Nuorten maailmanmestari SalBan haaviin – lisää sopimuksia vielä luvassa?

Rauman SalBan miesten Salibandyliiga-joukkue on julkistanut kaksi pelaajasopimusta.

Useamman vuoden luottoratsu, SalBan liigaan torjunut maalivahti Petri Elo jatkaa Raumalla myös seuraavan kauden.

– Peten jatko on kiistatta yksi tärkeimmistä jatkosopimuksista. Valmentajan on helppo hengittää nyt kun meillä on kasassa kahden maalivahdin varma parivaljakko. Elo on näyttänyt jo liigatasolla osaamisensa, joten tässä miehessä meillä on Salibandyliigan kärkipään veskareita, mikäli peli vain kulkee totuttuun tapaan ja joukkue pystyy auttamaan omilla teoillaan, SalBa-valmentaja Juha Mäkilä kommentoi.

Toinen viime kauden maalivahdeista, Joni Kallioniemi allekirjoitti jo aiemmin jatkosopimuksen.

Uutena miehenä joukkueeseen liittyy raumalaislähtöinen, viime kaudella Pirkkalan Pirkkoja kakkosdivisioonassa edustanut Jonne Haapasalo. Vuonna 1985 syntynyt hyökkääjä muutti pois Raumalta jo vuonna 2000. Hän on sen jälkeen edustanut Salibandyliigassa FBT Poria, NST:tä, Nokian KrP:tä ja viimeisimpänä edelliskaudella Tampereen Ilvestä. Haapasalo on myös vuoden 2003 nuorten maailmanmestari.

Viime kaudella Haapasalo oli Pirkkojen paras maalintekijä 29 täysosumallaan.

– Perusraumalainen kaveri, joka aikoinaan muutti pois Raumalta vanhempien töiden perässä. Nyt liiganousun myötä Jonne otti itse yhteyttä ja kertoi halustaan tulla pelaamaan liigaa kotikaupunkiinsa. Rightin puolelta laukova maalintekijä, joka tuo valmennukselle useita eri vaihtoehtoja lisää. Jonne tuo varmasti mielenkiintoa tulevan kauden SalBaan, Mäkilä kertoo.

SalBa on nyt vahvistunut jo viime kauden maalivahtikaksikon eli Elon ja Kallioniemen jatkosopimuksilla, Karhuista tulleilla Tatu Ruohosella ja Ville Salosella sekä SBS Wirmosta siirtyneellä Joni Peltolalla että nyt paluumuuttaja Haapasalolla, mutta Mäkilä vihjailee, että vielä saattaisi muutama palanen olla loksahtamatta paikoilleen.

– Yksi maalivahti ja puolustaja vetävät tällä hetkellä vielä meidän ringissä, eikä heillä ole sopimuksia. Katsotaan, mitä lähipäivät ja –viikot tuovat tullessaan. Ja jos opiskelupaikka aukeaa, niin tiedä vaikka yhden hyökkääjänkin nimi vielä lyötäisiin rosteriin.

One comment