SPV julkaisi joukkueensa – Suomen mestarien ykkösketjun pakki Seinäjoelle

Jalo Kouvonen (oik.) vääntää ensi kaudella SPV:n paidassa. Kuva: Esa Jokinen

Jalo Kouvonen (oik.) vääntää ensi kaudella SPV:n paidassa. Kuva: Esa Jokinen
Jalo Kouvonen (oik.) vääntää ensi kaudella SPV:n paidassa. Kuva: Esa Jokinen

SPV:n miesten Salibandyliiga-joukkue on julkaissut ensi kauden joukkueensa. Kaikki runkopelaajansa säilyttänyt ryhmä saa lisää pallollista osaamista puolustukseensa, kun Happeessa Suomen mestaruutta juhlinut ykkösviisikon puolustaja, Jalo Kouvonen, 23, liittyy Peliveljien ryhmään 2+1 vuoden sopimuksella.

Myös sentteriosastolle tulee uutta verta Esport Oilersista siirtyvän Niko Raunion, 28, muodossa. Molemmat pelaajat ovat paluumuuttajia, eli ovat edustaneet SPV:tä juniorivuosinaan.

Kouvonen nousi Happeessa heti tulokaskaudellaan isoon rooliin joukkueen alakerrassa. Kukkaan puhjenneen miehen hieno kausi sai jatkoa päättyneellä kaudella kun Kouvonen pääsi Happeen kanssa juhlimaan Suomen mestaruutta. Raunio tulee Seinäjoelle Espoort Oilersista, joka oli pudottamassa Peliveljiä tänä keväänä pois välieristä ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. Pudotuspelien aikaan Raunio oli kuitenkin loukkaantuneena ja Oilersin pudotuspelitaival päättyi lopulta nelossijaan.

Niko Raunio palaa Espoosta Seinäjoelle. Kuva: Mika Hilska
Niko Raunio palaa Espoosta Seinäjoelle. Kuva: Mika Hilska

SPV:n tähdet Mikko Kohosen, Sami Kosken, Janne Hulmin, Juha Kivilehdon, Tuukka Kivirannan ja Jarno Ihmeen johdolla jatkavat joukkueessa. Pelaajistosta kaikki muut Rauniota, Jukka-Pekka Pelto-Arvoa ja Eemeli Peltosta lukuunottamatta ovat olleet voittamassa vähintään yhtä Suomen mestaruutta, suurin osa kahta. Seuran tiedotteen mukaan joukkueen pelaajien liigapelien yhteismäärä on lähes neljätuhatta (3986) ottelua pelkästään runkosarjasta. Pelto-arvo ja Peltonen ovat ainoat pelaajat, joilla liigakokemusta on alle 10 ottelua.

Joukkueen päävalmentajana jatkaa Tommy Koponen. Valmennukseen tekee paluun myös psyykevalmennuksen saralla jo pitkään ja useamman lajin puolella toiminut Markku Tyynismaa. Myös SPV:n nuorisovalmennuspäällikkö Matti Pollari liittyy joukkueen valmennustiimiin. Valmennustiimi tulee vielä täydentymään kesän mittaan.

SPV myös jatkaa SB Vaasan kanssa edelliskaudella aloitettua farmiyhteistyötä.

SPV:n joukkue kaudella 2014-2015
Hakala Tommi
Hakonen Petri
Hankkio Jari
Holopainen Jyrki
Hulmi Janne
Härkönen Erik
Ihme Jarno
Karjala Harri
Kivilehto Juha
Kivimäki Julius
Kiviranta Tuukka
Kohonen Mikko
Koski Sami
Kouvonen Jalo
Kujala Sami
Kuusela Ville
Malkamäki Miika
Myllymäki Henri
Mäkelä Niko
Mäkelä Teppo
Pelto-Arvo Jukka-Pekka
Peltonen Eemeli
Raunio Niko
Taurama Matti
Urmas Henri

Valmennus (täydentyy vielä myöhemmin):
Koponen Tommy, päävalmentaja
Pollari Matti, valmentaja
Tyynismaa Markku, psyykevalmennus

Kesäharjoitusringissä mukana:
Hautala Joona
Nyrhinen Henrik
Renko Verneri
Saarela Miko
Sariola Olli-Jussi
Välisaari Valtteri

19 comments

  1. olla samalla tasolla kohta ssv:n kanssa samat ukot vuodesta toiseen…..

    ei tuolla kuuhun mennä!

