Kanadan U19-maajoukkuepelaaja varattiin NHL:ään – ”Salibandy kuuluu jatkossakin harjoitusohjelmaani”

Kanadalainen 18-vuotias Cristiano DiGiacinto valittiin viikonlopun NHL:n varaustilaisuudessa seitsemännellä kierroksella Tampa Bay Lightningin organisaatioon. Jääkiekossa hyökkääjänä pelaava DiGiacinto esiintyi viime kevään salibandyn U19-poikien B-sarjan MM-kisoissa Kanadan maajoukkueen maalivahtina.

– Vaikka jääkiekkourani on etusijalla, niin salibandy kuuluu jatkossakin osaksi harjoitteluani, kommentoi DiGiacinto Innebandymagazinetille.

DiGiacinto aloitti salibandyn 13-vuotiaana ja sanoo haastattelussa, että varsinkin koulussa hän pelasi salibandya 3-4 kertaa viikossa jääkiekon ohella. Nuorten maajoukkueessa hän pelasi maalivahtina, mutta haastattelussa mainitaan, että hänen pelipaikkansa on vaihdellut salibandyssa.

DiGiacinto kertoo haastattelussa, että on halukas edustamaan Kanadaa myös tulevan kevään U19-poikien B-sarjan MM-kisoissa, jos se on vain suinkin mahdollista.

Lähde: Innebandymagazinetin haastattelu kokonaisuudessaan

2 comments

  1. Toivottavasti poika tulee järkiinsä ja panostaa tulevaisuuden ammattilaislajiin salibandyyn.

  2. Ja toinen, Toronto Maple Leafs varasi Kanadan miesten Salibanymaajoukkueen pelaajan Spencer Abbot:n (-88)2012 ja hän pelasikin jo yhden NHL ottelun viime kaudella.
    Nämä molemmat pelaajat ovat Hamiltonista jossa Anthony Herrington, Kanadan iso säbä ja hockey mies tekee loistavaa duunia.