Ketä kiinnostaa kesällä treenata?

Pääkallo.fi:n Ilkka Kittilä -blogissa pohditaan tällä kertaa kesätreenejä ja niiden merkitystä. Saksasta reipas kuukausi takaperin suomalaiseen treenikulttuuriin palanneella Kittilällä on kuva siitä, miten kehittyneet kesätreenimetodit ovat vaikuttaneet koko lajin kehitykseen Suomessa.

– Salibandy on oikeasti nuori laji, eikä loppuviimein tarvitse mennä niin älyttömän pitkää matkaa ajassa taaksepäin, kun vaikkapa divaritasolla kesällä ei juuri treenattu. Ja jos treenattiin, monelle pelaajalle omatoimijakso oli toisin sanoen loma, jonka aikana ehti hyvin nollata alkukesän uurastukset. Nykyään asia on toisin, Kittilä kirjoittaa blogissaan.

Teksti tuo esille myös muun muassa sen, miten paljon salibandyn ympärivuotisuus on vienyt yksittäistä pelaajaa eteenpäin.

– Totuus on se, että pääsarjatasolla pelaaminen on nykyään ympärivuotista hommaa ja vaikka pelkällä salibandylla ei leipäänsä tienaa, harjoittelu on jo todella ammattimaista. Salibandy ei ole huippu-urheilua, mutta laji pitää sisällään jo monia huippu-urheilijoita, jotka harjoittelevat kuin ammattilaiset, vaikka eivät sellaisia olekaan, Kittilä painottaa blogitekstissään.

Lue Ilkka Kittilän blogi kokonaisuudessaan:
Kohti ammattimaisuutta – kehitystä kesätreeneistä lähtien