  2. Ihme peliä Kouvoselta, Josban testissä, sitten kuitenkin speveen, tais olla peliliike sopparin koon suhteen. Tyynismaa kova värväys, voi olla ratkaiseva palikka, kun mestaruus pyramidia rakennetaan.

  3. Wassenberg teki juuri itestään tämän sivuston pellen. Kaikenlaisia sitä tässä maassa saa kulkea vapaana

  4. Niko Mäkelä
    Eemeli Pelotonen
    Sami Kujala
    Harri Karjala
    Tommi Hakala
    Niko Raunio

  5. Niko Raunio ja J-P Pelto-Arvo taistelee peli paikasta

  6. O-J Sarjola => SB Vaasa
    Miko Saarela => Nurmon Jymy
    Valtteri Välisaari ehkä Nurmon Jymy
    muut SPV-A

  7. Näyttää tässä kohtaa et neljän sakissa runkosarjan päätyttyä salettiin Oilers, classic. Jompikumpi vie runkosarjan, happee ssvee kyssäreitä, taitaa olla molli voittosta. Erä parantaa, saumat neljän sakkiin:(

  8. Kesäharjoitusringiläisillä on kaikilla varmasti joku 2divari/divari jengi missä pelaa ens kauden.

  9. Hautala Joona => MLT
    Nyrhinen Henrik => SC Alajärvi
    Renko Verneri => SC Alajärvi
    Välisaari Valtteri => SC Alajärvi
    Saarela Miko => Nurmon Jymy
    Sariola O-J => SB Vaasa

  10. Miten Pollarin karkea kielenkäyttö sopii Pidättyvän Koposen rinnalla varsinkin kirosanojen osalta? Mitenpäin hiljainen lanttumaakari Tyynismaa on siinä välissä? Liigan jännitteisin valmennustrio Raivohullu,teraupeutti ja saarnamies kolmikko tulee vielä hämmentämään niin omiaan kuin vastapuolta sekä dumareita

  11. Niinpä. Se on justiinsa näin. Ei kannata edes pelata enää!!

  12. Kivilehdon veli bunkkaa Juhan kämpillä ja treenaa speven mukana try-outilla, voi olla että nähdään taas uusvanha veljespari ensi kaudella liigassa.

  13. Tää nuorempi Kivilehtohan ei pärjäis edes divarissa. Jos nimi on Kivilehto ja on tehnyt muutaman pisteen Saksan liigassa ei merkitse vielä mitään. Ei mitään jakoa päästä liigajoukkueeseen. Varsinkaan SPV:n tasoiseen

  14. Höpö, vaikka Tommi ei ehkä liigassa ole tehnyt läpimurtoa terävimpään kärkeen, kuitenkin pelasi kelpo kauden Loviisassa, viime kausi josbassa oli vaikea, mutta se meni vihkoon vakavien terveysongelmien vuoksi. Sveitsissä pelasi kelpokausia, ja on keskikerroksen pelaajaa liigaan. Joutunut tähän menessä häntäpään porukoihin, menestyvässä joukkueessa hänelle voisi löytyä oikea rooli.

  15. Ei kyllä pelannut Loviisan kaudella juuri lainkaan. Harkkapeleissä haparointia, sitten filassa joitain pelejä, sitten yksi tosi hyvä peli oisko ollu peräti kolmoskentän laiturina vaiko perinteisesti pakkina, sitten loppukausi loukissa / poissa rivistä. Salibandyliigan tilastoissa ei löydy koko kauden tilastoista ollenkaan eli ei tehomerkintöjä. Noista muista kausista en tiiä mitään.