Kesähaastattelussa Veli-Matti Hynynen – ”Saatan pelata Champions Cupissa viimeiset pelini”

Kuva: Jari Turunen

Veli-Matti Hynynen juhli Suomen mestaruutta keväällä. Arkistokuva: Jari Turunen
Veli-Matti Hynynen juhli Suomen mestaruutta keväällä. Arkistokuva: Jari Turunen

Jyväskylän Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen oli isossa roolissa, kun Happee voitti salibandyn miesten Suomen mestaruuden viime keväänä. Hynynen oli joukkueensa paras pistemies, vaikka pelasi kaikki pelit loukkaantuneena. Pääkallo.fi tavoitti Hynysen kesähaastattelua varten kotimatkaltaan kohti Jyväskylää.

Happee-hyökkääjä osoitti todellista taistelijaluonnetta pelatessaan viime kevään pudotuspeleissä. Hynysellä oli rasitteenaan ei yhtä, ei kahta vaan kolme loukkaantumista samaan aikaan.

– Joo, siinä oli takareisivaivaa ja sitten repesi kierukka polvesta, mutta eihän sillä kierukalla mitään tee, niin se ei haitannut, Hynynen hymähtää.

– Pahin oli kuitenkin tämä lantiovaiva. Välillä sattui niin paljon, ettei saanut yöllä unta.

Loppu hyvin, kaikki hyvin ja Suomen mestaruus tuli pitkän odotuksen jälkeen Jyväskylään. Viimeinen finaali oli huikea tapahtuma, kun täpötäysi Synergia Areena todisti Happeen ensimmäistä mestaruutta.

– Olihan se hieno tapahtuma, ja varmasti joillekin muille vieläkin isompi juttu kuin minulle, kun enhän minä ole sählyä ikinä kauhean vakavasti ottanut, kolme maalia viimeisessä finaalissa tehnyt Hynynen veistelee.

Ensimmäinen mestaruus oli iso juttu Jyväskylässä ja kultajuhlat sen mukaiset.

– Kyllähän juhlinta muutaman päivän kesti, välillä piti käydä kotona nukkumassa. Taisi siellä jotkut hurjat juhlia koko viikon, Hynynen naurahtaa.

Kesä on sujunut Hynysellä rauhallisesti – mies ei nimittäin omien sanojensa mukaan ole tehnyt mitään.

– Käytännössä kesä on ollut pelkkää lepoa. Ainoa mitä saisi tehdä on vesikävely. Elokuun puolessa välissä katsotaan, että pääsisikö sitä treenaamaan, Hynynen kertoo.

Maajoukkue tai joulukuun MM-kisat eivät ole Hynysen tähtäimessä, vaikka maalitykki onkin keskustellut asiasta Suomen maajoukkueen päävalmentajan, Petri Kettusen kanssa.

– Kyllä me olemme Petrin kanssa asiasta puhuttu, mutta ei niihin karkeloihin kannata lähteä, jos ei ole sataprosenttisessa kunnossa, Hynynen kommentoi.

Miehen tähtäin onkin asetettu vahvasti Sveitsin Zurichissä pelattaviin seurajoukkueiden Champions Cupiin. Euroopan parhaan seurajoukkueen titteli ratkaistaan lokakuussa, joten Hynysellä on vielä muutama kuukausi aikaa kuntoutua.

– Jos paikat ei kestä, niin sitten mennään samalla tyylillä kuin kevään finaaleissa: paljon lämpögeeliä, paljon buranaa ja parit lämpöhousut päällekkäin, Hynynen kommentoi.

– Mutta se on varmaa, että Champions Cupissa pelaan, koska ne pelit saattavat olla minun viimeiseni.

3 comments

  1. Tyylikäs pelaaja, harmi jos näin käy. Happee ei kannua nostele ens keväänä.
    Taitaa Passo viedä pytyn tampereelle, näyttäs joukkue vielä paremmalta kun viime kaudella.