Järviön aisaparina maailmanmestaruuden voittanut Tomi Aaltonen, joka loukkaantumistensa jälkeen sai pelata vihdoin viime kaudella ehjän kauden SBS Wirmon maalilla. Aaltosen aisaparina mahdollisuuden saa lahjakas nuorten maajoukkueringissä oleva Santtu Pohjonen.

Puolustuspään tukipilarit Joni Henttonen ja Ville Kangasmäki jatkavat Nokialla. Lisäksi kokenut Lasse Salminen elää uutta uraa puolustajan paikalta. Tunnetuimpana nimenä KrP:n viime kausina vuotanutta alakertaa on saatu paikkaamaan kokenut arvokisakävijä, peräti neljät MM-kisat Tsekin paidassa ja muun muassa kaksi kautta Ruotsin liigaa pelannut Milan Garcar.

Hyökkäyspäässä tahtia tulevat varmasti heiluttamaan entiseen tapaan etenkin Henri Johansson ja Tommi Merto, mutta mukaan on myös saatu mielenkiintoisia uusia nimiä. Happeessa Suomen mestaruuden voittanut ja ykkösylivoiman kapellimestarina toiminut Johannes Jokinen palaa vuoden tauon jälkeen Nokialle. Classicissa pieneen rooliin jäänyt Ossi Ojala saa KrP:ssä näytön paikan. Lisäksi Kooveen ykköskentässä viime kauden yli piste per peli tahdilla pelannut Antti Naskali saapuu aiheuttamaan hämmennystä vastustajien puolustuspäähän omalla persoonallisella pelityylillään.

– On ollut hienoa aloittaa uusi projekti uuden joukkueen kanssa, yhteinen matka on vasta alussa, mutta joukkue on ottanut lupaavia ensiaskeleita yhdessä ja sitoutunut hienosti yhteiseen projektiin. Aikaisempaan on myös selkeää parannusta se, että useammalla pelaajalla on pidempi kuin yhden kauden sopimus, jolloin jatkuvuus ja sitoutuminen on varmemmalla pohjalla, luonnehtii päävalmentaja Heikki Luukkonen.

– Mukaan on saatu paljon motivoituneita pelaajia, joilla on halu näyttää ja kehittyä eteenpäin urheilijoina, kaikkiaan olen todella tyytyväinen nykyiseen joukkueeseen, voisi sanoa, että nyt on jalkeilla valmentajan näköinen joukkue. Tällä hetkellä tekeminen tähtää siihen, että saadaan luotua joukkueeseen sellainen ilmapiiri, jossa jokainen pystyy antamaan itsestään joka ilta parhaansa harjoituksissa ja peleissä, jatkaa Luukkonen.

Alla joukkueen sopimustilanne kokonaisuudessaan. Tiedotteen mukaan lisäksi neuvottelut ovat parhaillaan kesken kahden ulkomaalaispelaajan kanssa.

Nokian KrP:n sopimustilanne kaudelle 2014–2015

Maalivahdit
Tomi Aaltonen (SBS Wirmo)
Joona Lehtinen (farmijoukkue)
Santtu Pohjonen

Puolustajat
Aleksi Anttila
Jussi Asunta (Koovee A-jun)
Milan Garcar (Tatran, CZE)
Joni Henttonen
Ville Kangasmäki
Kalle Keskitalo (OLS A-jun)
Jare Koskela
Elmo Luoto
Lasse Salminen
Sami Ärlig (Ilves)

Hyökkääjät
Vesa-Matti Isokallio
Henri Johansson
Johannes Jokinen (Happee)
Tomi Kolkkanen (Classic A-jun)
Henry Kuosmanen (Koovee A-jun)
Henri Mattila (try-out)
Markus Mattila
Tommi Merto
Jussi Mustalahti
Antti Naskali (Koovee)
Ossi Ojala (Classic)
Ville Ollikainen (Ilves)
Domokos Racz (Ilves)
Janne Suoniemi
Jesse Vainio

8 comments

  1. 0 liigatason maalivahtia
    1-2 liigatason pakkia
    5-6 liigatason hyökkääjää

    Joukkueessa on ehkä kolme liigan kärkitason pelaajaa,

    Tämä joukkue putoo divariin 2015.

  2. Tuttua KrP:tä, pari kovanluokan pelimannia sekä nippu äijiä mitkä ei mahtuis mihinkään muuhun liigaseuraan. Tuskin putoavat mutta eipä se kaukanakaan ole.

  3. Huono vitsi hankkia Johanssonin tasoinen pelaaja seitsemäksi vuodeksi ja koota vuodesta toiseen entistä heikompi joukkue ympärille. Toivottavasti seurajohto ymmärtää edes pyytää sitä anteeksi Johanssonilta.

  4. Aivan käsittämätöntä kiinnittää pelaajia porukasta joka ei kairaa voiton voittoa dirressä… luulis että olis muitaki vaihtoehtoja mutta toisaalta -50 – -60 pakillakin ihan ok saldo ja sitä on hyvä lähteen paranteleen liiga

  5. Onhan tuo hyvä nippu liigaan, vertaa olssiin tai salbaan. Pojat kehittyy pitkin kautta ja kypsyy. Varsinkin kolkkanen, kuosmanen ja keskitalo. viimeinen nimistä reenannut ruotsissa superliiga joukkueen ringissä koko kesän.