NST:lle menetyksiä kaukalossa ja penkin takana – ”Ihmiskuula” ei lopeta sittenkään

"Bobi" Arponen puree vastustajia nilkoista myös ensi kaudella. Kuva: Anssi Koskinen.

"Bobi" Arponen puree vastustajia nilkoista myös ensi kaudella. Kuva: Anssi Koskinen.
”Bobi” Arponen puree vastustajia nilkoista myös ensi kaudella. Kuva: Anssi Koskinen.

Viime kaudella miesten Salibandyliigan puolivälierissä SSV:lle taipunut Lappeenrannan NST on menettämässä useita pelaajia viimevuotisesta joukkueesta. Poislähtijöiden listalla on osaamista niin pelaaja- kuin valmennuspuoleltakin.

Useita vuosia NST:n valmennustiimissä pää- ja apuvalmentajana toiminut Simo Ruuskanen vaihtaa maisemaa. Ruuskasen uusi joukkue on Classicin A-juniorit. Siirto on looginen, sillä Ruuskasen monivuotinen aisapari Jarkko Rantala valmentaa Classicin liigajoukkuetta. Uudeksi kakkosvalmentajaksi nousee pitkän liigauran Happeessa ja NST:ssa tehnyt Janne Kytösalmi (ent. Ruippo).

Runkopuolustajista Lasse Pynnösen sekä Iikka Voutilaisen liigapelit ovat hyvin suurella todennäköisyydellä ohi työ- ja perhekiireiden vuoksi ainakin toistaiseksi. Aki Salosen uusi joukkue on puolestaan kakkosdivarin lappeenrantalainen PoNoVo. Eemi Niemeläinen neuvottelee TPS:n kanssa, ja Aleksi Jokelan mahdollinen on uusi seura on Koovee/A.

Joukkueen kokenein liigapelaaja Arto Vainikainen harjoittelee joukkueen mukana, mutta työasiat ovat vielä avoinna, ja sopimusta ei ole allekirjoitettu. Jos työpaikka järjestyy, jatkanee Pohjois-Karjalan lahja lappeenrantalaiselle salibandylle vielä ainakin ensi kauden.

”Ihmiskuulaksi” ristitty kapteeni Tuomas Arponen mietti jo lopettamista, mutta Pääkallo.fi:n tietojen mukaan armoitettu taistelija jatkaa vielä ensi kauden seurassa.

Viime kauden pörssiykkönen Jarkko Nurmela on lähellä siirtoa Josbaan, jos koulupaikka aukeaa, ja sama tilanne on myös Joona Aurosella. Maalivahtikaksikon Jarkko Monthan-Janne Tiainen tilanne on myös täysin avoin.

Lue lisää sopimustilanteesta NST:n sivuilta

4 comments

  1. Sen verran sisäpiiristä, että monttu menossa happeeseen, lisäksi pääkallo oikeassa ihmiskuula ei lopeta, mutta osoite on jatko-opintojen vuoksi joensuu

  2. Vainikaisen Artsilla myös virityksiä kotipuoleen. Jos NST kuppaus onnistuu niin josba vahvistuu reilusti, ja samalla NST yhä vahvemmin matkalla divariin.

  3. Puheet Arposesta ja paluusta Josbaan ihan naurettavaa pelleilyä. Miehellä erityisopettajan virka Lappeenrannassa ja on menossa heinäkuussa naimisiin, vaimolla työ Lappeenrannassa. Ja kapteenin velvollisuus on pitää joukkuetta pystyssä kun jälleen kerran muutama NST:n pelaaja Lappeenrannasta lähtee muihin seuroihin opiskelupaikan ja/tai työn perässä.