O2 Jyväskylästä ei halunnut liigapaikkaa, Steelers OLS:n tilalle naisten liigaan

Hämeenlinnalainen Steelers JSB pelaa alkavalla kaudella naisten Salibandyliigassa. Asia varmistui tällä viikolla pidetyssä Salibandyliiton hallituksen kokouksessa.

Sarjapaikka avautui, kun OLS Oulusta ilmoitti kauden jälkeen, ettei aio osallistua kauden 2014-15 naisten Salibandyliigaan. Täyttöjärjestyksessä ensimmäisenä ollut O2 Jyväskylästä ei ollut kiinnostunut ylimmän sarjatason paikasta, kun taas toisena ollut Steelers oli halukas ottamaan paikan vastaan. Seura haki naisten Salibandyliigan liigalisenssiä, joka sille myönnettiin.

– Tämä on meille aivan loistava uutinen, iloitsee Steelersin hallituksen puheenjohtaja Tuukka Heinonen, joka kuuluu myös Salibandyliiton hallitukseen.

– Jääväsin tietysti itseni ja poistuin kokoustilasta, kun asiaa käsiteltiin, koska kyse oli oman seuran asiasta.

– Tämä on hämeenlinnalaiselle säbälle kokonaisuudessaan iso juttu. Pääsarjajoukkueen saaminen Hämeenlinnaan missä tahansa lajissa on iso asia. Uskomme tämän näkyvän ensi kaudella myös uuden Pullerin Urheilutalon lehtereillä, Heinonen sanoo seuran nettisivuilla.

Steelers sijoittui viime kaudella naisten 1. divisioonassa toiseksi. OLS sijoittui naisten Salibandyliigassa neljänneksi.

11 comments

  1. vantaa oli 1.divarin ensimmäinen ja nousi suoraan. o2 toinen ja steelers kylläkin kolmas.

  2. Kyllähän tämäkin on jälleen yksi osoitus siitä, että naisten salibandyssa, tai paremminkin niiden sarjajärjestelmissä, on jotain vikana kun joukkueet eivät ota ansaitsemiaan paikkoja vastaan, ja sen myötä joudutaan tekemään näitä kabinettipäätöksiä.

    Steelersillehän tämä on jo toinen nousu kabinettipäätöksellä putkeen, joten pakko kysyä onko tässä hommassa mitään järkeä?

  3. jos steelers kolmanneksi sijottui 1.divarissa niin kyllä se kabinetti päätös oli täysin oikea viime kaudelle. papas säilytti myös paikkansa liigassa kabinetin jälkeen ja sheriffit tippui vaikka pelasivat itsensä liigaan. mutta sarjajärjestelmiä voisi kyllä kehittää. 3 suoraa tippujaa divarista on todella rajua.

  4. Tarvetta tälle päätökselle ei olisi ollut. Nyt nostettiin liigaan taas yksi ennakkoon heikko joukkue. Kun liitto olisi nyt voinut päättää että sarjaa aletaan tiivistämään ja tasoa nostamaan.

  5. Ja taas tukku pelaajia saa ihanan ”mä olen liigapelaaja” -statuksen. Se on ihmissuhteiden lisäksi ylivoimaisesti suurin motivaattori naisten sählyssä. Treenataan edelleen mojovat kaksi kertaa viikossa, mutta sehän riittää mainiosti. Liigassa 🙂

  6. jonskulla jotain faktaa steelersin reeni määrästä? uusi halli nousee niin eiköhä he ole etusijalla reenivuoroille. ja jos joukkue on paikan päättänyt ottaa vastaan niin varmaan on myös sitoutunutta porukkaa ja valmiina reenaamaan.

  7. Tais Steelers hävitä kolme peliä TPS:lle karsinnoissa maalierolla 40-1. Entä kun vastaan tulee liigan kärkipään porukat? Kyllähän karsinnat näytti, että ei ole vielä lähelläkään liigatasoa Steelersin tytöt. No toivottavasti olen väärässä ja Hämeenlinnan tytöt yllättää iloisesti naisten liigassa.

  8. * 30-1
    * naiset, tytöttely sopii juniorisarjoihin

    Eipä viime kaudellakaan liigan häntäpään porukat kärkeä haastaneet. Koska ylipäätänsä sarjanousija on viimeksi noussut samantien kärkikahinoihin vuodesta toiseen jyrääviä joukkueita haastamaan? Ihan turhaa ulvomista kommentoijalta.

    Annetaan Steelersinkin rakentaa joukkuetta ja maksella oppirahansa ihan rauhassa. Isot tsempit nuorelle joukkueelle!

  9. kaks pelia steelers jotenkin kärvisteli mukana. ottelut kaatui surkeaan viimeistelyyn. viimeinen 17-0 ottelu oli täysin kosmetiikkaa kun selkäranka oli jo poikki. steelersille pari kovaa peliä niin toivottavasti pystyy haastamaan osan vastustajista. kuitenkin nousija vantaan kanssa voitot menivät 1-1 divarissa. aika näyttää! ja ties mitä täsmähankintoja saavat haaviinsa.

  10. Kyllähän naisten liigassa joukkueet järjestävät treenejä montakin kertaa viikossa, mutta valtaosassa porukoista pelaajat käyvät noin puolessa treeneistä. Silloin yksittäinen pelaaja treenaa/höntsäilee pari kertaa viikossa. Se on ihan ok, sillä valmentaja kuitenkin joutuu aneleen pelaajien tulemaan peleihin. Siinä ei paljon ponnistella tarvitse, kun pelipaikkakilpailu loistaa poissaolollaan.
    Kärkiryhmissä tilanne on jo toinen, mutta sen kyllä näkee tuloksistakin.